katrem 01.08.07, 11:16 spodziewam się drugiego synka pierwszy nosi imiona Wiktor Aleksander drugi do wczoraj miał być Filipem, ale... podoba nam się również imię Cyprian podpowiedzcie też jakie drugie imię pasowałoby do Filipa, a jakie do Cypriana, nasze nazwisko zaczyna się na literę K z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziva1 Re: Filip czy Cyprian? 01.08.07, 11:34 Filip mi sie podoba, ale jest zbyt popularne. Natomiast Cyprian jest troche trudny do wymowienia. Z tego zestawu wybralabym jednak Filipa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Filip czy Cyprian? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 11:34 Zdecydowanie Cyprian. To piękne imie. Cyprian Juliusz Cyprian Bartłomiej Cyprian Makary Cyprian Antoni Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Filip czy Cyprian? 01.08.07, 11:36 A ja już się przyzwyczaiłam, że będziesz miała Filipka Z tych dwóch imion bardziej podoba mi się Filip. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Filip czy Cyprian? 01.08.07, 11:49 Jako że za Cyprianem nie przepadam, to zaproponuję drugie imiona do Filipa, zaczynając od zestawów, które mi się najbardziej podobają: Filip Jan Filip Jerzy Filip Antoni Filip Stanisław Filip Krzysztof Filip Gustaw Filip Mateusz Filip Tadeusz Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: Filip czy Cyprian? 01.08.07, 12:11 podoba mi się zestawienie Filip Stanisław Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Filip czy Cyprian? 01.08.07, 11:50 Filip A czemu nie Filip Cyprian? Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: Filip czy Cyprian? 01.08.07, 12:11 w sumie Filip Cyprian fajnie brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Filip czy Cyprian? 01.08.07, 12:59 Nie podoba mi się Cyprian, a Filip trochę zbyt popularny. Oprócz Filipa Cypriana, zaproponuję Cyrusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Filip czy Cyprian? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 12:00 Jesli zdecydujecie sie na Filipa, proponuję drugie: Filip Cyprian Filip Karol Filip Micheasz Filip Konstanty Odpowiedz Link Zgłoś
ptosia Re: Filip czy Cyprian? 01.08.07, 12:06 Oba imiona odbieram neutralnie, jednak wybrałabym Filipa. Cyprian jakoś do mnie nie przemawia... I zdrobnienie Cypek bardzo mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgroza Re: Filip czy Cyprian? IP: 85.112.196.* 01.08.07, 13:04 Zdecydowanie Filip. Cyprian trudno wymówić i minie kilka lat zanim dziecko potrafi sie przedstawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Filip czy Cyprian? IP: *.nat.tvk.wroc.pl 01.08.07, 14:02 Podoba mi się zarówno Filip jak i Cyprian. Nie wydaje mi się, że Filip jest aż tak bardzo popularny. Odbieram to imię jako ponadczasowe i bardzo męskie. Zdecydowanie polecam zestaw Filip Cyprian. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Filip czy Cyprian? 01.08.07, 22:22 Filip jest bardzo popularny. Wybrałabym Cypriana i nie przemawia do mnie wątpliwość, czy dziecko będzie umiało od początku wymówić swoje imię. Tylu Grzegorzów chodzi po świecie, Krzysztofów czy Robertów także, i jakoś sobie w dzieciństwie musieli radzic albo nie radzic i wyrosnąć z tego. Cypisek zaś jest jak najbardziej wymawialny. Bardzo mi sie podoba opcja Cyprian Bartłomiej. Poza tym może: Cyprian Bruno Cyprian Bogusław Cyprian Wiktoryn Cyprian Radosław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_ferano Re: Filip czy Cyprian? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 08:43 Zdecydowanie Cyprian! Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek urodził się Filip Cyprian! 26.10.07, 13:58 www.vanike.com/gazeta/dzieci.php?forum=102007gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś