000mazur 20.09.06, 13:05 bardzo podobają mi się imiona pochodzenia słowiańskiego, najgorsze są te naleciałości amerykańsko-bylejakie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blaszany_dzwoneczek Re: a co powiecie na Milenkę? 20.09.06, 13:08 Milena - nie podoba mi się, takie jakies to imię...nijakie. I nie wiem dlaczego kojarzy mi się z takim długim oślizgłym węgorzem. Odpowiedz Link Zgłoś
000mazur Re: a co powiecie na Milenkę? 20.09.06, 13:11 jaki znów oślizły węgorz???????rozbawiło mnie to max Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: a co powiecie na Milenkę? 20.09.06, 13:16 No nie wiem właśnie, tak mi się kojarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: a co powiecie na Milenkę? 20.09.06, 15:29 Masz na mysli murene??? Taka wstretna rybe-weza??? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: a co powiecie na Milenkę? 20.09.06, 15:44 No nie wiem. Wiem co to murena, milena niby inaczej brzmi, ale tak jakoś irracjonalnie mi się kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matyldzik Re: a co powiecie na Milenkę? IP: 81.210.123.* 20.09.06, 13:42 Nie podoba mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
moneczka Re: a co powiecie na Milenkę? 20.09.06, 14:02 nie podabo mi sie rowniez,nie nazwala mym na pewno tak dziecka tak samo marlenka Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: a co powiecie na Milenkę? 20.09.06, 17:27 podoba mi sie bardzo, to jedno z moich ulubionych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a co powiecie na Milenkę? 20.09.06, 17:39 Nie podoba mi się, za bardzo przymilne. Wolę imiona słowiańskie z większymi tradycjami w Polsce, np. Miłosławę. Odpowiedz Link Zgłoś
000mazur Re: a co powiecie na Milenkę? 21.09.06, 13:25 A pasuje Milena Mazur? wydaje mi się że te "miekkie" imię pasuje do "twardego" nazwiska. a meskie pasuje ArtUR MazUR czy Miłosz Mazur, a może Paweł Mazur Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: a co powiecie na Milenkę? 21.09.06, 13:27 Milena Mazur - tak sobie, a z męskich propozycji Paweł Mazur - bardzo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: a co powiecie na Milenkę? 22.09.06, 12:27 Takie sobie imię Nie jest brzydkie, ale nie należy do moich ulubionych. Zdecydowanie ładniejsze od Marleny i Mireli (Mirelli). Odpowiedz Link Zgłoś
krzysia2 Re: a co powiecie na Milenkę? 22.09.06, 13:31 A mnie się podoba. Zwłaszcza w zdrobnieniu Mila lub Milka (słodkie skojarzenie ) I pasuje moim zdaniem do nazwiska, podobnie jak wszystkie wybrane przez Ciebie męskie imiona - z tym,ze Miłosz mi sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniag Re: a co powiecie na Milenkę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 14:19 a jak wołać na milenkę?jak zdrobnić to imię Milka? Odpowiedz Link Zgłoś
corleinne Re: a co powiecie na Milenkę? 26.09.06, 14:38 Siostra koleżanki jest Mileną i funkcjonuje jako Mia("Mija" jak Mia Farrow), Mila lub Milka. Możliwa jest też Lena/Lenka, albo Mina/Minka. Jeśli ktoś nie musi mieć zdrobnień kończących się na -a, w grę wchodzi też Mili i Leni (chociaż Leni trochę za bardzo Riefenstahl dla mnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: a co powiecie na Milenkę? IP: *.lubliniec.sdi.tpnet.pl 27.09.06, 08:11 bardzo fajne imie nie?ta Milenka Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: a co powiecie na Milenkę? 27.09.06, 10:23 ja o nazwisku Mazur znam Magdalenę i Kazimierza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama_jaguśki ładne imię, ale... IP: *.chello.pl 27.09.06, 12:13 jest taka piosenka Kasi Nosowskiej "Milena to dziwka, tak zwykli mawiac ci, co jej nie mieli, a bardzo chcieliby miec." no i jakos mi to imie sie mniej podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kos Re: ładne imię, ale... IP: *.lubliniec.sdi.tpnet.pl 28.09.06, 13:24 O matko! jakie skojarzenia!!!a to przecież takie miłe i naprawdę piekne imię!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: ładne imię, ale... 28.09.06, 19:09 Gość portalu: kos napisał(a): > O matko! jakie skojarzenia!!!a to przecież takie miłe i naprawdę piekne > imię!!!!!! Obiektywnie miłe i piękne? Jak dla mnie, jest aż ZBYT miłe, dużo za miłe. Odpowiedz Link Zgłoś
malwinka_usenet Re: ładne imię, ale... 29.09.06, 01:47 Mnie też na myśl o Milenie zaraz włącza się w głowie ta piosenka... i już nie potrafię ocenić, czy to ładne imię, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzęczek Re: ładne imię, ale... IP: *.lubliniec.sdi.tpnet.pl 29.09.06, 09:28 dlaczego na różnych forach tak często widnieje to imię?????ktoś je jednak lubi Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: ładne imię, ale... 29.09.06, 18:37 > ktoś je jednak lubi To nie ulega wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
000mazur Re: ładne imię, ale... 02.10.06, 13:20 ostatnio imię to występuje w pewnym serialu polskim, obok Julii i Amelki czyli imion na które moda przyszła wraz z popularnością tego serialu, mam nadzieje że nie stanie się tak z tym imieniem choć jest piękne i troche zapomniane, bo co to za przyjemność być 6 Milenką w klasie Odpowiedz Link Zgłoś
000mazur Re: piękne imię 02.10.06, 13:22 ostatnio imię to występuje w pewnym serialu polskim, obok Julii i Amelki czyli imion na które moda przyszła wraz z popularnością tego serialu, mam nadzieje że nie stanie się tak z tym imieniem choć jest piękne i troche zapomniane, bo co to za przyjemność być 6 Milenką w klasie Odpowiedz Link Zgłoś
mo1717 ja mówię TAK!!! 02.10.06, 13:36 mnie się podoba sama tak chcę /chyba-jeszcze nie zatwierdzone/ nazwac córeczkę, jeżeli takową miec będę Adas też miał być Milenką ;-D Odpowiedz Link Zgłoś