donmari 29.08.07, 16:55 Nie wiem, czy to imię nie za często przewija się na forum,ale co o nim myślicie? Czemu nienadawane za często? Może mogłaby być to taka odmiana przy tych Martynach, Nikolach i Bóg jeden wie czym jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panda74 Re: Anna 29.08.07, 17:05 Też się nad tym zastanawiam Piękne imię, a zdrobnienie Ania jest moim zdaniem śliczne Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo1 Re: Anna IP: *.centertel.pl 29.08.07, 17:18 Moja koleżanka Anna uważa że ma imię nudne i bezbarwne, moja mama która nie lubi swojego imienia(Janina moim zdaniem super) dla wielu osób jest Anką własnie. Miałabym w rodzinie 8 letnią Anie, gdybym nie przekrzyczała wraz z wujkiem ciotki, że 16 lat czekaliśmy na Julkę i ma być Julka. Teraz żałuję bo choć nasz Julcia jest wspaniała to mała Ania nie spotykałaby co krok swojej imienniczki. Anna to piękne imię i pewnie należy do tych imion które choć nie super popularne to zawsze modne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiara Re: Anna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 17:35 Imię ładne, ale nie powiedziałabym, że "nienadawane zbyt często". Wg Górnego: Anna - 13 miejsce, Martyna -19, Nikola - 34. Zgodnie z logiką tą właśnie Nikole i Martyny są pewną odmianą od Anny. W moim roczniku imię było tak popularne ( w klasie 8 Ań!), że stało się właściwie przeźroczyste jak wyraz pospolity. Dopiero teraz, z dystansu mogę ocenić jego urodę. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Anna 29.08.07, 17:39 Przewija się na forum od czasu do czasu. Nie chce mi się teraz szukać i wklejać, ale co jakis czas pojawia się wątek o tym imieniu. Niektórzy uważają je za nudne i oklepane do bólu. Ja uważam je za najpiękniejsze i tak nazwałam swoją starszą córkę Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Anna 29.08.07, 18:39 Obiektywnie Anna wydaje mi się ładnym imieniem, niestety widnieje na mojej liście imion nie do nadania jako imię teściowej Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Anna 29.08.07, 22:49 donmari napisała: > Czemu nienadawane za często? Skąd ten wniosek? Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Anna 30.08.07, 00:19 Pomimo popularności dla mnie jest to jedno z najładniejszych kobiecych imion. Gdybym miała 3-cie dziecko i byłaby to dziewczynka na 95% byłaby Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Anna 30.08.07, 01:08 bardzo podoba mi się brzmienie imienia Anna. Ania to dla mnie ktoś ciepły i przesympatyczny, a Anka to ruda, głośna dziewięciolatka ot, takie skojarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Anna 30.08.07, 10:22 imię ok, mój mąż jest właśnie na etapie Anny. ja się jednak trochę obawiam, żeby się nie powtórzyła sytuacja z czasów, kiedy mój wyż był w przedszkolu. z jednej strony piękne, proste, krótkie itp- same zalety. z drugiej- trochę pospolite. już Ania z Zielonego Wzgórza tak twierdziła ale w porównaniu ze znienawidzoną przeze mnie Nikolą- the best! Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Anna 31.08.07, 17:45 A ja właśnie ze względu na Anię z Zielonego Wzgórza nazwałam tak swoją córkę To moja ukochana książka i jak tylko ją przeczytałam (PIERWSZY raz), to przyrzekłam sobie, że jak kiedys będę miała córkę, nazwę ją Ania Odpowiedz Link Zgłoś