Gość: Paula IP: 81.15.194.* 15.02.07, 20:51 Jak odbieracie to imię? Gdy przeglądam forum, to nie wydaje mi się popularne wśród waszych ulubionych. Aż takie brzydkie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Paula 15.02.07, 20:55 Mnie się nie podoba. Dla mnie to zdrobnienie od Pauliny, której też nie lubię. Mdłe jakieś to imię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Paula IP: 81.15.194.* 15.02.07, 20:58 O i jesteś osobą na jakie często się natykam. Nie odróżniają tych dwóch imion, świadomie czasem. Ja mimo wszystko lubię swoje imię i chyba tylko ja na tym forum, heh. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Paula 15.02.07, 21:06 Paulo, mylisz się - odróżniam te imiona, ale tak jak napisałam, dla mnie jest zdrobnieniem. Tak jak Ada, Maja, Lena i kilka innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Paula IP: 81.15.194.* 15.02.07, 21:08 Olianka napisałam, że niektórzy świadomie, czyli jak ty je dzielą, ale juz dosyć, bo sie pokłócimy. A tak a propo, od jakiego imienia zdrobnieniem jest Maja, bo tak napisałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Paula 15.02.07, 21:11 Wprawdzie znałam kiedyś jedną Maję - Maję, ale poza nią na pęczki Mai - Marii. Odpowiedz Link Zgłoś
baba_na_forum1 Re: Paula 23.02.07, 15:55 jeśli już to skróceniem, zdrobnieniem od Pauliny jest Paulinka, Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Paula 15.02.07, 21:19 Moim zdaniem nie jest złe. Bardziej podoba mi się od Pauliny. Ale ja jestem z nim osłuchana od dzieciństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tymolka Re: Paula 15.02.07, 22:54 moja córka ma na imię Paula ..bardzo mi się to imię podoba...a ona jest z niego bardzo dumna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Paula IP: 81.15.194.* 15.02.07, 23:00 No nareszcie jakiś głos nadzieji. Też jestem dumna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Paula IP: 81.15.194.* 16.02.07, 15:29 Tymolka dopisz imię córki, no i moje do rankingu, to przejdziemy dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Paula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 23:09 mnie sie tez nie podoba kojarzy mi sie z palmą przy wymowie.Mam w rodzinie Pauline i wołaja na nia Paula a moja babcia zawsze woła Palma albo Palła. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Paula 15.02.07, 23:19 Były już, o ile pamiętam, wątki o Pauli, w których jest sporo opinii. Jeśli nie było ich w 2006 roku, to na pewno w którymś ze wcześniejsyzch lat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Paula 16.02.07, 17:54 Widzę wątek o moim imieniu Paulo, rzeczywiście sporo było juz na temat Pauli, że zdrobnienie, że pretensjonalne.. I ja to rozumiem. A, że jest to moje imie, to muszę je lubić Wolę to, niż Pauline- być może z przyzwyczajenia. Pozdrawiam Cię, bo zawsze cierpiałam na deficyt Paul w moim otoczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Paula IP: 81.15.194.* 16.02.07, 22:21 Wreszcie jakaś Paula, nie podróbka. A czy tak dużo tematów? Faktycznie widziałam jakieś, ale to łączone z innymi imionami, no i już dawno je widziałam. Powiew świeżości nie zaszkodzi. A jakie masz kolejne imiona Paulo? Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Paula 17.02.07, 12:06 Z bierzmowania mam tylko kolejne imię- Maria. Znam jeszcze jedną Paulę, też bez drugiego imienia, oraz jedną Paulę Annę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Paula IP: 81.15.194.* 17.02.07, 13:59 Ja jestem Paula Teresa, a od bierzmowanaia Judyta. Cała trójka też się wam pewnie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Paula 17.02.07, 15:38 Gość portalu: Paula napisał(a): > Ja jestem Paula Teresa, a od bierzmowanaia Judyta. Cała trójka też się wam > pewnie nie podoba. Mnie Teresa i Judyta się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pocholita Re: Paula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 12:31 Mnie się bardzo podoba. Sama chciała tak dac tak córce na imię ale zostałam przegłosowana i została Paulina, ale i tak mówię do niej Paula. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Paula IP: 81.15.194.* 19.02.07, 15:08 Zachęcam do oddawania głosów na Paulę w rankingu. Niech wreszcie się wybije. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Paula 19.02.07, 15:35 Zauważyłam pewną prawidłowośc...Paule wyjątkowo bronią swojego imienia i chcą je upowszechnić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Paula IP: 81.15.194.* 19.02.07, 15:53 Oj Paulo, a co w tym złego. Zwłaszcza, że jest tak sponiewierane. Oddaj głos, to będą dwa i przejdziemy dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Paula 19.02.07, 16:37 Rozumiem Cię doskonale, do niedawno robiłam, tak jak Ty... Przejdziemy dalej i co? Gustu ludziom nie zminimy. Najważniejsze, zebysmy my czyły sie dobrze ze swoim imieniem, no i moze żeby nas z Pauliną nie mylili Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Paula 19.02.07, 20:11 Zglasza sie Paulina ktora najczesciej jest nazywana "Paula" czego nie lubi.... Nie zeby samego imienia "Paula " nie lubila tylko mylenia pauliny z Paula I tez sanowczo twierdze ze to 2 odrebne imiona ps. aha - i nie lubie osob ktore twierdza ze moje imie (czy tez imie "Paulina" ) jest mdłe....<zlosc> Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Paula 19.02.07, 20:15 paulina.galli napisała: > > ps. aha - i nie lubie osob ktore twierdza ze moje imie (czy tez imie "Paulina" > ) > jest mdłe....<zlosc> A ja Cię lubię Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Paula 19.02.07, 20:32 eeejjjj j no!!!! wytracasz mi bron z reki !!! to nie fair Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Paula IP: 81.15.194.* 19.02.07, 22:31 Swego czasu miałam manię uświadamiania ludziom odrębności imion Paula i Paulina, ale mylenie jest zbyt powszechne. Odpowiedz Link Zgłoś
paula_do Re: Paula 23.02.07, 15:30 Witam Ja tez jestem Paula. Mi sie moje imie bardzo podoba, od zawsze czulam sie z nim dobrze. Ciesze sie, ze zasze bylam jedyna, a nie jak piata Ania w klasie. Czytalam inne wczesniejsze watki, gdzie to imie sie przewijalo i nie mam pojecia dlaczego jest tak nielubiane Nigdy nie spotkalam sie z negatywna reakcja na moje imie. Zawsze sie podoba jak sie przedstawiam. Oczywiscie problemem od zawsze jest tlumaczenie, ze to nie Paulina i ze to inne imiona, ale wole to niz wlasnie miec super popularne i pospolite imie. A z kolei nie wydaje mi sie, zeby bylo jakies pretensjonalne. Jest krotkie, proste i ladne (pewnie nie jestem obiektywna). Nie porownywalabym go na pewno do Dżesiki itp. pozdrawiam wszystkie Paule Paula Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: Paula 25.02.07, 19:19 ja go nie lubie.. tez wydaje mi sie jakby bylo zdrobnieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
kar.ola123 Re: Paula 10.03.07, 20:58 Moja corcia ma tak na imie. Jak nie trudno sie zatem domyslec bardzo mi sie Paula podoba Jest proste, krotkie i "miedzynarodowe". No i w Polsce rzeczywiscie dosc rzadkie. Tez ciagle musze tlumaczyc, ze to nie Paulina tylko po prostu Paula. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Paula IP: 81.15.194.* 11.03.07, 17:56 Oj tak, ciekawe kiedy przestaną tak myśleć. Faktycznie małą ma popularność, bo na rok 2001 było nas ok.11tys. Ale to lepiej niż mają Anny czy Julie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Paula IP: 81.15.194.* 13.03.07, 16:35 PAULA Gender: Feminine Usage: English, German, Finnish, Spanish, Portuguese, Romanian, Hungarian, Polish, Ancient Roman Pronounced: PAWL-a (English), POW-lah (German, Polish) Odpowiedz Link Zgłoś
sioneczek1 Re: Paula 15.03.07, 12:00 Witam!!! Moja córka ma na imię Paula i oczywiscie uwazam ze jest to piękne imię.Córka jest z niego też bardzo zadowolona, natomiast fakt ze ktoś łaczy imię Pauli i Pauliny jest naturalny ale drażniacy, poniewaz to zupełnie inne imiona ale niestety ludzie są tylko ludźmi bo nie potrafia rozróznic nawet Janusza od Jana lub myla milion innych imion i trzba to przeżyć pozdrawiam wszystkie Pauluśki!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Paula 29.03.07, 17:09 Witam w nowym wcieleniu. O to, co pisze o nas Wikipedia: pl.wikipedia.org/wiki/Paula . A wy kiedy obchodzicie imieniny, bo tam wypisali różniste daty. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Paula 30.03.07, 21:18 Ja obchodze 26 stycznia, ta data najcześciej pojawia sie w kalendarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Paula 30.03.07, 21:25 Według Santiebeati, 26 stycznia to najpopularniejsze imieniny Pauli, przynajmniej we Włoszech Jest to wspomnienie św. Pauli Rzymianki, wdowy, własc. Kornelii Pauli Asinii z rodu Emilianów, wychwalanej przez św. Hieronima. Odpowiedz Link Zgłoś