patryska_00 02.01.07, 20:28 Mam dwoch synow Łukasza i Sebastiana.Juz za niecaly tydzien urodzi mi sie upragniona coreczka.Nadal jednak nie wiem jak dac jej na imie.Co myslice o: Nastazji Aureli Jameli(czyt.Dżamelia) Odetcie Klaudynie Angel(czyt.Andżel jak aniołek) Wiktorii(wiem ze popularne imie ale ona jest takim jakby zwyciestwem) Zuzi Mam nadzieje ze mi pomozecie pozdrawiam Patrycja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aka10 Re: I wkoncu corka! 02.01.07, 20:41 Aurelia lub ANastazja z tych podanych. Pozycje od 3-6-tej w Twoim spisie sa dla mnie nie do "przejscia"(nawet,jesli mieszkasz za granica).Oprocz tego nie wydaja mi sie pasowac do imion chlopcow. Wiktoria i Zuzanna bardzo popularne.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: I wkoncu corka! 02.01.07, 20:46 Gratuluję córeczki! Nastazja - a może Anastazja? Aurelia - piękne imię, u mnie w ścisłej czołówce Jamelia (czyt.Dżamelia) - jeśli mieszkasz w Polsce, to w żadnym razie Odetta - nie podoba mi się Klaudyna - podoba mi się bardziej niż Klaudia, ale i tak nieszczególnie Angel(czyt.Andżel jak aniołek) - jak chcesz Aniołka, to może Aniela? Wiktoria(wiem ze popularne imie ale ona jest takim jakby zwyciestwem) - pasuje do imion braci, dobry wybór Zuzia - strasznie popularna,ale ładna. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_m22 Re: I wkoncu corka! 02.01.07, 23:11 Gratuluję . Zgadzam się z Olianką ). Ja osobiście wybrałabym AURELIĘ(u mnie też w czołówce;P) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: I wkoncu corka! 02.01.07, 20:48 Witaj! Z Twoich propozycji podoba mi się Aurelia i Anastazja, ew. Odeta. Wiktoria - rzeczywiście strasznie juz oklepane, a są inne imiona związane ze zwycięstwem; greckie: - Nike - Nikanora - Nikandra Pozdrawiam i nie zapomnij się na forum pochwalić córeczką i dokonanym wyborem! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: I wkoncu corka! 03.01.07, 11:31 Do imion związanych ze zwycięstwem dorzucę jeszcze Berenikę i Weronikę (niosącą zwycięstwo). Odpowiedz Link Zgłoś
candy26 Re: I wkoncu corka! 02.01.07, 21:02 No to gratuluję Ci wkońcu córeczki. Z Twoich propozycji podoba mi sie: Aurelia Klaudyna(ew.Klaudia) Wiktoria i Zuzia.Proponuję Ci z Twoich imion Wiktorie(skora uważasz dziecko za wygraną)lub Zuzię.Albo może jak już podła propozycja Aniela Manuela Lilla Alina(ew.Alicja) Odpowiedz Link Zgłoś
luizka28 Re: I wkoncu corka! 02.01.07, 21:07 A ja Ci dla odmiany zaproponuje Aniele Wiktorie!!ładnie brzmia te imionka razem pozdrowionka Luizka Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: I wkoncu corka! 02.01.07, 21:59 Wydaje mi się, że do Łukasza i Sebastiana pasuje jakies normalne imię. Z tych, które wypisałaś tylko Zuzia i Wiktoria (oba oklepane). Natomiast Jamelia, Odetta, Angel, Nastazja itp - jak dla mnie udziwnione, cudaczne i wymyślne. Poza tym nie licz na to, że w PL zarejestrują ci Angel. Jamelia brzmi jak ludowa wersja Amelii i będziesz miała tylko mnóstwo kłopotów z tłumaczeniem wszystkim, że wymawia się Dżamelia. Nastazja - j/w, bo mogą przekręcać na Anastazję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manarai Re: I wkoncu corka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 22:29 Wg mnie jeżeli mieszkasz w Polsce i ani Ty, ani ojciec dziecka nie macie obcego obywatelstwa, to Angel nie ma racji bytu (a co jest złego w Anieli?), a co to jest Jamelia to naprawdę nie mam pojęcia. A dlaczego chcesz je wymawiać przez DŻ? Odetta wydaje mi się trochę przekombinowana, ja tam zawsze wolałam Otylię. Nastazja? A gdzie A? Klaudyna mi się podoba, chociaż wiele osób uważa, że to imię jest przesadnie skomplikowane. Aurelia jest urocza. Wiktoria i Zuzanna są w porządku, ale bardzo popularne. Jeżeli Wiktoria ma znaczenie symboliczne, może zostawić ją jako drugie imię? Bardzo mi się podoba Anastazja Wiktoria, albo Aniela Wiktoria, a może Aurelia Klaudyna. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: I wkoncu corka! 02.01.07, 22:31 Aurelia bądź Zuzia. Bardziej podoba mi się jednak Zuzanna. Od Angel zdecydowanie ładniejsza jest Aniela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: I wkoncu corka! IP: *.chello.pl 05.01.07, 17:33 Zdecydowanie poleciłabym Wiktorię, poniewaz jest to jedno z moich ulubionych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Urodziła się 03.06.07, 00:20 Weronika forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=55272082&a=55272082 Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Urodziła się 03.06.07, 10:17 Gratuluję córki i imienia, bo już się bałam, że zdecyduje się na Jamelię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Urodziła się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 17:42 Weronika? bardzo ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: I wkoncu corka! IP: *.85-237-191.tkchopin.pl 03.06.07, 10:38 Jamelia i Angel to chyba żart, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluk Re: I wkoncu corka! IP: 89.243.59.* 03.06.07, 11:17 > Nastazji nie podoba mi sie > Aureli - raczej nie paduje do chlopcow i twojego imienia > Jameli(czyt.Dżamelia) odradzam > Odetcie nie podoba mi sie > Klaudynie Klaudi aladniejsze i pasuje geniealnie > Angel(czyt.Andżel jak aniołek) raczej nie, ale moze Angelika? > Wiktorii pasuje swietnie > Zuzi - tez pasuje osobiesicie poroponuje Weronike Wera, Wercia, Nikki, Nikka... Lukasz, Sebastian i Weronika oraz Patrcja....brzmi fajosko )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra ZUZIA !! IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 03.06.07, 13:25 Gratuluje córki imię Zuzia jest jak dla mnie super! Moja siostra ma Zuzankę i to bardzo mądra dziewczynka. Imię samo w sobie jest urocze. Nie sugeruj sie tym, że jest popularne- jest piękne, a u nas w przdszkolu są tylko 2 Zuzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: I wkoncu corka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 13:27 Podobają mi się: - Nastazja - ślicznie można zdrabniać do Nastki. bardzo pasuje mi do sebastiana. - Aurelia - bardzo mi się podoba - Odetta - trochę mniej niż dwa poprzednie. - ew. Wiktoria czy Zuzia , ale są strasznie oklepane. Mnie podobają mi się ani trochę Jamelia ani Angel. Obrzydlistwo Odpowiedz Link Zgłoś