vanilla4 20.02.07, 10:21 podoba Wam się to imię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Gloria 20.02.07, 16:53 A mnie się podoba, tylko nie do nazwisk typu Kiełbasa, Nowak, Kowalska. Odpowiedz Link Zgłoś
metanira Re: Gloria 20.02.07, 18:59 Mnie też się podoba. Ale zgadzam się, że powinno pasować do nazwiska (jak każde zresztą). Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Gloria 20.02.07, 20:16 Tak, ze względu na piosenkę Van Morrisona o Glorii (po polsku odpiewana przez Grabaża i Świetlickiego). Wydaje mi sie, że to bardzo tajemnicze imię, kobieta je nosząca też musi byc niezwykła. Trudniej przychodzi mi wyobrażenie sobie małej Glorii. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Gloria 22.02.07, 20:35 Niestety nie. Mnie się kojarzy z jakąś zarozumiałą, wiecznie obrażoną, nadętą panienką. I czasem się mówi "taka gloria". Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla4 Re: Gloria 23.02.07, 10:15 dzięki za opinie - może wyjaśnię skąd pytanie - nie dotyczy ono mojego wyboru (my mamy już imię ) ale ostatnio w telewizji oglądałam reportaż o dziewczynce o tym imieniu - i zastanawiałam się jak jest ono odbierane - mam mieszane uczucia co do niego - z jednej strony dość oryginalne - ale z drugiej trochę wydumane właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Gloria 05.06.07, 11:04 Ja mam córkę Glorię (prawie czteroletnią), jest wesołą, trochę nieśmiałą panienką, bardzo fajną zresztą. Wale nie zarozumiałą, wydumaną, kapryśną - to normalne, trochę outsiderskie dziecko. Imię przepiękne, ale musi pasować do nazwiska (zresztą, każde imię!). Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Gloria 05.06.07, 11:28 jesli to bylo o tej cudem uratowanje dziewczynce (do ktorej nazwiska zreszta imie zupelnie nie pasuje), to rodzice nadali jej Gloria Maria ze wzgledow innych niz estetyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluk Re: Gloria IP: *.bulldogdsl.com 05.06.07, 11:28 swietne imie - cudne - bardzo mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
lux.in.tenebris Re: Gloria 05.06.07, 13:42 Do nazwiska Estefan bardzo dobre (swoją drogą, nawet lepsze niż do Fajardo), w Polsce trudno będzie dopasować. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Gloria 05.06.07, 20:54 Mimo dużej rezerwy wielu osób powyżej(cenionych przeze mnie osób) juz dawno zadecydowałam, że jesli bedzie 3 córka, to własnie Gloria. Ni cholery do nazwiska nie pasuje, ale mnie zauroczyło to imie. PS. tak w ogóle to mi chyba juz tych dzieci wystarczy, więc chętnie komus bardziej potrzebującemu Glorcię odstąpię (imię, nie dziecko) Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Gloria 05.06.07, 20:58 Dlaniu, jeśli dobrze kojarzę Twoje nazwisko, to nieźle pasuje Ja miałam w rodzinie Glorię Jarosz Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Gloria 05.06.07, 21:05 Dziękuję, Olianko. W takim razie mała Glorka nie będzie (jeśli kiedyś bedzie)bardzo nieszczęśliwa Zresztą nawet jakby była, to zawsze sie może szybko wydać za mąż, nie mam nic przeciwko temu))) Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Gloria 05.06.07, 22:03 Bardzo mi się podoba i myślę , że z wieloma nawet typowo polskimi nazwiskami będzie tworzyć ładny zestaw/ Odpowiedz Link Zgłoś
lux.in.tenebris Re: Gloria 05.06.07, 22:12 Samo imię lubię, bo bardzo cenię Glorię Estefan. Raczej nie dałabym tak na imię swojemu dziecku, ale u kogoś może być. Tylko ta nieszczęsna "Glorka"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagulec Re: Gloria IP: *.bulldogdsl.com 06.06.07, 11:09 Gloria Kamiska (paninskei) eee raczej nie, ale...Gloria Klejn (po mezu) juz fajnie, prawda? imiona mam wybrane, ale...to jest naprawde ladne. Odpowiedz Link Zgłoś