25.04.05, 14:15
Po co w Piechowicach 2 zastępców urzędu stanu cywilnego?
Obserwuj wątek
    • inferno_m Re: USC 25.04.05, 15:01
      No właśnie, przecież moze być 4.
      • inferno_m Re: USC 25.04.05, 16:38
        Kornelia33 poszukaj w starszych postach tam to zagadnienie zostało rozpracowane
        na części pierwsze.
        • kornelia33 Re: USC 25.04.05, 17:14
          Mylisz się inferno_m tego tematu na forum nie poruszano-sprawdziłam.Mnie
          bulwersuje fakt,że jednym z zastępców urzędu stanu cywilnego jest pani,która ma
          nadmiar obowiązków i zupełny brak przygotowania do pełnienia tej
          funkcji.Rozumiem,że chciano jej dołożyć trochę grosza, stad ta 1/2 etetu w
          usc,ale po co zaraz drugi zastępca kierownika?Niech sobie wypełnia te
          druczki,chociaż i to nie zawsze jej się udaje,ale udzielanie ślubów?Tę rolę
          powinien pełnić burmistrz,bo jest zgodnie z przepisami kierownikiem Urzędu
          Stanu Cywilnego albo sekretarz urzędu, bo jest powołany na zastępcę USC.
          • inferno_m Re: USC 25.04.05, 17:32
            Tylko kto zada pytanie: ile palców pan widzi?
            Aby tego pytania nie trzeba było zadawać są zastępcy (pieniądze też oczywiście
            odgrywają tu istotną rolę).
          • blablabla39 Re: USC 25.04.05, 18:12
            kornelio33 - jeżeli ta pani nie ma przygotowania do udzielania ślubów to
            zastanawiam się czy śluby które udzieliła wcześniej są ważne.Co o tym myślisz?
            • urzednik13 Re: USC 26.04.05, 07:06
              Ta pani została powołana na stanowisko zastępcy urzędu stanu cywilnego uchwała
              Rady Miasta Piechowice nr 109/VIII/2000 z dnia 11 lutego 2000 r.Wtedy
              przypuszczalnie kwalifikacje ,jakie posiadała wystarczały do pełnienia tej
              funkcji,bo inaczej radni nie podjęliby takiej uchwały,chociaż kto wie...
              Pytanie tylko po co potrzebny był wtedy drugi zastępca kierownika usc,bardzo
              dobrze w tej roli sprawdzała się przecież ówczesna sekretarz urzędu!
              Obecnie istnieje wymóg,aby zastępca usc miał wyższe studia,ale czy koniecznie
              musi tak być w Piechowicach? Zresztą nowożeńcy są tak oszołomieni,że im
              przypuszczalnie wszystko jedno kto udziela im ślubu!
              • urzednik13 Re: USC 16.03.06, 20:51
                No proszę i temat powrócił.Mam nadzieję,że przekonamy sie, czy uchwała z 11
                lutego 2000 r.została podjęta zgodnie z prawem.Podejmowali ją radni poprzedniej
                kadencji.
                • inferno_m Re: USC 16.03.06, 20:57
                  Burmistrz był ten sam.
                  • czub1 Re: USC 28.03.06, 22:13
                    Kto aktualnie udziela ślubów w piechowickim Urzędzie Miasta?Dalej ta sama osoba?
                    Niedługo w mojej rodzinie slub i nie wiem czy będzie ważny.
                    • gryzon66 Re: USC 28.03.06, 22:41
                      ponoć w ramach szkolenia ślubów udzielać będą wszystkie trzy naraz
                    • mzk200 Re: USC 01.04.06, 21:20
                      Może narazie się wstrzymać i żyć na kocią łapę ?
                      • czub1 Re: USC 06.04.06, 10:06
                        Ślub już niedługo,przekonam się "naocznie" kto,oby nie burmistrz pod gazem,to
                        juz lepiej pani inspektor.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka