magdulichaa 27.07.07, 22:02 do trzyliterowego nazwiska na Z Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Tymoteusz, lub Tymon 27.07.07, 22:04 Tymon raczej, "sz Z" na styku imienia i nazwiska może nie brzmieć. Niemniej współbrzmienie nie zależy tylko od styku jednego z drugim, ale też i od ogólnej melodii imienia i nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Tymoteusz, lub Tymon 28.07.07, 00:08 Mnie się bardziej Tymon podoba, być może będzie lepiej pasował do nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Tymoteusz, lub Tymon IP: *.nat.tvk.wroc.pl 28.07.07, 00:23 Według mnie Tymoteusz Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Tymoteusz, lub Tymon 28.07.07, 00:27 Tymoteusz - ładniej zdrobnienie - Tymek Mam znajomego o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Tymoteusz, lub Tymon 28.07.07, 12:05 Jedno i drugie ładne. Kiedyś wolałam Tymoteusza, teraz Tymon podoba mi się na równi z Tymoteuszem. Myślę jednak, że dłuższe imię będzie się ładniej komponowało z krótkim nazwiskiem, ale to też zależy od całościowego brzmienia. Odpowiedz Link Zgłoś