bea-sjf 14.01.07, 19:04 i z tej pięknej okazji zastanawiam się jakie imię-płeć jeszcze nie znana - pasowałoby do nazwiska Biedroń ( a jakie zgrzytałoby tak ,że należałoby je przyszłym rodzicom odradzić ).Liczę na wasze pomysły w granicach "ładne ,niebanalne ,ale i nie najpopularniejsze". bea Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teane Re: będę ciocią :) 14.01.07, 19:10 co powiesz na Kasjan? mój synuś ma tak na imie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: będę ciocią :) 14.01.07, 19:34 Hej, jak miło! To pierwszy raz? Na pierwszy rzut oka - odpadają imiona zbyt sieriozne, a także zbyt delikatne. Tylko co to jest to "zbyt"? Odpada też Robert, jako czołowy działacz ruchu gejowskiego w Polsce. Odradzam imiona bardzo długie. Dla dziewczynki wyjątkowo pasuje mi Flora, Klara, Waleria; ew. także Regina, Ludwika, Estera, Aurelia, Rozalia. Dla chłopca - Wincenty, Gerard (choć za tym imieniem nie przepadam), Feliks, Ludwik, Aleksy, Maurycy, ew. Lucjan/Łucjan, Emil, Iwo. Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: będę ciocią :) 14.01.07, 22:47 Oj tak ,ciocią zostaję po raz pierwszy ))) Przejęci przyszli rodzice na razie twierdzą ,że nie wiedzą jakie imię dadzą dziecku ,ale mają czas do czerwca .Na pewno odważni w nadawaniu imion rzadkich nie są . Sama nie śmiem im sugerować własnych pomysłów ( bo mi się podoba np. Filemona Biedroń )) ,ale ciekawa jestem jakie imiona wydają się pasować do nazwiska czy totalnie z nim zgrzytać w odczuciu forumowiczek i zamierzam im te opinie przekazać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: będę ciocią :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 18:49 Antoni,Maksymin, Ignacy, Konstanty, Laurenty, Marceli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta86-16 Re: będę ciocią :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 23:31 A ja cały czas myślałam,że Gaudencja ty jesteś tolerancyjna, jak widać człowiek mylna istotka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: będę ciocią :) 16.06.07, 23:33 Ale o sso chodzi? Że niby mam propagować nazywanie Biedroniów Robertami, bo w przeciwnym razie nie będę tolerancyjna, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: będę ciocią :) 16.06.07, 23:42 Ps. Jeśli chcesz wiedzieć, to jestem nietolerancyjna aż tak głęboko, że równiez zniechęcałabym do nazywania Lisów Tomaszami, Olejnikówien Monikami, Durczoków Kamilami, Kwaśniewskich Aleksandrami, a nawet (o tempora, o mores!) Giertychów Romanami. Czekam na linczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: będę ciocią :) 14.01.07, 19:39 Znani mi Biedroniowie noszą raczej popularne imiona. Dla dziewczynki pasowałaby mi: Ismena Biedroń Ariadna Biedroń Emilia Biedroń Dla chłopca proponuję: Miron Biedroń Bronisław Biedroń Walter Biedroń Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: będę ciocią :) 14.01.07, 22:55 Emilia jest bardzo lubiana przez moją mamę -myślę więc ,że ma szase znaleźć się na liście .Podoba mi się Miron ( mój drugi brat to Mirosław ,hmm mogłoby się mylić ,ale uważam ,że pasuje).Bronisław -imię dziadka mojego . Odpowiedz Link Zgłoś
tippi Re: będę ciocią :) 14.01.07, 19:53 Mi do tego nazwiska pasują właśnie niewyszukane imiona, np. Kamil Biedroń, Paweł Biedroń. Chociaż może są trochę zbyt banalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: będę ciocią :) IP: *.chello.pl 14.01.07, 19:59 Eliza, Laura Aleksander, Aleksy Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: będę ciocią :) 14.01.07, 21:19 Ignacja Biedroń Hilaria Biedroń Marcjanna Biedroń Konstanty Biedroń Kleofas Biedroń Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: będę ciocią :) 14.01.07, 22:58 Oj ,abielo ,takie imionka nie przejdą Ale zobaczymy ,co się da zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: będę ciocią :) 14.01.07, 23:56 bea-sjf napisała: > Oj ,abielo ,takie imionka nie przejdą Ale zobaczymy ,co się da zrobić OK, nie wiedziałam, że ma być zwyczajniej Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: będę ciocią :) 18.01.07, 00:05 Bea-sjf jeśli rodzice nie maja bzika na punkcie imion, a Ty masz, to uwazam, ze powinnas im podrzucac co ciekawsze imiona do oceny. Ja tak wlasnie robilam, kiedy sama mialam zostac ciocia. Oczywiscie nie narzucalam swoich typow, bo nie oto chodzi, ale na pewno pomoglam im w wyborze. Decyzje jednak podjeli sami! Moim zdaniem do nazwiska Biedroń, bardzo pasuje imie Bronisława. Bronka Biedroń, normalnie bohaterka ksiazek dla mlodziezy)) Dziewczynka Marcelina Łucja Cecylia Rozalia Kazimiera Malwina Bogna (!) Bogusława Chlopiec Kazimierz Ignacy Stefan Franciszek Emil Pisz jakie sa typy rodzicow Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: będę ciocią :) 11.05.07, 17:10 Rodzice się wypowiedzieli: Jakub Biedroń ,na drugie Ignacy Swoją porcję argumentów już im podałam ,czy to wpłynie na zmianę decyzji - nie wiem I co na to opinia publiczna ? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: będę ciocią :) 11.05.07, 17:27 Sądziłam, ze skoro Twoje dzieci noszą tak nietypowe imiona i jest im z tym dobrze, to jednak Twój brat (?) odważy się na coś ciekawszego. Może jednak Ignacy Jakub przejdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: będę ciocią :) 11.05.07, 18:37 Olianko ,wiesz ,jak to się mówi :"matka wie co pod sercem nosi ".Ech ... Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka Re: będę ciocią :) 11.05.07, 17:49 wydaje mi sie ze w nazwisku w wymowie jest duzo twardych glosek b, dr i imie powinno ich raczej nie zawierac zeby bylo plynnie melodyjnie dlatego podoba mi sie Flora Biedroń pasuje tez mi Karolina, Amelia, Paulina, Kamila, Izabela, Laura, Roksana, Urszula, Kalina, Sara, Larysa (mi sie bardzo podoba taki zestaw) dla chlopca Joachim Ireneusz, Erwin, Jonatan, Gracjan, Marceli, Maurycy, Łukasz, Samuel (ten zestaw tez mi sie bardzo podoba) r w srodku imienia mi pasuje! Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: będę ciocią :) 11.05.07, 18:40 Będzie chłopiec Mi również podoba się Joachim i Maurycy ,zaproponowałam też Jeremiego ,bo pomysł był by imię zaczynało się na J ( tato dziecka to Jarosław ,dziadek Janusz ) . Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: będę ciocią :) 11.05.07, 18:42 A co rodzicie odpowiadją na argument, że Jakub porażająco popularny? Żeby choć Ignacy Jakub... Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: będę ciocią :) 14.05.07, 10:14 abiela napisała: > A co rodzicie odpowiadją na argument, że Jakub porażająco popularny? Udają ,że nie słyszą . Na hasło "pasuje do nazwiska" wysunęłam argument ,że sąsiadujące ze sobą "b" jest kluskowate w wymowie .Ale jak ktoś chce mieć upragnionego Kubusia ,to nie mysli o nim jak o dorosłym mężczyźnie ,który musi się pełnym imieniem i nazwiskiem przedstawiać . Pewnie z bratem mogłabym sobie podywagować .... Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: będę ciocią :) 10.06.07, 13:46 Najnowsze doniesienia- być może będzie Błażej Ignacy ))) Trzymam mocno kciuki za ten wariant )) "Kropla drąży kamień ...",he,he ... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: będę ciocią :) 14.06.07, 21:50 bea-sjf napisała: > Najnowsze doniesienia- być może będzie Błażej Ignacy ))) Trzymam mocno kciuki > > za ten wariant )) Ja też )) Rozumiem, że to efekt Twojej cięzkiej pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: będę ciocią :) 16.06.07, 21:21 gaudencja napisała: > bea-sjf napisała: > > > Najnowsze doniesienia- być może będzie Błażej Ignacy ))) Trzymam mocno > kciuki > > > > za ten wariant )) > > Ja też )) Rozumiem, że to efekt Twojej cięzkiej pracy? Najważniejsze ,że zrezygnowali z Kubusia .I jeszcze szukają... zostało jakieś 2 tygodnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: będę ciocią :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 18:46 Laura, Ignacja, Klementyna, Lilianna, Odpowiedz Link Zgłoś