vicca 21.09.06, 15:50 W poszukiwaniu imienia dla synka pierworodnego (narodziny na początku stycznia!)trafilismy na imię Bernard. No własnie? I jak tu by je skrócić? Czy zawsze banalnie Benek? Pzdr ciepło Vicca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aedo Re: Bernard! 21.09.06, 19:54 Berni? A swoją drogą imię bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Bernard! 21.09.06, 21:35 Bernuś, berni, swoją drogą imię śliczne, fakt zdrobnienia takie sobie - ale może coś sami wymyślicie jak go zobaczycie my nie zdrabniamy imienia naszego synka Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Bernard! 21.09.06, 21:38 Bernaś. Ale ja nie jestem przekonana do tego imienia. Znam trzech Bernardów i żadnego się nie zdrabnia. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Bernard! 21.09.06, 21:38 Narduś, Berni, Benek, Bernuś, Barnardo, Bernardynek, Bernardzio, Nardek Odpowiedz Link Zgłoś
vicca Re: Bernard! 22.09.06, 07:58 Hm... Jakoś jednak chciałabym je skrócić bo dla takiego maluszka dostojny Bernard to duże imię Najpierw musi chyba do niego troszkę podrosnąc. Chyba że wpadniemy na jeszcze inne ładne imię Pzdr ciepło Vicca Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia67 Re: Bernard! 22.09.06, 09:48 Na śląsku zawsze zostanie tylko Bercik Benuś to fredka mojego znajomego w sumie to imię jakoś mi nie podoba się od zarania dziejów, ale kwestia wyboru należy do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liripipe Re: Bernard! IP: *.crowley.pl 22.09.06, 11:50 Ślaski Bercik jest zdrobnieniem od Huberta o ile sie nie myle. Ale dla Bernarda tez pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Bernard! 22.09.06, 12:25 Gość portalu: liripipe napisał(a): > Ślaski Bercik jest zdrobnieniem od Huberta o ile sie nie myle. Ale dla > Bernarda tez pasuje Albo Alberta. Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Bernard! 22.09.06, 12:30 Podoba mi się tylko pełna wersja tego imienia. Ale zawsze można zaszaleć np. Bernardzio albo Bernardek. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Bernard! 22.09.06, 23:06 vicca napisała: > W poszukiwaniu imienia dla synka pierworodnego (narodziny na początku > stycznia!)trafilismy na imię Bernard. > > No własnie? > I jak tu by je skrócić? > Czy zawsze banalnie Benek? Bernaś Odpowiedz Link Zgłoś