ptosia 23.07.07, 14:29 Witam Dzisiaj byłam "odwiedzić" moją pracę wraz z Kubusiem, Lilką i Zosią. Okazało się, że mamy nową koleżankę w pracy - Mirandę !! Dziewczyna mw 26 lat. W stu procentach Polka, rodzice Polacy. W pracy nazywają ją Mira. Byłam bardzo zaskoczona. Czy takie imię można nadać w Polsce? Co Wy o nim sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ash3 Re: Miranda 23.07.07, 14:34 Mnie się bardzo podoba. Czy to nie jest literackie imię? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Miranda 23.07.07, 14:35 Można nadać, mnie się Miranda podoba A jakie były reakcje na imiona Twoich bliźniaczek, szczególnie Lili? Odpowiedz Link Zgłoś
mex1 Re: Miranda 23.07.07, 16:48 Kojarzy mi się z Mirindą- napojem i telenowelą brazylijską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Miranda IP: *.lublin.mm.pl 23.07.07, 23:13 Mi dokładnie z tym samym ale imię ładne tylko skrót Mira- koszmarny. Odpowiedz Link Zgłoś
ptosia Re: Miranda 25.07.07, 12:42 Zosia bardzo przypadła im do gustu natomiast jedna z moich koleżanek powiedziała, że mogłam dać dziecku na imię Lilia Anna a nie Lilianna. Ale zdrobnienie Lilka podobało im się Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Miranda 23.07.07, 22:58 Szekspirowskie. Oczywiscie, można je nadać, niemniej jest to na tyle słodkie imię, ze wiele osób może je odbierać jkao pretensjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Miranda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 13:25 Miranda - pierwsze skojarzenie z Mirindą, ale imie mi sie podoba. Zdrobnienie Mira jest okropne. To zdrobnienie nie pasuje do tego imienia, tylko do Mirosławy. Ja bym mowila pelnym imieniem - Miranda. Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: Miranda 25.07.07, 15:10 Mnie sie tez z Szekspirem kojarzy. Znalam kiedys takie rodzenstwo, rozkochanych w Szekspirze rodzicow: Ophelie, Juliette no i ostatnia, wlasnie Miranda Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Miranda 25.07.07, 15:14 Miranda to dobre imię, jeżeli ktoś chce nawiązać do twórczości grupy Dżem. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna14 Re: Miranda 25.07.07, 20:01 U nas jest dziewczynka o tym imieniu, od początku bardzo to imię mi się podobało. Dzieci w przedszkolu niestety mówią do niej Mirinda. Odpowiedz Link Zgłoś