Gość: guest IP: *.* 02.09.01, 21:19 Hej dziewczyny!Wraz z mężem zastanawiamy się nad imieniem dla chłopca(już wiemy,że to będzie ON) Na razie nie możemy dojść do porozumienia.Mąż uparł się na Beniamina,a mnie bardziej podoba się Jaś.Rodzina twierdzi,że Jan brzmi starodawnie .A mnie się wydaje,żejest pięknym,polskim imieniem.Napiszcie proszę co myślicie o tych imionach.A może macie jakieś inne typy? Może byście nam coś podpowiedzieli.Serdecznie pozdrawiam Diana Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Imię dla chłopca IP: *.* 02.09.01, 23:28 my tez sie z mezem zastanawialismy nad imieniem dla naszego synka (termin porodu za 2 tygodnie))))) i u nas byl ten sam problem,mi sie podobaly inne imiona niz mojemu mezowi, tylko,ze u nas doszedl jeszcze jeden problem,mieszkamy za granica i jakie wybrac imie ,zeby synka nie osmieszyc ani tu ani w Polsce.Wkoncu,po 8 miesiacach "debat" wybralismy Filip,a Jas to przepiekne imie nad ktorym sama sie zastanawialam.Proponuje Wam zabawe,jaka my z mezem zrobilismy,a mianowicie : napiszcie z mezem,kazdy na swojej kartce 5 lub wiecej imion,ktore Wam sie najbardziej podobaja,a potem porownajcie wyniki,moze sie znalazly 2 takie same imiona))) Najwazniejsze jest ,zeby wybrac takie imie,zeby w przyszlosci nie osmieszalo naszych dzieci.Zycze powodzenia i milej zabawy)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Imię dla chłopca IP: *.* 03.09.01, 07:35 Diana napisała/ł:Rodzina twierdzi,że Jan brzmi starodawnie .Cześć, powiem tylko tyle nie sugerujcie się uwagami rodziny, to w końcu wasze dziecko i wasz wybór imienia, który oni muszą zaakceptować. Jan to piękne imię, a poza tym podobnie jak tobie i mnie podobają się "starodawne" imiona.Podobnie jak Gosia uważam, że imię nie powinno ośmieszać dziecka w przyszłości.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Imię dla chłopca IP: *.* 03.09.01, 08:38 A ja moge powiedziec z własnego doświadczenia , w szkole podstawowej postanowiłysmy z moja ówczesna przyjaciółka ze nasi synkowie ( jeśli będziemy mieli będa nazywac sie MIchałki) , gdy byłam w ciąży oczywiście zapomniałam o tym tyle to lat , Wybierarliśmy z mężem imiona dladziewczynki i chłopca gdyz nie wiedziałam kto sie urodzi i była mowa o Czarku i Marcinie , ja Michał lub Maciej, dla dziewczynki mąz Joanna, a ja Mariola czy cos podobnego.Po porodzie nie byliśmy dalej zdecydowani ja po byłam po narkozach (cesarka) w tym czasie chodził Redaktor Gazety i robił nowo narodzonym dzieciom zdjęcia Ja machinalnie podałam Maciej ale nie podobało mi sie i nie pasowało do synka gdy sie tak do niego zwracałam. gdy męża nie było w szpitalu postanowiłam że jest taki mały i mój czyli mój Michał co powstało- MIMI. Takie imię pasowało mi do niego często pomomo wybranego imienia wcześniej gdy spojrzysz na malucha skojarzy ci sie jakieś imię i tkie bedzie nosił, Tak mi sie wydaje Przepraszam za zanudzanie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Imię dla chłopca IP: *.* 03.09.01, 08:48 HejWydaje mi sie, ze imie Jan jest naprawde bardzo ladnym imieniem, natomiast Beniamin zalatuje mi tu troche ekstrawagancja. Imie Jan mozna latwo zdrobnic-Jas, a co z Beniaminem? Beniaminek? Za dlugo, za skomplikowanie, pamietajmy o tym, ze nasze dzieci dorosna, pojda do szkoly i po co maja byc okazja do zartow z powodu imienia. Mam synka 6-latka i ma na imie Jakub. Teraz ma byc dziewczynka to bedzie Magdalena, ale gdyby lekarz sie pomylil i by byl chlopczyk to bedzie mial na imie Krzysztof.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Imię dla chłopca IP: *.* 03.09.01, 08:57 Czescz mezem ustalilismy,ze jesli urodzi sie dziewczynka to bedzie miala na imie Malgosia, a jak chlopiec Franek-tez starodawne,ale nam sie baaaardzo podoba.PaPaMicky Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Imię dla chłopca IP: *.* 03.09.01, 09:19 Również jestem za prostymi imionami, bardziej podoba mi się imię Jaś.Ja tez niedlugo bede miala dzidziusia, jezeli to bedzie dziewczynka to na pewno Madzia, a jezeli chłopak .... no własnie - jeszcze nie wiem, moze Kamil a moze ArekCo sądzicie o tych imionach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Imię dla chłopca IP: *.* 03.09.01, 09:36 Jako, ze bede mama blizniakow to w zaleznosci od konfiguracji beda nosily imiona:1. Dwie dziewczynki: Zuzia i Julka2. Dwoch chlopakow: Kacper i Oskar3. Para mieszana: Zuzia i KacperPozdrawiam wszystkie mamuski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Imię dla chłopca IP: *.* 03.09.01, 17:59 Dziewczyny,jesteście NIESAMOWITE!!!Nie tyko mnie upewniłyście o słuszności mojego wyboru,ale co najważniejsze udało Wam się przekonać Mojego męża Stwierdził,że go przegłosowałyście i podałyście mądre argumenty.Bardzo Wam dziękujęserdecznie pozdrawiam Was i wszystkie brzuszki-maluszki Diana Odpowiedz Link Zgłoś