kolejny_forumowicz 04.07.07, 14:22 znałem kiedyś dziewczyny o tych imieniach, wtedy wydawało mi się to nieco dziwne, że to powinno być Iza i Iwona spotkaliście się kiedyś z osobami o takim którymś z tych imion? wie ktoś, ile jest takich osób w Polsce? imię Iga jest według mnie ekstra, a jak Wam się podoba? (jakbym miał córkę, to bym chyba jej tak dał na imię.) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: veranillo Re: Iga i Ilona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 15:50 Znam jedną Igę, to bardzo sympatyczna i otwarta dziewczyna Ilon znam kilka, nawet jedną małą Ilonkę - mnie się nigdy to imię za bardzo nie podobało, ale wiem, że ma swoich wielkich zwolenników (np. moja mama bardzo je lubi). Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: Iga i Ilona 04.07.07, 18:18 Iga - może i niezłe, ale coś mi w tym imieniu nie gra - jakby było tylko skrótem lub zdrobnieniem. Z pewną Iloną chodziłam do klasy - nieszczególnie mi się kojarzyło przez długie lata. Teraz już bardziej z Iloną Felicjańską. Aha - "dziewczyny o tych IMIONACH" nie: imieniach ;D Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Iga i Ilona 04.07.07, 18:39 Znalam w szkole Ilonę z pary bliźniaczek - druga była Iwona. W szkole, gdzie uczylam, tez była Ilona - ta z kolei ze zwiazku polsko- arabskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Iga i Ilona 04.07.07, 21:30 mama_4 napisała: > Iga - może i niezłe, ale coś mi w tym imieniu nie gra - jakby było tylko > skrótem lub zdrobnieniem. Bo jest, od Jadwigi. > Z pewną Iloną chodziłam do klasy - nieszczególnie mi się kojarzyło przez długie > > lata. Ilonę poznałam po raz pierwszy w życu, kiedy wyjechałam z koleżanką do jej babci na wieś. Ilonka mieszkała w sąsiedztwie, to był moj pierwszy kontakt z typową wielodzietną rodziną wiejską. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Iga i Ilona 04.07.07, 19:04 ja znam 2 Ilony wszystkie rocznik 1985 Odpowiedz Link Zgłoś
agata85-4 Re: Iga i Ilona 04.07.07, 19:45 Ja znam Ilone rocznik 1986 nieprzepadam za nia bo niesympatyczna. Mam natomiast siostrzenica Ige, 5 latek, bardzo mile dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Iga i Ilona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:43 Ilonę znam jedną - nastoletnią. Za imieniem nie przedpadam Dziewczynki o imieniu Iga dwie - pięcioletnią i roczną. Jedna używa dwóch imion - Iga Maria. Igę bardzo lubię. Również jako zdrobnienie od Ignacji. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Iga i Ilona 04.07.07, 21:34 Ilon w Polsce jest ponad 45 tysięcy,a Ig ponad 3600. Odpowiedz Link Zgłoś
sucielo Re: Iga i Ilona 05.07.07, 10:59 Iga mi się podoba. Ilona już nie. Znałam jedną Ilonę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Iga i Ilona IP: 149.156.58.* 05.07.07, 11:19 Iga to moja córka Imie super )) natomiast Ilona to wg mnie okropne imie. Kwestia gustu, oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Iga i Ilona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 14:06 Iga bardzo mi się podoba. Ilona natomiast w ogóle. Wydaje mi sie, ze to imie sezonowe typu Mariola, Jolanta. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Iga i Ilona 05.07.07, 21:11 Mnie się wydaje, ze Iga też, tylko z innego sezonu (bieżącego), bo Ilona jest z minionego. Odpowiedz Link Zgłoś
aula27 Re: Iga i Ilona 05.07.07, 22:12 Iga, Ida itp. to fajne imiona. Ale nigdy tak nie nazwę swojej drugiej córki bo sama jestem Iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Iga i Ilona IP: *.162.wmc.com.pl 26.07.07, 14:36 Ja sama mam na imię Iga i nienawidzę zdrobnienia Igusia, Iguś, Igiełka ani żadnych takich Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia27 Re: Iga i Ilona 30.07.07, 01:03 Ilona to moja siostra. Imię jak każde inne, tyle że mało popularne. A Iga zaczyna być chyba modna. Odpowiedz Link Zgłoś