kornelia33 25.04.05, 14:15 Po co w Piechowicach 2 zastępców urzędu stanu cywilnego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inferno_m Re: USC 25.04.05, 16:38 Kornelia33 poszukaj w starszych postach tam to zagadnienie zostało rozpracowane na części pierwsze. Odpowiedz Link
kornelia33 Re: USC 25.04.05, 17:14 Mylisz się inferno_m tego tematu na forum nie poruszano-sprawdziłam.Mnie bulwersuje fakt,że jednym z zastępców urzędu stanu cywilnego jest pani,która ma nadmiar obowiązków i zupełny brak przygotowania do pełnienia tej funkcji.Rozumiem,że chciano jej dołożyć trochę grosza, stad ta 1/2 etetu w usc,ale po co zaraz drugi zastępca kierownika?Niech sobie wypełnia te druczki,chociaż i to nie zawsze jej się udaje,ale udzielanie ślubów?Tę rolę powinien pełnić burmistrz,bo jest zgodnie z przepisami kierownikiem Urzędu Stanu Cywilnego albo sekretarz urzędu, bo jest powołany na zastępcę USC. Odpowiedz Link
inferno_m Re: USC 25.04.05, 17:32 Tylko kto zada pytanie: ile palców pan widzi? Aby tego pytania nie trzeba było zadawać są zastępcy (pieniądze też oczywiście odgrywają tu istotną rolę). Odpowiedz Link
blablabla39 Re: USC 25.04.05, 18:12 kornelio33 - jeżeli ta pani nie ma przygotowania do udzielania ślubów to zastanawiam się czy śluby które udzieliła wcześniej są ważne.Co o tym myślisz? Odpowiedz Link
urzednik13 Re: USC 26.04.05, 07:06 Ta pani została powołana na stanowisko zastępcy urzędu stanu cywilnego uchwała Rady Miasta Piechowice nr 109/VIII/2000 z dnia 11 lutego 2000 r.Wtedy przypuszczalnie kwalifikacje ,jakie posiadała wystarczały do pełnienia tej funkcji,bo inaczej radni nie podjęliby takiej uchwały,chociaż kto wie... Pytanie tylko po co potrzebny był wtedy drugi zastępca kierownika usc,bardzo dobrze w tej roli sprawdzała się przecież ówczesna sekretarz urzędu! Obecnie istnieje wymóg,aby zastępca usc miał wyższe studia,ale czy koniecznie musi tak być w Piechowicach? Zresztą nowożeńcy są tak oszołomieni,że im przypuszczalnie wszystko jedno kto udziela im ślubu! Odpowiedz Link
urzednik13 Re: USC 16.03.06, 20:51 No proszę i temat powrócił.Mam nadzieję,że przekonamy sie, czy uchwała z 11 lutego 2000 r.została podjęta zgodnie z prawem.Podejmowali ją radni poprzedniej kadencji. Odpowiedz Link
czub1 Re: USC 28.03.06, 22:13 Kto aktualnie udziela ślubów w piechowickim Urzędzie Miasta?Dalej ta sama osoba? Niedługo w mojej rodzinie slub i nie wiem czy będzie ważny. Odpowiedz Link
gryzon66 Re: USC 28.03.06, 22:41 ponoć w ramach szkolenia ślubów udzielać będą wszystkie trzy naraz Odpowiedz Link
czub1 Re: USC 06.04.06, 10:06 Ślub już niedługo,przekonam się "naocznie" kto,oby nie burmistrz pod gazem,to juz lepiej pani inspektor. Odpowiedz Link