marzec7 04.01.07, 17:34 Wiem już, że będzie dziewczynka. Zastanawiam się nad imieniem Maja. CO o nim sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzec7 Re: Maja 04.01.07, 17:38 Dodam jeszcze, że starsze rodzeństwo ma na imiona: Maciuś i Milenka. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Maja 04.01.07, 17:38 Mnie się nie podoba. Może Marcjanna lub Maria / Marianna zdrabniana do Mai? Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Maja 04.01.07, 17:42 MNie sie podoba - i jako imie "własciwe", i jako zdrobnienie. Znam Matylde tak zdrabnianą.Uniwersalne, ponoc arystokratyczne, neutralne w formie. A czy pasuje takie krótkie do nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
majella Re: Maja 04.01.07, 19:33 Super imię. Sama mam Maćka i Majkę. Nie miałam pewności jakie imię dam chłopcu, ale wiedziałam, że jeśli dziewczynka, to tylko Majka. ( chyba przez szaleństwa Majki Skowron0 Imię jest krótkie, ale można zdrabniać na wiele sposobów. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Maja 04.01.07, 20:24 Mnie się nie podoba. Brzmi infantylnie dla dorosłej kobiety. Poza tym oklepane do granic możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
majella Re: Maja 05.01.07, 12:03 W całym naszym przedszkolu jest tylko jedna Majka, więc jeszcze chyba nie aż tak popularne. Pasuje i do dziecka i do nastolatki. Nawet Babcia Maja brzmi ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Maja 04.01.07, 20:56 Straszliwie popularne ostatnio. Może spodobałoby Ci się jakieśinne imię na "m", w okolicach popularności Milenki, np. Matylda - Matysia, Tysia (i mnóstwo innych zdrobnień), Marianna (można zdrabniać do Mani albo do Majki), Malwina, Marcelina (zdrobnienie Marcysia jest słodkie). Odpowiedz Link Zgłoś
marzec7 Re: Maja 05.01.07, 14:59 Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Nazwsko jest długie i typowo polskie, więc Maja może pasować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Maja IP: *.chello.pl 05.01.07, 16:01 Według mnie Maja jest ładnym imieniem i nie przejmowałabym się jej popularnością. A jeśli myślisz też o innych imionach na m to może Maria lub Marika? Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Maja 05.01.07, 16:12 Kiedyś mi się Majka podobała teraz nieco mniej.,ale decyzja należy do Ciebie.Polecam jak moja poprzedniczka Marikę i Maritę. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_m22 Re: Maja 05.01.07, 18:52 Jeśli mogę być szczera to bardzo, bardzo ale to bardzo nie lubię tego imienia! Polecałabym inne: Marię Matyldę Marcelinę Ale to oczywiście ma być Twój wybór . Odpowiedz Link Zgłoś
gorajka Re: Maja 05.01.07, 19:16 witam a ja proponuję Kaja, podobnie a nie tak popularne, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Maja IP: *.chello.pl 05.01.07, 19:44 Maja jest strasznie popularnym imieniem,ale jeżeli nie przeszkadza Ci jego popularność to ok,bo ogólnie imię ładne. Zastanów się jeszcze nad:Matyldą,Marceliną,Melanią Odpowiedz Link Zgłoś
hevik Re: Maja 07.01.07, 12:11 Pozdrowienia od 27 letniej Mai Maja ,Majka , Majeczka , Majuś , Majowa . Jestem w ciąży i czekamy na dziewczynkę , zastanawiam się nad imieniem Maria - mam wątpliwości czy nie jest zbyt podobne do mojego . Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Maja 07.01.07, 12:17 Witaj! Myślę, że jest zbyt podobne - może przynajmniej zmień na Mariannę? Odpowiedz Link Zgłoś
hevik Re: Maja 07.01.07, 12:17 I jeszcze ważna informacja , Maja to imię międzynarodowe , raczej nie ma problemu z wymową i zapisaniem , czasem mylone z Maya . Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Maja 07.01.07, 12:48 Mnie się Maja nie podoba, wolałabym Mariannę bądź Marcjannę. Odpowiedz Link Zgłoś
roza86 Re: Maja 07.01.07, 17:27 Ja mam juz córeczke Martynke a jak teraz bedzie dziewczynka tez bedzie Maja, bo to super imie i podoba nam sie bardzo!Pozdrowienia dla ciebie i dzidziusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitka Re: Maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 20:13 Maja, Majusia,Majka. Ładne,ale zbyt przecudowane. Radzę pani imię Karolcia,Kasia,Madzia,Zuzia lub Tosia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pretty_woman Re: Maja IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.03.07, 20:44 Mam na imię Maja i kiedy byłam dzieckiem imię to budziło zdziwienie, było rzadkie i niepopularne. Za to teraz idąc przez miasto słyszę non stop moje imię wypowiadane w kierunku malutkich dzieci. Szkoda, że nie jest już takie unikatowe Dodam, że mam nazwisko pochodzenia niemieckiego i 'brzmię' doprawdy 'egzotycznie';D ariana1, mowisz, ze Maja jest oklepane, a imię Twojego dziecka, nie? Ania. No cóż. Bardziej pospolitego imienia nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczynka i jest Maja !!! IP: *.mt.pl 21.05.07, 14:35 www.vanike.com/gazeta/dzieci.php?forum=052007gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
marzec7 Maciuś, Milenka i Maja 21.05.07, 21:18 Dziękuję za gratulacje. Ale fajnie, że wyciągnęłyście mój stary wątek. Odpowiedz Link Zgłoś