Gość: gość IP: *.chello.pl 17.03.07, 00:31 Czy wszystkie 30,40 letnie mamy są tak ograniczone ze nie mogą sie pogodzić z tym ze czasy Józków Franków Stefanów Zoś Apolin Rozali I wszystkich tych starodawnych mineły.Ładne są dla maluszków albo dziadków .Jako nastolatek w gimnazjum,liceum bedzie wyśmiewany. Robićie krzywde dzieciom cofając sie zamiast isc do przodu. Juz teraz młodzież uważa ze takie imiona to cytuje "kicha". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Pytanie? 17.03.07, 00:33 Gość portalu: gość napisał(a): > Czy wszystkie 30,40 letnie mamy są tak ograniczone ze nie mogą sie pogodzić z > tym ze czasy Józków Franków Stefanów Zoś Apolin Rozali I wszystkich tych > starodawnych mineły. Coś ty, one właśnie nadeszły albo nadchodzą. Wystarczy popatrzeć w statystyki. Nie bądź taki/a reakcjonistyczny/a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Pytanie? IP: *.85-237-191.tkchopin.pl 17.03.07, 08:35 Ja akurat planuję moje dzieci nazwać dosyć "nowocześnie", ale np. Antek, Staś czy Jasio, to bardzo fajne imiona. Trochę gorzej postrzegam Józków czy Ignasiów, ale za 10 lat mogą wcale nie być rzadkie. Jakiś czas temu u Kuby Wojewódzkiego była A. Chylińska, która ma syna Ryszarda. Na początku się skrzywiłam, no bo "kto daje maluchowi imię Ryszard?", ale czym dłużej słuchałam o Ryszardzie, tym bardziej się do niego przekonywałam. Przekonuję się też powoli do imienia Hanna, chociaż znam jedną Hanię - koleżankę mojej mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Pytanie? 17.03.07, 08:55 Wiesz, nie dla wszytskich nastolatkow autorytem jest MTV...Niektorzy sa nawet oczytani)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Pytanie? IP: *.chello.pl 17.03.07, 12:49 No fakt ale z góry nie wiemy w jakim środowisku nasze dziecko będzie się obracac.Przeciez nie umieścimy go "pod kloszem" ani nie odłączymy MTV. Ale moze i są takie desperatki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pytanie? 17.03.07, 15:53 Gość portalu: anna napisał(a): > No fakt ale z góry nie wiemy w jakim środowisku nasze dziecko będzie się > obracac. Możemy się rozejrzeć po swojej rodzinie i znajomych i już mniej więcej wiemy. Co do szkoły, to też są różne możliwosci kształtowania środowiska, o ile nie mieszka się na odludziu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pytanie? 17.03.07, 15:54 Gość portalu: anna napisał(a): > Przeciez nie umieścimy go "pod kloszem" ani nie odłączymy MTV. Fakt, ja na przykład nie odłączę MTV, bo nie mam od czego Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Pytanie? 17.03.07, 09:20 Nie jestem ani 30 ani 40-letnią mamą. Jestem młodą mamą i uważam, że imiona, które wymieniłoś są bardzo w porządku. Za to imiona typu Asia, Kasia, Piotrek są już przestarzałe, odpowiednie dla mojego pokolenia, a nie dla pokolenia mojej córki. Fakt, że nie nazwałabym dziecka Zosią czy Stefanem, bo osobiście wolę starsze imiona. Nie zmienia to jednak faktu, że uważam, że są to imiona ładne i eleganckie. Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Pytanie? 17.03.07, 10:47 koza_w_rajtuzach napisała: "Nie jestem ani 30 ani 40-letnią mamą. Jestem młodą mamą" A ja jestem 30 letnią i młodą!!! heheh (to się chyba da pogodzić?) M. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Pytanie? 19.03.07, 19:55 > "Nie jestem ani 30 ani 40-letnią mamą. Jestem młodą mamą" > A ja jestem 30 letnią i młodą!!! heheh (to się chyba da pogodzić?) > M. jasne, jasne. Ty jesteś młodą mamą, a ja jestem bardzo młodą ). Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_grimm Re: Pytanie? 19.03.07, 20:30 Czy właśnie zainaugorowałaś konkurs na najgłupszy wątek? Litości Odpowiedz Link Zgłoś