Dodaj do ulubionych

Imię dla chłopca

IP: *.* 02.09.01, 21:19
Hej dziewczyny!Wraz z mężem zastanawiamy się nad imieniem dla chłopca(już wiemy,że to będzie ON) :-) Na razie nie możemy dojść do porozumienia.Mąż uparł się na Beniamina,a mnie bardziej podoba się Jaś.Rodzina twierdzi,że Jan brzmi starodawnie .A mnie się wydaje,żejest pięknym,polskim imieniem.Napiszcie proszę co myślicie o tych imionach.A może macie jakieś inne typy? Może byście nam coś podpowiedzieli.Serdecznie pozdrawiam Diana
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Imię dla chłopca IP: *.* 02.09.01, 23:28
      my tez sie z mezem zastanawialismy nad imieniem dla naszego synka (termin porodu za 2 tygodniesmile))))) i u nas byl ten sam problem,mi sie podobaly inne imiona niz mojemu mezowi, tylko,ze u nas doszedl jeszcze jeden problem,mieszkamy za granica i jakie wybrac imie ,zeby synka nie osmieszyc ani tu ani w Polsce.Wkoncu,po 8 miesiacach "debat" wybralismy Filip,a Jas to przepiekne imie nad ktorym sama sie zastanawialam.Proponuje Wam zabawe,jaka my z mezem zrobilismy,a mianowicie : napiszcie z mezem,kazdy na swojej kartce 5 lub wiecej imion,ktore Wam sie najbardziej podobaja,a potem porownajcie wyniki,moze sie znalazly 2 takie same imionasmile))) Najwazniejsze jest ,zeby wybrac takie imie,zeby w przyszlosci nie osmieszalo naszych dzieci.Zycze powodzenia i milej zabawysmile))))
    • Gość: guest Re: Imię dla chłopca IP: *.* 03.09.01, 07:35
      Diana napisała/ł:Rodzina twierdzi,że Jan brzmi starodawnie .Cześć, powiem tylko tyle nie sugerujcie się uwagami rodziny, to w końcu wasze dziecko i wasz wybór imienia, który oni muszą zaakceptować. Jan to piękne imię, a poza tym podobnie jak tobie i mnie podobają się "starodawne" imiona.Podobnie jak Gosia uważam, że imię nie powinno ośmieszać dziecka w przyszłości.Pozdrawiam
      • Gość: guest Re: Imię dla chłopca IP: *.* 03.09.01, 08:38
        A ja moge powiedziec z własnego doświadczenia , w szkole podstawowej postanowiłysmy z moja ówczesna przyjaciółka ze nasi synkowie ( jeśli będziemy mieli będa nazywac sie MIchałki) , gdy byłam w ciąży oczywiście zapomniałam o tym tyle to lat , Wybierarliśmy z mężem imiona dladziewczynki i chłopca gdyz nie wiedziałam kto sie urodzi i była mowa o Czarku i Marcinie , ja Michał lub Maciej, dla dziewczynki mąz Joanna, a ja Mariola czy cos podobnego.Po porodzie nie byliśmy dalej zdecydowani ja po byłam po narkozach (cesarka) w tym czasie chodził Redaktor Gazety i robił nowo narodzonym dzieciom zdjęcia Ja machinalnie podałam Maciej ale nie podobało mi sie i nie pasowało do synka gdy sie tak do niego zwracałam. gdy męża nie było w szpitalu postanowiłam że jest taki mały i mój czyli mój Michał co powstało- MIMI. Takie imię pasowało mi do niego często pomomo wybranego imienia wcześniej gdy spojrzysz na malucha skojarzy ci sie jakieś imię i tkie bedzie nosił, Tak mi sie wydaje Przepraszam za zanudzanie Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: Imię dla chłopca IP: *.* 03.09.01, 08:48
      HejWydaje mi sie, ze imie Jan jest naprawde bardzo ladnym imieniem, natomiast Beniamin zalatuje mi tu troche ekstrawagancja. Imie Jan mozna latwo zdrobnic-Jas, a co z Beniaminem? Beniaminek? Za dlugo, za skomplikowanie, pamietajmy o tym, ze nasze dzieci dorosna, pojda do szkoly i po co maja byc okazja do zartow z powodu imienia. Mam synka 6-latka i ma na imie Jakub. Teraz ma byc dziewczynka to bedzie Magdalena, ale gdyby lekarz sie pomylil i by byl chlopczyk to bedzie mial na imie Krzysztof.Pozdrawiam :-)))
      • Gość: guest Re: Imię dla chłopca IP: *.* 03.09.01, 08:57
        Czescsmilez mezem ustalilismy,ze jesli urodzi sie dziewczynka to bedzie miala na imie Malgosia, a jak chlopiec Franek-tez starodawne,ale nam sie baaaardzo podoba.PaPaMicky
    • Gość: guest Re: Imię dla chłopca IP: *.* 03.09.01, 09:19
      Również jestem za prostymi imionami, bardziej podoba mi się imię Jaś.Ja tez niedlugo bede miala dzidziusia, jezeli to bedzie dziewczynka to na pewno Madzia, a jezeli chłopak .... no własnie - jeszcze nie wiem, moze Kamil a moze ArekCo sądzicie o tych imionach?
    • Gość: guest Re: Imię dla chłopca IP: *.* 03.09.01, 09:36
      Jako, ze bede mama blizniakow to w zaleznosci od konfiguracji beda nosily imiona:1. Dwie dziewczynki: Zuzia i Julka2. Dwoch chlopakow: Kacper i Oskar3. Para mieszana: Zuzia i KacperPozdrawiam wszystkie mamuski.
    • Gość: guest Re: Imię dla chłopca IP: *.* 03.09.01, 17:59
      Dziewczyny,jesteście NIESAMOWITE!!!Nie tyko mnie upewniłyście o słuszności mojego wyboru,ale co najważniejsze udało Wam się przekonać Mojego męża :-)))Stwierdził,że go przegłosowałyście i podałyście mądre argumenty.Bardzo Wam dziękujęserdecznie pozdrawiam Was i wszystkie brzuszki-maluszki :-)Diana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.