Dodaj do ulubionych

Malwina Marta, czy Marta Matylda?

17.01.07, 11:51
Co myślicie o tych zestawach? Który lepiej brzmi? Córeczka przyjdzie na świat
w marcu i ma już brata Mateusza. Nazwisko dość długie, kończące się -ska.

Z góry dziękuję i pozdrawiam
Monika
Obserwuj wątek
    • Gość: myszka Re: Malwina Marta, czy Marta Matylda? IP: 195.116.132.* 17.01.07, 12:33
      zdecydowanie malwina marta mi się nie podoba
    • blaszany_dzwoneczek Re: Malwina Marta, czy Marta Matylda? 17.01.07, 12:37
      Marta Matylda
    • Gość: tami46 Re: Malwina Marta, czy Marta Matylda? IP: *.nsm.pl 17.01.07, 12:38
      Mnie się najbardziej podoba Matylda Marta,ale wydaje mi się,że mniej popularne
      jest aktualnie imię Malwina.Jednak pamiętaj wybór należy do Ciebie.
      • tami46 Re: Malwina Marta, czy Marta Matylda? 17.01.07, 15:41
        pokaż mężowi te wypowiedzi mpże ulegnie Tobie tym bardziej ,że kobiecie w ciąży
        niczego się nie odmawia...
    • majeczka1 Re: Malwina Marta, czy Marta Matylda? 17.01.07, 12:46
      Ja też najbardziej chciałabym Matyldę Martę, ale mąż bardzo ostro protestuje.
      Raczej nie przejdzie...
      • Gość: Tawananna* Re: Malwina Marta, czy Marta Matylda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 14:09
        Matylda Marta byłaby rewelacyjna. Może próbuj stopniowo namawiać męża,
        pozachwycaj się Matyldą, zdrobnieniem Matysia, Tysia i Tysieńka itd.?smile

Marta to dla mnie taka esensja zwyczajności. Natomiast Matylda to imię "z
        charakterkiem". Malwina z kolei... jakoś na tle Matyldy też wypada blado. Choć
        wybrałabym ją chętniej od Marty, ze zdrobnieniem Inka.
    • ria5 Re: Malwina Marta, czy Marta Matylda? 17.01.07, 15:21
      Ja zdecydowalabym sie bez watpienia na zmiane kolejnosci proponowanych przez
      Ciebie imion na Matylda Marta. Wg mnie jest to o wiele ladniejszy zestaw niz dwa
      zaproponowane na poczatku watku. Zycze milego wyborusmile
    • Gość: manarai Re: Malwina Marta, czy Marta Matylda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 17:25
      Tak, Matylda Marta byłaby najlepsza.

Jedyne, co można by mieć naprzeciw, to skojarzenie z Damięckimi, też Mateuszem i Matyldą... ale ostatecznie, kto o tym wie smile
    • olianka Marta Matylda 17.01.07, 17:28

• jagoda_k Re: Malwina Marta, czy Marta Matylda? 17.01.07, 18:39
      Nie lubie imienia Marta, wiec jesli mialabym wybierac z tych dwoch zestawow, to
      zdecydowalabym sie na Malwine Marte. Matylda Marta tez jest OK, ale skoro maz
      protestuje smile Poza tym moze warto poczekac, az sie coreczka urodzi i dopiero
      wtedy wybrac imie. Matylda to imie dla dziewczyny z "charakterkiem", podobnie
      jak, moim zdaniem, Marta (choc w mniejszym stopniu, pewnie ze wzgledu na
      popularnosc), a Malwina jest bardziej dziewczece, zwiewne.
      • chuda_w-w Re: Malwina Marta, czy Marta Matylda? 17.01.07, 22:10
        Nie podoba mi się imię Malwina i to bardzo:/. Wybrałabym zestaw Marta Matylda.
        Znam rodzeństwa zarówno Mart i Mateuszów, jak i Matyld i Mateuszów (nie chodzi
        mi o Damięckich)
    • abiela Marta Matylda 18.01.07, 23:21

• Gość: zapomnialam hasla Re: Malwina Marta, czy Marta Matylda? IP: *.tktelekom.pl 21.01.07, 19:42
      Matylda wystarczy. jestem mama Matyldzi. corcia ma charakterek...potwierdzam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.