Gość: rybka Nemo IP: *.w90-26.abo.wanadoo.fr 19.01.07, 15:16 Jeden z czerwonymi włosami ma nawet fioła na ich punkcie. Podobają się Wam francuskie imiona? Np. Noemi - fajne ogólnie czy tylko za granicą? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tippi Re: Imię francuskie 19.01.07, 16:17 Solange jest fajne. Ale nie na polskie warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Imię francuskie 19.01.07, 16:55 dużo imion francuskich mi się podoba bo i język francuski należy do moich ulubionych, natomiast jako mieszkająca w Polsce nie dałabym dziecku obcojęzycznego imienia. Jest z czego wybierać, co pokazuje rowniez to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Imię francuskie 19.01.07, 17:17 a od kiedy Noemi to francuskie imie? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imię francuskie 19.01.07, 23:30 biljana napisała: > a od kiedy Noemi to francuskie imie? Właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Nemo Re: Imię francuskie IP: *.w90-33.abo.wanadoo.fr 20.01.07, 10:44 Nie znam szczegółowej genezy tego imienia, ale we Francji jest bardzo popularne. Magalie, lepszy przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Imię francuskie 20.01.07, 13:54 Noemi jest imieniem bibilijnym , nadawalnym w PL... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię francuskie 20.01.07, 19:03 Gość portalu: rybka Nemo napisał(a): > Nie znam szczegółowej genezy tego imienia, ale we Francji jest bardzo popularne > . > Magalie, lepszy przykład? Magalie nie podoba mi sie we Francji, ale np. Manon bardzo, z tym że nie w Polsce, bo nie ma jak jej spolszczyć. Imiona w wersji francuskiej często wydają nam sie piękne, ale trzeba uważać, bo sami Francuzi ich niekiedy za piękne nie uważają, natomiast za ładniejsze uważają... wersje polskie (!). Np. na myśl o imieniu Marguerite dla wspólczesnej małej dziewczynki krzywią się, jakby się octu napili - przetestuj sama. Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: Imię francuskie 19.01.07, 23:37 podobają mi się, ale nie w warunkach polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Imię francuskie IP: *.chello.pl 21.01.07, 13:10 Mi się bardzo podoba Charlotte. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Imię francuskie 21.01.07, 13:54 A mnie Genievieve albo Josephine. Ale w wersji polskiej nie trawie:/. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-x Re: Imię francuskie 21.01.07, 17:29 Moja babcia jest francuska i ma na imię Wirginia no i jakoś mi sie ne podoba. Jest tyle pieknych i fajnych polskich imion, że można coś wybrać Odpowiedz Link Zgłoś