agusin14 04.05.07, 22:11 nawet jak nie bylam w drugiej ciazy tylko mielismy plany z tym zwiazane wiedzialam,ze jesli to bedzie synek chcialabym zeby mial na imie Franek.Moj maz na poczatku nie chcial sie zgodzic wiec wybralismy Macka.Ale postanowilam sprobowac raz jeszcze i maz sie zgodzil.Niestety moja tesciowa wyrazila nieproszona opinie i powiedziala ze zrobimy dziecku krzywde TAKIM imieniem.nie obchodzi mnie jej zdanie ale chetnie poznam wasze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Franciszek,Franek,Franio 04.05.07, 22:26 Mnie się Franio podoba. Ponadto to ostatnio dość popularne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Franciszek,Franek,Franio 04.05.07, 22:33 Popatrz na te dane: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=56161787&a=56163773 Franciszek był w zeszłym roku w Warszawie na 31 miejscu, tj. na 16 miejscu wśród chłopców - pomyśl, czy tak częstym imieniem można kogoś skrzywdzic? Franek będzie dla jego rówieśników tak normalny, jak dla nas Robert czy Marcin. W Warszawie jest teraz częściej nadawanym imieniem od Krzysia, Tomka, Pawła, Łukasza czy Marcina i Roberta, którzy są dużo dalej na liście. Śmiało nadawajcie Wasze wymarzone imię i nie przejmujcie się teściową, tylko pokażcie jej liczby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisly Re: Franciszek,Franek,Franio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 23:24 no powiedzmy np. taki Franciszek Ksawery - jak można takim imieniem kogoś skrzywdzić, nawet groźnie nie wygląda toż to żaden Mścisław, Wojbor czy też 'władający oszczepem' Geralt .. doprawdy całkiekm pokojowe to imię Franciszek moja ulubiona forma to włoski Francesco, możecie właśnie babcię przekabacić tym Francesco ... z Asyżu oczywiśćie był zresztą i z Fatimy (razem z Łucją i Hiacyntą ?), no moja babcia byłaby zachwycona.. zresztą niech sobie nawet protestuje, jak zobaczy to będzie 'Frankować' przez następne x lat , tak to już jest z babciami.. Odpowiedz Link Zgłoś