olianka 25.07.07, 22:59 W tym etapie głosujemy na 5 imion żeńskich i 9 imion męskich. Imiona żeńskie: Dadzboga Dafroza Dalebora Dalewuja Dalia Dalila Damiana Damroka Dawida Dąbrówka Demetria Dezyderia Digna Dina Diodora Dionizja Dobiegniewa Dobiesława Dobosława Dobrochna Dobrogniewa Dobromiła Dobromira Dobroniega Dobrosułka Dobrowoja Dolores Domaczaja Domasława Domicela Domicjana Donata Doryda Doryna Drogomira Drogosława Druzjanna Dula Dziadumiła Dziersława Dziesława Dzirżysława Dżesika Imiona męskie: Dacjusz Dadzbog Dagobert Dalbor Dalebor Dalegor Dalemir Dalestryj Dalewin Dalewuj Dalibor Dalimir Dalmacjusz Dalmacy Dalwin Damazy Dargomier Dargorad Dargosław Datyw Delfin Demetriusz Demokryt Derwan Dezyderiusz Dezydery Diodor Diogenes Diomedes Dionizjusz Dionizy Dioskur Ditmar Długomił Dobiegniew Dobielut Dobiemiest Dobiemir Dobiesław Dobosław Dobrociech Dobrogniew Dobrogost Dobromił Dobromysł Dobrosiodł Dobrosław Dobrowieść Dobrowit Dobrowoj Dobrożyźń Dobrutro Dobrzegniew Domaborz Domamir Domarad Domaradz Domasław Domastoj Domastryj Domasuł Domawuj Domażyr Domicjan Domicjusz Domna Domniusz Domorad Domosław Donacjan Donald Donat Doroteusz Drogodziej Drogomił Drogomir Drogomysł Drogoradz Drogosław Drohobysz Dromił Druzjan Druzus Dunstan Dydak Dydym, Dydymus Dypold Dyzma Dziebor Dziersław Dzierżykraj Dzierżymir Dzierżysław Dziesław Dzirżyterg Dzirżywuj Dziwigor Dziwisław Życzę dobrej zabawy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja mój głos 25.07.07, 23:13 Dalebora Dobiegniewa Dobromiła Dobroniega Druzjanna Dalebor Dalwin Diogenes Dobiegniew Dobiemiest Dobrogost Dobromysł Doroteusz Dunstan Po raz pierwszy w historii rankingów nie miałam większych problemów z wyborem ;- ) Odpowiedz Link Zgłoś
sucielo Re: mój głos 25.07.07, 23:27 Dalila Dąbrówka Demetria Dobrochna Dolores Dagobert Dalmacy Delfin Dobrogniew Dobrosław Dobrowit Dyzma Dzierżykraj Dzierżysław Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil glos das.krokodil :) 25.07.07, 23:21 Dionizja Dobrochna Dobromiła Dobromira Domicjana Druzjanna Dalmacy Damazy Dionizjusz Dionizy Dobrosław Dobromił Domicjan Domicjusz Druzjan Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: glos das.krokodil :) 31.07.07, 23:05 Dalia Dalila Damroka Delfina Dionizja Dionizy Domicjan (tylko te mi sie naprawde podobaja) Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I 25.07.07, 23:22 A mnie było ciężko wybrać (z bólem serca musiałam odrzucić dwa imiona żeńskie) Damroka Demetria Dionizja Dobrowoja Druzjanna Dalemir Dalibor Damazy Diodor Dionizy Dobromysł Dobrowit Dobrowoj Doroteusz Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I 25.07.07, 23:58 Demetria Druzjanna Dalia Damroka Diodora Demetriusz Domicjusz Druzjan Diogenes Dacjusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 08:45 Dalia Dobromiła Domicjana Donata Druzjanna (jakby byla to bym glosowala na Dalmację) Dacjusz Dalmacjusz Dalmacy Dionizy Dobromił Domicjan Domicjusz Donald Donat Odpowiedz Link Zgłoś
guendalina Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I 26.07.07, 09:07 Przyznam, ze z trudem ta dziesiatke wylowilam Dalia Damazy Dezyderia Dagobert Dina Dezydery Dolores Diogenes Domicjana Dionizy Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I 26.07.07, 09:52 Dalia Dina Dobrochna Dionizja Donata Dagobert Dalibor Damazy Dezydery Dionizy Dobiesław Dobrosław Domicjan Dyzma Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I 26.07.07, 10:41 Żeńskie: Dąbrówka, Dobromiła (tak naprawdę jedyne, które mi się naprawdę podoba) Digna, Druzjanna Dula Męskie: Dalewin, Demetriusz, Dalimir Darwan (fajne) Ditmar (też mi się podoba) Dobromił (bardoz ładne) Dunstan Druzjan (fantastyczne!). Odpowiedz Link Zgłoś
zgielk Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I 26.07.07, 11:27 Dąbrówka Dobrochna Domicela Dalila Dobromiła Darwan Dunstan Dobromysł Dionizy Dobromił Druzjan Dobromysł Dziwisław brakuje mi Duszana, uwielbiam to imię, tylko nie wiem, czy jest też polskie jeśli tak, czy mozna go dorzucić do listy, chyba nie jest tak popularne? Odpowiedz Link Zgłoś
feverish Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I 26.07.07, 12:12 Dalia Dalila Dąbrówka Dobrowoja Druzjanna Dalibor Damazy Dargosław Dionizy Dionizy Donald Dobrosław Dalimir Domicjusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka86k Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I IP: *.devs.futuro.pl 26.07.07, 16:18 1. Dalia 2. Dafroza 3. Dionizja 4. Dąbrówka 5. Druzjanna 1. Dacjusz 2. Damazy 3. Dobromił 4. Druzjan 5. Domicjan 6. Doroteusz 7. Dobromysł 8. Dominiusz 9. Derwan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majicahr Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.07, 16:49 widzę, że nie wystąpił tu Dymitr (albo jestem ślepokiem) a to takie cudne imię dla mężczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I 26.07.07, 21:06 Dalia Dąbrówka Dobrochna Donata Diodora Dacjusz Demetriusz Diodor Domicjan Domicjusz Donat Diogenes Donald Druzjan Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I 26.07.07, 21:21 Dobrawa, Demetria, Dobiegniewa, Dobroniega, Dobrogniewa Dagobert, Dobiegniew, Dobiesław, Druzus, Dobrogniew, Demetriusz M. Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I 26.07.07, 22:35 Z wielką biedą wygrzebałam takie: Dionizja Druzjanna Dalia Dunstan, potem długo, długo nic, a potem ewentualnie Dacjusz Domicjan Druzus Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I 27.07.07, 00:28 Dalia Dobrochna Dobromiła Dobromira Dobroniega Dalemir Dionizy Dobrociech Dobiesław Dobromił Dobromysł Doroteusz Druzjan Druzus Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I 28.07.07, 10:47 A Dorian ?? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I 28.07.07, 11:07 Zgodnie z zasadami poprzednich rankingów, w zabawie nie biorą udziału imiona, które znajdują się w spisie Bartka Górnego jako imiona nadane choć raz. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Więcej żeńskich mi się spodobało. 28.07.07, 11:18 Dalia Dalila Dobrochna Doryda Demetriusz Dobromysł Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Więcej żeńskich mi się spodobało. 28.07.07, 11:27 ok juz rozumiem ) moje miasto zwierzęta - przygarnij, pomóż Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I 28.07.07, 14:40 > Dalebora > Damroka > Dobroniega > Domicjana > Druzjanna > Dalemir > Dalwin > Dezydery > Diomedes > Dobrowit Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I 28.07.07, 14:44 acha ,męskich miało być 9 ,dopisuję więc: Damazy Dionizy Dobrosław Diogenes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I IP: *.smrw.lodz.pl 30.07.07, 21:04 Damroka Dionizja Dobiegniewa Dobroniega Druzjanna Dalemir Damazy Dionizy Dobiemir Dobrociech Dobrogost Dobromił Dobrogniew Dzierżysław Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I 31.07.07, 22:34 Dobromiła Dobromira Dionizja Demetria Dobrochna Dalebor Dalibor Dalimir Dezydery Demetriusz Dobromił Dyzma Druzjan Dionizy Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I 01.08.07, 11:38 Dalia Dalila Dąbrówka Dina Dionizja Dacjusz Dionizy Derwan Domicjan Domicjusz Ditmar Donald Dromił Dobrowit Odpowiedz Link Zgłoś
ash3 Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I 01.08.07, 15:27 Pierwszy raz biorę udział w głosowaniu, mam nadzieję, że mozna tak nie od "A"? Domicela, Domicjana, Drogomira, Druzjanna, Dula Dalbor, Dagobert, Dalemir, Domicjan, Drogomir, Drogomił, Dziwigor, Dargorad, Druzjan Odpowiedz Link Zgłoś
marta2808 Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I 01.08.07, 19:15 Damroka, Dionizja, Dobrochna, Dobromiła, Druzjanna Dalibor, Damazy, Demokryt, Dezydery, Diogenes, Dobromił, Domicjusz, Druzus, Dyzma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 08:40 Kiedy bedzie drugi etap ? Odpowiedz Link Zgłoś
gdarin Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I 06.08.07, 20:15 > Dalebora > Dąbrówka > Dobrochna > Dobromiła > Dobroniega Imiona męskie: > Dagobert > Dalebor > Dalemir > Dalibor > Dalimir > Dobiesław > Dobromił > Dobrosław > Dobrowit A Domna, Dobrowieść i Dobrożyźń to imiona żeńskie a nie męskie. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Ranking imion rzadkich - litera D, etap I 06.08.07, 22:15 gdarin napisał: > > > A Domna, Dobrowieść i Dobrożyźń to imiona żeńskie a nie męskie. Podziału imion dokonywałam dość mechanicznie i - jak się okazuje - niezbyt dokładnie, za co przepraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Wyniki etapu! 15.08.07, 13:27 Imiona męskie: 14 – Dionizy 10 - Dobromi 9 - Druzjan 9 - Domicjan 9 - Damazy, 7 - Domicjusz, 7 - Dobromysł 6 - Dobrosław 6 - Diogenes, 6 - Demetriusz, 6 - Dalibor, 6 - Dalemir, 6 - Dagobert, 6 - Dacjusz 5 - Dobrowit 5 - Dezydery, 4- Dyzma 4- Dunstan 4 - Druzus, 4 - Doroteusz 4 - Donald 4 - Dobiesław, 4 - Dalimir 3 - Dobrogniew 3 - Dalmacy 3 - Dalebor 2 - Dzierżysław 2 - Donat 2 - Diodor 2 - Derwan 2 - Darwan 2 – Dalwin 2 - Dobrogost 2 - Dobrociech 2 - Dobiegniew 2 - Ditmar 1 - Dziwisław 1 - Dziwigor 1 - Dzierżykraj 1 - Dromił 1 - Drogomir, 1 - Drogomił, 1 - Dominiusz 1 - Dobrowoj 1 - Dobiemir 1 - Dobiemiest 1 - Dionizjusz 1 – Diomedes 1 - Demokryt, 1 - Delfin 1 - Dargosław 1 - Dargorad, 1 - Dalmacjusz 1 - Dalewin, 1 - Dalbor, Imiona żeńskie: 13 - Druzjanna, 12 - Dalia 10 - Dionizja, 10 - Dobrochna, 9 - Dobromiła, 8 - Dąbrówka, 6 - Dobroniega, 6 - Damroka, 6 - Dalila 5 - Domicjana, 5 - Demetria, 3 - Donata 3 - Dobromira 3 - Dobiegniewa 3 - Dina 3 - Dalebora 2 - Dula 2 - Domicela, 2 - Dolores 2 - Dobrowoja 2 - Diodora 1 - Drogomira, 1 - Doryda 1 - Dobrogniewa 1 - Dobrawa, 1 - Digna, 1 - Dezyderia 1 - Delfina 1 - Dafroza Odpowiedz Link Zgłoś