monia2506 11.12.07, 18:06 Nie moge sie zdecydowac chciałabym dac dziecku Liwia ale nie chce zeby mylono to imię z Lidią. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pantera Re: Liwia czy Natalia ?? IP: *.brnt.adsl.virgin.net 11.12.07, 18:13 Zdecydowanie Liwia. Mysle, ze bardziej imieniu ,,grozi'' mylenie z Oliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Liwia czy Natalia ?? 11.12.07, 21:55 Z tych dwóch - Natalia. Nie lubię imienia Liwia, brzmi dla mnie jak niedokończona Oliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Nie Liwia, tylko Natalia :) IP: *.nat.tvk.wroc.pl 11.12.07, 23:50 Zdecydowanie Liwia - a może spodoba ci się Eligia, nie będzie z innym mylone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Liwia czy Natalia ?? IP: 212.180.145.* 12.12.07, 15:13 A może Lilia? Z tych 2-ch wolę Natalię,mimo jej popularności,ponieważ lubię imiona o wielu zdrobnieniach,a Liwia nie ma ich wielu wg mnie,a Liwka nie jest dla mnie ładne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Liwia czy Natalia ?? 12.12.07, 15:52 Z tych dwóch to Liwia .Natalka mi sie podobała ,ale dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka1977 Re: Liwia !!! 12.12.07, 17:29 Liwia , mam Liwię w rodzinie mówimy na nia Liwcia , Liwii . Liwunia, Liwusia nikt nie myli jej z innym imieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: Liwia czy Natalia ?? IP: *.acn.waw.pl 13.12.07, 20:15 ja tez proponuje Liwię to piekne imie i nie jest oklepane, tak jak Natalia i masa innych imion mojej córeczce też właśnie dalam imię Liwia wyjatkowe imię dla wyjątkowej dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Liwia czy Natalia ?? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.12.07, 08:49 Dlaczego wiekszosc z Was sugeruje Liwie a w zyciu sie to nie sprawdza? Natalia jest bardziej popularnym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
grisly Re: Liwia czy Natalia ?? 16.12.07, 21:09 Gość portalu: Ela napisał(a): > Dlaczego wiekszosc z Was sugeruje Liwie a w zyciu sie to nie > sprawdza? Natalia jest bardziej popularnym imieniem. Właśnie dlatego sugeruję Liwię. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2705 Re: Liwia czy Natalia ?? 16.12.07, 21:37 Sama myslalam nad Liwia dokad nie przeczytalam skad sie wywodzi to imie. I jak poczytalam, ze wywodzi sie od zazdrosci i zawisci to jakos mi sie odwidzialo, choc uwazam ze brzmi ladnie. Nadac jednak nie nadam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Livcia94 Re: Liwia czy Natalia ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 18:39 Oj...lepsze jest imię Liwia. Ja też mam tak na imię. To, że się wywodzi od zazdrości i zawiści, to nie znaczy, że osoba o tym imieniu jest zazdrosna itd. A co do mylenia imienia...u mnie w szkole nauczyciele mylą mnie z Oliwią. Ale już się do tego przyzwyczaiłam. Co do Lidii...też mogą mylić, ale to już zależy od tego jak kto usłyszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Liwia czy Natalia ?? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.12.07, 21:16 Jestem za Liwia,tak ma na imie moja corka ale Natalia tez bardzo mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś