Gość: martka_k IP: *.aster.pl 11.10.06, 18:36 Augustyn zostaje Augustynem. marcela jest dyskutowana-maz chcialby Aurelie, ja chyba Melanie... W sumie wszystkie te imiona podobaja mi sie, ale zadne mnie za serce nie chwyta... doradzcie cos, prosze!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Marcela, Melania, Aurelia... 11.10.06, 18:45 Marto, ja wybierałabym między Aurelią i Melanią. Bardziej podoba mi się Aurelia, ale Melania bardziej pasuje do Leonarda i Felicji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Marcela, Melania, Aurelia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 18:47 I Aurelia, i Melania podobają mi się bardzo . Marcela mniej, brzmi mi trochę jak zgrubienie. Jeśli żadne imię nie ma dla Ciebie tego "czegoś", to szukaj dalej wśród podobnych. Może spodoba Ci się: Amalia Leonia Idalia Hersylia Lawinia Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Marcela, Melania, Aurelia... 11.10.06, 20:38 a może Leonard, Felicja i Helena ??? Pelagia ? z proponowanych przez Ciebie zdecydowanie Melania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martka_k Re: Marcela, Melania, Aurelia... IP: *.aster.pl 11.10.06, 22:05 Felicja jest Felicja Helena Pelagia nie, az tak odwazna nie jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Marcela, Melania, Aurelia... 11.10.06, 22:12 Byłabym za Melanią . A co powiesz jeszcze na Rozalię? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marcela, Melania, Aurelia... 12.10.06, 11:26 Najbardziej podoba mi się chyba Melania, ale gdzieś w bliskich okolicach Marceli. Aurelia mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczekuszka Re: Marcela, Melania, Aurelia... IP: *.energis.pl 20.10.06, 22:09 Melania. Aurelia lepsza od Marceli! Melania to naprawde swietne imie jak na te czasy, ma fajne skroty i jest bardzo kobiece ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martka_k Marcela odpadla IP: *.aster.pl 21.10.06, 09:54 to znaczy wg mojego meza. Melania? Aurelia? Cos innego? J. chce Aurelie. J abym wolala Mele. Ale w sumie to dalej nic bymnie wybrala z przekonaniem na 100%, kurcze... Jakos mi zadne imie do konca nie lezy... Cos innego? Ale co,jak szanownemu nic sie nie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Marcela odpadla 21.10.06, 10:41 Hmm, co by poradzić. Może Alina, Amalia, Leonia, Łucja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martka_k Re: Marcela odpadla IP: *.aster.pl 21.10.06, 12:44 Leonia nie ma mowy, mam przeciez Leona... Amalia za bardzos ie kojarzy z bardzo popularna teraz Amelia, Lucja mis ie podoba,a le jest na fali wyraznie wznoszacej. Alina, choc dla mnie ok, stylistycznie mi zupelnie do dwojki pozostalej nie pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Marcela odpadla 21.10.06, 13:28 Gość portalu: martka_k napisał(a): > Leonia nie ma mowy, mam przeciez Leona... Łoo matko, no racja, gdzie ja głowę miałam! A może Rozalia? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marcela odpadla 21.10.06, 14:26 Gość portalu: martka_k napisał(a): > przekonaniem na 100%, kurcze... Jakos mi zadne imie do konca nie lezy... > Cos innego? Ale co,jak szanownemu nic sie nie podoba? A ja bym nic nie wybierała; macie tak samo, jak myśmy mieli z dziewczynką, i urodził się chłopiec. To znaczy myśleć, oczywiście, trzeba, ale nie musicie przeciez teraz wybierać na 100 proc. Czy nie może być roboczo Augustyna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martka_k Re: Marcela odpadla IP: *.aster.pl 21.10.06, 18:11 Roboczo jest Jawnuta Augustyna nei podoba mis ie wcale. I nawet roboczo nie przejdzie. Poza tym chlopak to Hucio, Gutek, Gustlik, a dziewczynka? Antonia mi si esrednio, wole Antonine, ktora podobna mis ie bardzo, tylko jest popularna. RTozalia nieee, podoba nams ie Roza, ale maz zawyrokowal, ze zbyt zydowskie... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Marcela odpadla 21.10.06, 19:20 A Augusta? Gustka, Gustenka, Augustynka? Klementyna? Jaśmina? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marcela odpadla 21.10.06, 20:08 Józefina, Leontyna, Eleonora, Konstancja, Ludwika, Teofila, Regina, Marianna, Kasylda, Teresa, Jadwiga, Franciszka? Imiona w większości wypisane ze spisu szlachty Królestwa Polskiego, wyd. 1851 (ale kompletnego spisu nie zrobiłam, są tam jeszcze m.in. Józefa, Nepomucena, Placyda, Rozalia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martka_k Re: Marcela odpadla IP: *.aster.pl 21.10.06, 21:39 Po pierwsze to dzieki dziewczyny Po drugie to przemyslalam i tak: Augusta, Teofila,Franciszka odpadaja, bo nie lubie imion kobiecych utworzonych wprost od meskich... Leontyna, Gaudencjo, z wiadomych powodow Jaśmina odpada, bo nie bylo swietej. Marianna podoba mi sie bardzo i chetnie bym dala dziecku to imie, ale niesteyu z powodow rodzinnych odpada. Marcjanna podoba mis ie znacznie mniej. Eleonora jest super i podoba sie nam obojgu,ale to dziecko po prosto niejes Eleonora... Regina mis ie bardzo,a le J. nie. Z takich do wzecia pod uwage i -przedyskutowania z mezem jest Adela i Józefina. Problem tylkoz nim polega na tym, ze jemu sie w ogole nic nie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Marcela odpadla 21.10.06, 22:39 No to do Adeli i Józefiny dorzucę jeszcze Flawię. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marcela odpadla 21.10.06, 23:06 Gość portalu: martka_k napisał(a): > Leontyna, Gaudencjo, z wiadomych powodow Rety, ależ nie pomyślałam! ;| Odpowiedz Link Zgłoś
pietruszenka Re: Marcela, Melania, Aurelia... 21.10.06, 15:30 A Antonia? Strasznie mi sie to imie podoba Melania tez, ale przyczepil sie do mnie przesad, ze sa nieszczesliwe w zyciu... No i znam dwie, faktycznie niezbyt fartowne. No i jeszcze ta rozmemlana Mela z "Przeminelo z wiatrem". Nie moge sie uwolnic od skojarzen, chociaz imie jest przepiekne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Marcela, Melania, Aurelia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 21:15 W takiej patowej sytuacji faktycznie dobrze byłoby znaleźć jakieś inne imię, które podoba się Wam obu. Może: Lawinia Marcjanna Jaśmina Idalia Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Eleonora 27.10.06, 09:39 lista rozszerzona o Eleonore. Ppdoba sienam obojgu, tylko jakos nie moge si eoprzec wraezniu, ze todziecko NIE JEST Eleonora... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Eleonora 27.10.06, 13:31 A może Gaudencja? ) Tak sobie myślę, że ta Marcela właściwie jest bardzo fajna, ale może zanadto kojarzyć się z popularniejszą Marceliną. A może spodoba Ci się: Adelina, Aniela, Bianka/Blanka, Celestyna, Estera, Faustyna, Helena (wiem, że Felicja ma na drugie imię Helena, ale może to nie byłby taki zły pomysł), Honorata, Kalina, Klementyna, Laurencja, Liwia, Róża, Tekla, Zyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martka_k Re: Eleonora IP: *.aster.pl 28.10.06, 09:23 kozo, problem polega na tym, ze mojemu mezowi nic sie nie podoba... Naprawde NIC Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Eleonora 28.10.06, 09:34 > kozo, > problem polega na tym, ze mojemu mezowi nic sie nie podoba... Naprawde NIC Mężowie chyba już tak mają . Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Eleonora 27.10.06, 21:58 martka_k napisała: > Ppdoba sienam obojgu, tylko jakos nie moge si eoprzec wraezniu, ze todziecko > NIE JEST Eleonora... Może jest Augustynem, i to o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martka_k Re: Eleonora IP: *.aster.pl 28.10.06, 08:39 moze i to jest Gucio,a le jakos mnei strasznie wkurza, ze nie potrafie wymyslic imienia dla dziewczynki... Bo jakos nie wyobrazam sobie, zes ie urodzi dziolcha a my bedziemy sie wtedy tygodniami zastanawiac... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Eleonora 28.10.06, 13:09 Gość portalu: martka_k napisał(a): > moze i to jest Gucio,a le jakos mnei strasznie wkurza, ze nie potrafie wymyslic > > imienia dla dziewczynki... Bo jakos nie wyobrazam sobie, zes ie urodzi dziolcha > > a my bedziemy sie wtedy tygodniami zastanawiac... Z drugiej strony, może by trzeba opdpuścić jeśli jest taki opór materii, nic na siłę, bo albo to Gucio, albo jeśli się urodzi dziewczyna, sama coś będzie miała do powiedzenia. Będzie widac, kim nie jest, a kim może być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martka_k Felicja zaglosowala... IP: *.aster.pl 28.10.06, 19:42 Dialog mamy z Felicja - Felusiu, jak bys chciala, zeby sie nazywala Twoja siostra? - K...ska! (tu nasze nazwisko) - No tak,a le ona i takbedzie K...ska... A jak ma miec na imie? - Traktorek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene Re: Marcela, Melania, Aurelia... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.06, 20:11 Melania!!!!!jest piękne!!!! mi się bardzo podoba ale niestety mojemu mężowi nie....! Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: Marcela, Melania, Aurelia... 29.10.06, 07:58 Gdybym miała uporządkować rozważane przez Was imiona według mojego stopnia zachwycenia, to kolejność wyglądałaby następująco: 1. Melania 2. Aurelia ...(chwila przerwy)... 3. Marcela Melania budzi wspomnienia związane z "Przeminęło z wiatrem", więc kojarzy mi się przede wszystkim ze szlachetnością i dobrocią. Brzmi delikatnie, ale jednocześnie nie jest mdłe. Miałam okazję poznać osobę o tym imieniu (aktualnie ma trzydzieści kilka lat)- silna osobowość, konkretna i energiczna. Aurelia ma piękne znaczenie, brzmi prześlicznie. Emanuje klasycznym pieknem i spokojem. Marcela do tego towarzystwa troszeczkę mi nie pasuje. Świetnie brzmi w kontekście kilkuletniej dziewczynki czy nastolatki, ale już jako imię dla osoby dorosłej budzi wątpliwości. Serdeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marcela, Melania, Aurelia... 29.10.06, 23:14 A może Liberata? Można ją zdrabniać do Libuszy. Pasuje do nazwiska b. ladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ada9611 Re: Marcela, Melania, Aurelia... 30.10.06, 11:35 ups,mama ma na imeie aurela,maz marcel,corka melinda,syn martyn,a ja ada.pozdrowianka.zawsze bylam dumna z mojego imienia.dziekuje rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś