olomama 16.11.07, 10:22 Co myślicie o takim zestawieniu imion? Obecnie oczekuję na narodziny córki. Drugi typ to Sonia. Pozdrawiam olomama Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dee Re: Olgierd i Olga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 10:29 Ładnie imiona, ale czy troszke nie za bardzo podobne do siebie ? Sonia - ladne, tylko troszke kojarzy mi sie z imionkiem dla pieska, ale to tylko moje odczucie. Rozumiem ,ze Twoj synek ma na imie Olgierd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Olgierd i Olga IP: *.nat.tvk.wroc.pl 16.11.07, 10:45 Jeśli pytasz co myślimy, to ja myślę, że mi się taki zestaw nie podoba. Jak dla mnie, zbyt zajeżdża ścianą wschodnią - Olgierd, Olga, teraz Sonia. Każde imię oddzielnie jest ok, ale wszystkie razem, to już niekoniecznie. Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam, to tylko moja opinia, innym może się przecież podobać - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Olgierd i Olga IP: 195.116.132.* 16.11.07, 11:10 igor,nadia,natasza zajezdza ruskimi a nikola,oskar,oliwier zajezdza ameryka Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Olgierd i Olga 18.11.07, 12:49 > Jeśli pytasz co myślimy, to ja myślę, że mi się taki zestaw nie > podoba. Jak dla mnie, zbyt zajeżdża ścianą wschodnią A taka wypowiedź zajeżdża mi jakimiś dziwnymi uprzedzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Olgierd i Olga 18.11.07, 16:02 Ja w tym dostrzegam raczej chęć kultywowania niecudzej kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: Olgierd i Olga 16.11.07, 11:53 Obydwa imiona bardzo mi się podobają, ale jeśli miałoby je nosić rodzeństwo, to już nie - zbyt podobne do siebie. Brzmieniowo do Olgierda pasowałaby mi Daria. Odpowiedz Link Zgłoś
olomama Re: Olgierd i Olga 16.11.07, 13:47 Dziękuję za opinie. Sama mam takie wątpliwości dlatego zapytałam Was drogie emamy. Każde z osobna bardzo mi się podoba ale czy oba razem u rodzeństwa? Najgorsze, że już się trochę przywiązałam do obu imion. Ale mam jeszcze trzy miesiące na podjęcie decyzji. Pzd. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Olgierd i Olga 16.11.07, 15:35 Jestem za. Olga zdecydowanie bardziej podoba mi się od Sonii. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Olgierd i Olga 17.11.07, 21:33 Do Olgierda Olga to mocne przegięcie. Zofia zdrabniana do Sonii pasuje bardzo ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Olgierd i Olga 17.11.07, 22:48 Uważam podobnie, jak Olianka. Możnaby natomiast rozważyć inne imię na "O", jak Olimpia lub Ofelia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Olgierd i Olga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 13:10 Czy koniecznie musi być imię rosyjskie? Na Olgę i tak będzie się wołało Ola a teraz jest bardzo dużo Ol (Olgi, Aleksandry, Olimpie, Oleny). Sonia - często jest nadawane suczkom więc nie nadałabym dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś