walczakowa3 25.11.06, 09:07 Za 1,5 tygodnia nas szkrab będzie z nami. Co do imienia chłopca już wczesniej dziewczyny mi pomogły. Miedzy Jędrkiem a Nikodemem wygrał ten ostatni. Teraz mam dylemat co do imienia dziewuszki.Wiem że Zuzia jest obecnie bardzo popularna ale od zawsze chciałam tak nazwac swoją córeczke. Gabrysia bardzo podoba sie mojemu mężowi. Dziewczyny co myślicie o tych imionach?Z góry dziekuje za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: Zuzanna czy Gabriela? 25.11.06, 10:10 I Zuzanna i Gabrysia ładnie. Ale jednak chyba wybrałabym Gabrysię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alagodz Re: Zuzanna czy Gabriela? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 10:11 Walczakowa gonisz w piętkę! Jak masz już dwa imiona upatrzone to co można napisać? Zuzanna teraz popularna, a Gabriela nadawana coraz częściej. Sama zdecyduj, bo co ci po wynikach głosowania pół na pół, jeśli oba imiona są piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: Zuzanna czy Gabriela? 25.11.06, 11:01 A moze Gabriela Zuzanna?? jesli jedno to chyba jednak dalabym Zuzanna Odpowiedz Link Zgłoś
walczakowa3 Re: Zuzanna czy Gabriela? 25.11.06, 11:46 Gabriela Zuzanna-bardzo mi sie podoba. Że nie wpadłam na to wczesniej! Wielkie dzięki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Zuzanna czy Gabriela? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 22:10 Zuza Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Zuzanna czy Gabriela? 25.11.06, 12:13 Też jestem za Gabrielą Zuzanna- ślicznie Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Zuzanna czy Gabriela? 25.11.06, 13:01 Gabrysia Zuzanna Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zuzanna czy Gabriela? 25.11.06, 13:22 Jestem za Zuzią; mnie też to imię sie dużo bardziej podoba od Gabrieli, a różnica między nimi w popularnosci nie jest aż tak duża, żeby to uzasadniało rezygnację z Zuzanny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chora_na_aids Re: Zuzanna czy Gabriela? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 15:05 Zuzanna bo lepiej brzmi i można wołać''Zuzia Zuzanka Zuziolka Zuzi a na Gabrysię to Gabrycha Gabriela Odpowiedz Link Zgłoś
grisly Re: Zuzanna czy Gabriela? 26.11.06, 14:57 Gość portalu: chora_na_aids napisał(a): > Zuzanna bo lepiej brzmi i można wołać''Zuzia Zuzanka Zuziolka Zuzi a na > Gabrysię to Gabrycha Gabriela niekoniecznie ten argument jest przekonywujący, bo na tej samej zasadzie można też zaargumentować w drugą stronę -można wołać ładnie do Gabrieli Gabrysiu czy Gabi, a do Zuzanny per Zuza czy też inaczej, co może się nie podobać, jeśli dla kogoś to imię brzmi ładnie tylko w pełnej formie itd itp.... ja jestem za Gabrielą Zuzanną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Zuzanna czy Gabriela? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 14:26 Jestem za Gabrielą Zuzanną . Albo pomyślałabym razem nad czymś jeszcze - skoro Ty chcesz Zuzię, a Twój mąż Gabrysię, to może coś trzeciego? Dla mnie oba imiona są trochę zbyt popularne - to nie to, co Nikodem czy Jędrek . Odpowiedz Link Zgłoś
walczakowa3 Re: Zuzanna czy Gabriela? 26.11.06, 18:26 Myślelismy jeszcze nad Blanką ale w przypadku tego imienia ciężko jest ze zdrobnieniami. Sama nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zuzanna czy Gabriela? 26.11.06, 20:45 Blanka MSZ nie wymaga zdrabniania; znam Blankę, która świetnie funkcjonuje bez zdrobnień. Samo imię jest juz podobne do zdrobnienia dzięki końcówce -ka. Zachęcam do tego imienia, bo wcale nie jest przerazająco rzadkie, za to Zuź i Gabryś jest ostatnio cała masa. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Zuzanna czy Gabriela? 26.11.06, 15:58 Bardziej podoba mi się Gabrysia. Ale skoro od zawsze chciałaś mieć córeczkę Zuzię, to daj Zuzia, bez względu na popularność. Potem możesz tego żałować. BTW - chora na aids - co za subtelny nick... Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zuzanna czy Gabriela? 26.11.06, 18:30 ZuzannaGabriel znam cala mase,Zuzzann znacznie mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
zudagma Re: Zuzanna czy Gabriela? 26.11.06, 21:55 Mam córeczkę Zuzię i mimo, że ma niecałe pół roku jest osóbką o silnym charakterze i dość dosadnie potrafi pokazać, kto rządzi w domu. Ostatnio w sklepie była jakaś pani, która jak się okazało ma też córkę Zuzię i skomentowała to tak, że zna 3 Zuzie i to są "szkodniki - chochliki". Coś w tym jest pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś