Gość: mama Adeli IP: *.autocom.pl 16.09.07, 19:15 znacie jakieś Adele? Niekoniecznie takie małe jak moja (ur tydzień temu). Czy wiecie kiedy obchodza imieniny? Ja się zastanawiam nad patronką z 23.11 a mąż chce by obchodziła imieniny 24.12 (ale o tym że to też święto Adeli mało kto wie). Pozdrawiam, mama Adeli, Adelki, Adelinki, Adusi, Ady, Adulki etc, etc)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galela Re: a ja mam Adelkę 16.09.07, 19:19 Rok temu w górach na wsi spotkałam 5 letnią Adelkę. Była przeurocza Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: a ja mam Adelkę 16.09.07, 19:29 Szalenie podoba mi się to imię! Niestety nie znam żadnej Adelii. Mnie znana jest tylko św. Adela (Adula) z Pfalzel, której wspomnienie jest 3 stycznia. Zmarła ona 24 grudnia i pod tą datą jest wspominana w kościele otrodoksyjnym. Natomiast ciekwi mnie data 23 listopada? O jaką świętą tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: a ja mam Adelkę 16.09.07, 20:54 Śliczne imię. Osobiście nie znam żadnej Adeli, jednak mam jedną w rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: a ja mam Adelkę 17.09.07, 15:03 Adelka to mój taki mały cichy faworyt Gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: a ja mam Adelkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 15:38 Ładne imię, dużo ładniejsze niż Adelajda. Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: a ja mam Adelkę 17.09.07, 17:07 Znamy znamy Moja znajoma Adela ma 4 miesiące i jest moja córką :- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
annya11 Re: a ja mam Adelkę 17.09.07, 20:04 Znam Adelę. Jest obecnie uczennicą 1 klasy liceum. Przesympatyczna dziewczyna, niesamowicie utalentowana muzycznie - wokal i taniec towarzyski. Do tego bardzo miła, usmiechnięta i kulturalna. To ostatnie to chyba jednak kwestia wychowania. Wspominam ją bardzo ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: a ja mam Adelkę 17.09.07, 20:54 Podoba mi się, jest ładne Nie słyszałam o imieninach Adeli w wigilię. Wiem tylko o 23.11 Odpowiedz Link Zgłoś