Gość: Marta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 16:54 Jakie wrażenia? Ja napewno tak dziecku nie dam na imie!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdmaz Re: Imie Urban !! 27.04.07, 16:59 Złe skojarzenia. Jednak gdzieś tam się w mózgu odłożyło. Ale za jakieś ćwierćwiecze - kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Imie Urban !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 17:08 Znam chłopka 22 letniego o tym imieniu. I mimo że jest miły to mnie do tego imienia nie przekona Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imie Urban !! 27.04.07, 18:55 Imię jest niezłe. W tak katolickim kraju imię powinno się powszechnie kojarzyć nie tylko z Jerzym Urbanem, ale i wieloma papieżami Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Imie Urban !! 27.04.07, 20:35 Powinno, może i kojarzy. Ale jesli chodzi o fizys, to ja z dźwiękiem "Urban" kojarzę ... odstające uszy, a nie tiarę. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imie Urban !! 27.04.07, 20:38 Mnie się Urban kojarzy jeszcze z zabytkowym dzwonem z mojego miasteczka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie Urban !! 27.04.07, 20:39 Wiadomo jakie skojarzenia - też odstające uszy, z całym szacunkiem dla imienia. Ale już Ursyn szaleńczo mi się podoba i mogłabym tak nazwać synka. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Imie Urban !! 28.04.07, 15:15 gaudencja napisała: > Wiadomo jakie skojarzenia - też odstające uszy, z całym szacunkiem dla imienia. > Ale już Ursyn szaleńczo mi się podoba i mogłabym tak nazwać synka. wulgarnie by mi się skojarzyło... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie Urban !! 01.05.07, 22:26 ibulka napisała: > gaudencja napisała: > > Ale już Ursyn szaleńczo mi się podoba i mogłabym tak nazwać synka. > > wulgarnie by mi się skojarzyło... A to już nie mój problem ;P Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imie Urban !! 27.04.07, 23:59 Skojarzenia jednoznaczne, znam też inne osoby o takim nazwisku. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Imie Urban !! 28.04.07, 15:12 Ciekawe, że wszyscy tak reagują na Urbana, a nikomu nie wadzi Jerzy )) Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Imie Urban !! 28.04.07, 15:23 minerwamcg napisała: > Ciekawe, że wszyscy tak reagują na Urbana, a nikomu nie wadzi Jerzy )) Takoż jest problem z Adolfem, a nie ma z Józefem. Albo z Henrykiem (ostatecznie Himmler też swoje za uszami miał). Jerzych, Józefów, Henryków było dosyć (żeby chociaż Jerzego Waszyngtona wymienić), Adolf zaś to jest Hitler, potem dłuuuuuuuugo nic, potem Dymsza, potem znowu długo nic. Urban toż samo, rzyć z uszami, potem w powszechnej świadomości dłuuuuuuuuuuuuuuuugo nic, potem ewentualnie paru papieży (z których ostatni zmarł 363 lata temu). Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Imie Urban !! 28.04.07, 15:14 Gość portalu: Marta napisał(a): > Jakie wrażenia? > Ja napewno tak dziecku nie dam na imie!! nie dawaj... ktoś ci każe...? imię okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Imie Urban !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.07, 22:02 No pewnie że nie dam. Nikt mi nie każe. Tak pytam z ciekawości jakie wrażenia wywiera na ludziach!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciów Re: Imie Urban !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 13:55 Ja znam Urbana Kowalskiego! Super miły i przystojny dorosły facet. Uwazam ze jego rodzice swietnie rozwiazali popularne nazwisko. Dopiero Wy mi uprzytomniliscie, ze moze sie to kojarzyc z Jerzym Urbanem!! Ale jaja!!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Imie Urban !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 13:57 Nie znam nikogo o tym imieniu, ale przewinął mi sie taki jeden w dokumentacji firmowej. Wlasnie Urban. Nazwiska nie kojarzę. Imię to ściśle kojarzy mi sie z Jerzym Urbanem i nigdy nie dałabym tak dziecku na imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitaj Re: Imie Urban !! IP: 193.238.200.* 22.05.07, 21:28 A co wy macie do Urbana? Regularnie czytuję "Nie". Uważam że Jerzy Urban to jeden z najinteligentniejszych i najbardziej przenikliwych ludzi w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie Urban !! 24.05.07, 00:27 Nie jest to forum polityczne, dlatego się nie wypowiem, ale wyobraź sobie, że można coś mieć do tego pana; można nawet mieć do niego bardzo dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Imie Urban !! 24.05.07, 08:02 gaudencja napisała: > Nie jest to forum polityczne, dlatego się nie wypowiem, ale wyobraź sobie, że > można coś mieć do tego pana; można nawet mieć do niego bardzo dużo. A jeśli się nawet samemu nie ma, należy się liczyć z tym, że zbyt wielu ludzi ma do niego zbyt wiele, żeby nie należało się z tym liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitaj Re: Imie Urban !! IP: 193.238.200.* 24.05.07, 20:11 a_weasley napisał: > gaudencja napisała: > > > Nie jest to forum polityczne, dlatego się nie wypowiem, ale wyobraź sobie > , że > > można coś mieć do tego pana; można nawet mieć do niego bardzo dużo. > > A jeśli się nawet samemu nie ma, należy się liczyć z tym, że zbyt wielu ludzi m > a > do niego zbyt wiele, żeby nie należało się z tym liczyć. > Na pewno do nich nie należy załozyciel zespołu Arka Noego (nie pomnę nazwiska), katolickiego oczywiscie Swojego syna nazwał właśnie Urbanem. Ale macie rację, to nie jest forum polityka. Dodam, iż imię Urban jest pochodzenia łacińskiego i wywodzi się od słowa oznaczającego "mieszczanina". Stąd pewnie urbanistyka Spośród znanych osób o tym imieniu wymienia się jedynie papieży (papieżów?), w liczbie 7 Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie Urban !! 24.05.07, 20:15 Skąd wiesz, czy założyciel zespołu Arka Noego nie liczył się z tym, że imię jego syna może być kojarzone z nazwiskiem znienawidzonego Urbana? Liczyć sie z czymś a zrezygnowac z nadania imienia z jakiegoś powodu to dwie różne rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Imie Urban !! 24.05.07, 08:05 Gość portalu: kitaj napisał(a): > Jerzy Urban to jeden z najinteligentniejszych i najbardziej > przenikliwych ludzi w tym kraju. Bardzo możliwe, ale to nie zawsze wystarczy, żeby człowieka cenić. Można doceniać czyjąś inteligencję, a mieć skrajnie krytyczny stosunek do użytku, jaki ktoś z niej czyni. I bardzo wiele osób (w tej liczbie i ja) korzyta z tej możliwości w stosunku do Urbana. Odpowiedz Link Zgłoś