aniaczepiel 09.09.06, 21:37 Piękne imię! Przyznam, że sama je wymyśliłam, lecz gdy wpisałam je do Google, były dwa wyniki A co Wy o nim sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Zygmuntyna 09.09.06, 21:53 W 1994 roku były w Polsce 4 Zygmuntyny i nie sądzę, żeby od tego czasu zbyt wiele ich przybyło Mnie się podoba bardziej niż Zygmunt, ale też na kolana nie rzuca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juleczka4 Re: Zygmuntyna IP: *.zicom.pl 09.09.06, 22:13 Zbyt udziwnione , nie podoba mi się I zdrobnienie Zygmusia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Zygmuntyna 09.09.06, 22:17 Kojarzy mi się z Dzwonem Zygmunta, niezbyt mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zygmuntyna 09.09.06, 22:17 Jakiś urok ma, choć chyba bardziej kanoniczną formą żeńską od Zygmunta jest.. Zygmunta. Te wyniki są z XIX wieku? Zygmuntyna Jaraczewska brzmi całkiem ciekawie. Zygmuntyna Swinarska też nieźle... Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Zygmuntyna 10.09.06, 10:46 Nie podoba mi się ani męska ani żeńska forma tego imienia. Dodatkowo Zygmuntyna wydaje mi się być na siłę utworzona od Zygmunta. Poza tym jakie zdrobnienia? Zyzia - przyszła mi do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zygmuntyna 10.09.06, 12:37 ariana1 napisała: > Zyzia - przyszła mi do głowy MSZ bardzo sympatyczne zdrobnienie akurat Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Zygmuntyna 10.09.06, 10:52 Zygmunta akceptuję (przez wzgląd na tradycję, nie dźwięk) ale Zygmuntyna to dla mnie ohydka, sorry. Zygmunta brzmi dla mnie wyłącznie jak dopełniacz czy biernik od imienia Zygmunt. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Zygmuntyna 10.09.06, 12:04 POza tym zenska forma imienia Zygmunt jest Kolumna!)))))). Odpowiedz Link Zgłoś