Gość: lalamido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 13:48 mnie sie nie podobaja nastepujace imiona ,ktore teraz są w modzie: 1.Nikola 2.Sandra 3.Jessica 4.Emilia 5.wszelkiego rodzajeu-Ole,Ule,Ele,Ale... z męskich natomiast: 1.Oskar 2.Kacper 3.Dorian 4.Jordan 5.Emil Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annya11 Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking 06.02.08, 14:27 Takich imion jest wiele, aczkolwiek siegając do "topowych": 1. Nikola/Nicola/Nicol 2. Jessica 3. Oliwia 1. Kacper 2. Patryk 3. Kuba (Jakub jest ok) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatinka Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking IP: *.c192.msk.pl 06.02.08, 16:06 Głównie to modne ostatnio imiona typu: 1. Nikola - i wszystkie jej piśmienne odmiany (zwłaszcza, ze to imię męskie!) 2. Oliwia 3. Liw(v)ia 4. Lena 5. Nina 6. Jessica i jej piśmienne odmiany, Vanessa 7. Klaudia 8. Klara 9. Sara, Sandra 10. Julia, Wiktoria, Weronika - nie są najgorsze ale ich popularność wyjątkowo mnie do nich zniechęca Chłopcy 1. Wojtuś (mój mąż,więc się przyzwyczaiłam, ale imię nigdy mi się nie podobało i nie spodoba) 2. Maciuś 3. Rafał 4. Jacek 5. Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tetia Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking IP: *.pools.arcor-ip.net 06.02.08, 16:53 Katarzyna od kataru - zakatarzona i od kataryny i przez osoboy,które mi to imię zniechęciły. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking 06.02.08, 18:10 Były już takie wątki. Nie chce mi się szukać w wyszukiwarce, ale na pewno niedawno był wątek typu: najbrzydsze imiona. BTW takie wątki mnie zniechęcają. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking 06.02.08, 19:15 Nie podobają mi się pretensjonalne imiona typu Dżesika czy Majkel. Do całej reszty mogę się przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaupa Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking IP: 92.2.211.* 06.02.08, 21:25 Pewnie zostane zaraz zlinczowana przez forumowiczki, bo to imie ma wiele fanek tutaj... Robi mi sie po prostu niedobrze na dzwiek imienia Idalia. Ani to Ida, ani Dalia, brzmi jak firma produkujaca mydlo w plynie. Kolejne skojarzenie to tlusty wloski kucharz z tandetnej reklamy sosu bolonskiego, ktory ciamkajac mowi "Bella Idalia" z pseudowloskim akcentem. Z gory przepraszam wszystkie mamy Idalek - ale musialam wyrzucic to z siebie. Drugie miejsce dla wszystkich fonetycznie pisanych imion anglojezycznych plci obojga. Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking 07.02.08, 02:25 To jest nas 2, ja tez nie bardzo lubie to imie, nie wiem dokladnie dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaupa Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking IP: 163.1.80.* 07.02.08, 10:23 Widzisz, a mi teraz az glupio - bo wiem ze imie jest na tym forum bardzo lubiane, a ja dosc ostro sie o nim wyrazilam. Prosze sie nie obrazac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking IP: 212.180.145.* 07.02.08, 11:47 Nie mam zwyczaju się obrażać,ale zrobiło mi się nieco przykro...Mi też niektóre imiona kojarzą się wyjątkowo źle,ale nie wyrażam się tak ostro o nich,i z taką "żółcią".Moim zdaniem wystarczyłoby napisać "Idalia mi się nie podoba." No cóż... megi79,mama Lilki i Idalki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaupa Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking IP: 163.1.80.* 07.02.08, 13:08 No coz, to bylo moje dosc ostre uzasadnienie wyboru. Majac na mysli mamy Idalek, chodzilo mi glownie o Ciebie. Z drugiej strony uwazam, ze imie Twojej drugiej coreczki jest bardzo piekne (naturalne, wdzieczne, czysto brzmiace i bez posmaku mydla w plynie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking IP: 212.180.145.* 07.02.08, 13:34 Oprócz mnie są jeszcze 2 mamy Idalii na forum...Jak mówiłam-nie obrażam się,tylko nie widzę sensu w pisaniu o obraźliwych skojarzeniach,każdy może swoje mieć,ale nie rozumiem po co miałabym pisać,że mi jakieś imię kojarzy się z rybami,a inne z osobą chorą psychicznie choć są takie.Są to moje własne skojarzenia i nie dzielę się nimi,bo jeśli mi imię X kojarzy się b.negatywnie,to jak o tym napiszę być może ktoś inny słysząc to imię przypomni sobie moje brzydkie skojarzenie...I po co? Uważam temat za zamknięty. Odpowiedz Link Zgłoś
megi79 Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking 07.02.08, 13:53 Podam jeszcze tylko przykład dla zilustrowania tego,o czym piszę.Bardzo podobało mi się imię Tobiasz.Kiedyś ktoś na forum napisał,że to imię kojarzy mu się z jelitami.Idiotyczne skojarzenie?Może.Teraz nadal Tobiasz mi się podoba,ale jak je słyszę przypomina mi się tamto średnio mądre skojarzenie.Dlatego też myślę,że takie wątki są średnio sensowne. Odpowiedz Link Zgłoś
babazygmunta Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking 07.02.08, 15:10 Zauważyłam, że to ludzie "obrzydzają" mi imiona. A że do szczególnie obrzydliwych nie należę... )) to i do imion nie mam jakiejś szczególnej awersji Zdecydowanie dla zasady nie lubię wszelkich imion w stylu: Majkel, Brajan, Dżessika, Nicola. (Nie mam oczywiście nic do samej Nicoli czy Dżessiki, ani do ich mam). I raczej nie mam szansy się przyzwyczaić - jako że u moich znajomych nie występują. Zastanawiam się czasem nad sensem postępowania niektórych, gdy w rodzinie pojawia się piąta Julia czy Oliwia. Ale co tam, w mojej jest niepoliczalna ilość Anek. I żyją )) Nie nadała bym córce imienia odmęskiego w stylu: Mirosława, Zdzisława, Władysława. Chociaż tu nie jestem konsekwentna, bo imię Michalina czy Bogumiła bardzo mi się podobają. Absolutnie nie nadała bym córce imienia Agnieszka czy Monika. I to by było na tyle Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
igasiaa Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking 08.02.08, 16:11 Oliwia i Nikola zupełnie mi się nie podobają. Do tego Żaneta i Tamara. Tatjana przez 'j' przyprawia mnie o zawrót głowy. Kasie, Ole, Martusie i tego typu inne też odpadają. Odpowiedz Link Zgłoś
tymolka Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking 09.02.08, 22:33 Magdalena i Jakub te imiona wybitnie mi sie nie podobają Odpowiedz Link Zgłoś
staserka Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking 11.02.08, 16:20 zaczynajac od najgorszych Julia Nikola Oliwia Amelka Daria Basia Marzenka - to chyba ze wzgledu na uposledzona sasiadke Hania- ten sam powod Zosia chociaz gorsze Sophia Emilka nie wspominajac o tych nieszczesnych JEssikach itp chlopcy Krystian Alan Piotrus Oliwier Brajan-rzecz jasna Krzys Michal Kubus Szymon Stas Leon Mateusz Patryk Igor To z tych najbardziej popularnych.Wiecej obecnie nie przychodzi mi do glowy chociaz jest ich wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking 11.02.08, 17:33 staserka napisała: > Marzenka - to chyba ze wzgledu na uposledzona sasiadke > Hania- ten sam powod Żenada!! I oto dlaczego nie znoszę takich wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking 11.02.08, 16:29 Najmniej udany wątek Odpowiedz Link Zgłoś
staserka Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking 11.02.08, 17:41 a niby czemu zenada???????? podaje powod dla ktorego tym imionom mowie stanowcze NIE Odpowiedz Link Zgłoś
lejla81 Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking 11.02.08, 18:08 A ja nie rozumiem czemu niektórzy się tak strasznie obrażają, że ich imię (albo dziecka) się komuś nie podoba. I dotyczy to zarówno Nikoli jak i Idalii. Przecież nie wszystko się musi wszystkim podobać, a obrzydliwe skojarzenia też mnie w ogóle nie ruszają. Zarówno moje imię, jak i imiona całej mojej rodziny znalazły się wśród najbrzydszych tu wymienionych i jakoś nie mam doła z tego powodu. A osobiście mam alergię na Nikolę, Oliwię, Kacpra, że o Brajanach już nie wpomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking 11.02.08, 18:22 Rzeczywiście upośledzenie osoby może być olbrzymim powodem do obrzydzenia go. Tolerancja.... Odpowiedz Link Zgłoś
staserka Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking 11.02.08, 19:03 A co ma piernik do wiatraka?????? Zadna osoba uposledzona w zaden sposob mnie nie obrzydza-To tak na marginesie A niechec do owego imienia wiaze sie z tym iz nie chcialabym miec cale zycie w pamieci wlasnie tej konkretnej Marzenki Cala filozofia No i rzeczywiscie do watkow "nielubianych" zazwyczaj sie nie zaglada Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking 11.02.08, 18:24 Interesuje mnie jaki cel ma ten wątek? Czy założony sobie a muzom, z nudów? Bo dla mnie jest on bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalamido ariana1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 18:45 droga ariano odpowiedzi jest kilka: 1.jeżeli Cię ten wątek nie interesuje nie musisz sie udzielać przecież.... 2.skoro robimy ranking imion które się podobaja to czemu nie zrobić odwrotnego myśle, że wynika z tego i tak ten sam morał TO JEST ŁADNE CO SIĘ KOMU PODOBA!!! 3.a co do kazdego innego watku- pt czy podoba wam sie imie X czy Y padaja i tak wkólko odpowiedzi TAK lub NIE w bardziej badź mniej kulturalny sposób..... a tak a propo's mówi sie a muzom czy a muzą?? tylko pytam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalamido Re: ariana1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 19:11 droga ariano zeby Ci jeszcze unoaocznić "bez sens tego wątku" zacytuje kilka TWOICH wypowiedzi na tymże forum: ariana1 napisała: ariana napisała: > Nie podoba mi się. Wydumane, sztuczny twór od Marii. Gaja też mi się nie podoba. W równym stopniu co Żaneta. Proponuję imiona: Róża Łucja Judyta Laura Magdalena Melania Anna – ariana napisała: Nie podobają mi się: Aniela Dobrawa Adela bo brzmią za bardzo folklorystycznie. Honorata Matylda bo brzmią za twardo i nieciekawie (moja opinia) Najbardziej podobają mi się: Ewa Alina Łucja ariana napisała: Średnio mi się podoba Karolina. Edyty nie znoszę, mam złe skojarzenia z pewną okropną osobą z mojego otoczenia. Może lepiej Judyta? A NAJLEPSZE TO JEST TO ariana napisała: A ty co się tak żołądkujesz? To jest forum o imionach, więc dyskutujemy o imionach a nie o kiełbasie. Tytuł wątku jest znaczący: "z przymrużeniem oka". Więc dyskusja jest na luzie a ty wpadasz i się awanturujesz. Imiona twoich dzieci nas nie in... więc co sie tak żołądkujesz ariana forum jest o imionach więc o nich forumujemy. ;p pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking 11.02.08, 19:28 Był już taki wątek. Nawet go podliczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otto Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 19:35 na najładniejsze imiona tez byly watki.... Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking 11.02.08, 20:12 Przytoczone moje posty są rozrzucone po całym forum a tu jest kumulacja wszelakiej maści brzydkich imion w kupie. Nadal nie widzę sensu w tym wątku. Nie przekonuje mnie, że skoro są rankingi pięknych imion, to mogą być i brzydkich. Mimo wszystko niektórym (nie mnie akurat) sprawia przykrość, że imię jest krytykowane. I nic ich nie przekona. Nadal nie widzę sensu w takim wątku. Poza tym moje posty typu: nie podoba mi się, nie lubię, są odpowiedziami na konkretne zapytanie ludzi: "jak wam się podoba imię x?". Cieszę się, że poświęciłaś tyle czasu aby odkopać moje posty w celu ich przytoczenia. Wiem doskonale, że rozmawiamy tu o imionach a nie o kiełbasie, ale po co zakładasz wątek celowo krzywdzący niektórych? A o tym czy będę tu zaglądać czy nie, to pozwolisz, że ja zdecyduję. Piszę się "sobie a muzom". Muzy - liczba mnoga, celownik:komu? czemu? - muzom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalamido Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 13:45 ariana1 napisała: > Przytoczone moje posty są rozrzucone po całym forum a tu jest > kumulacja wszelakiej maści brzydkich imion w kupie Tutaj nie ma "kumulacji wszelkiej maści brzydkich imion " ponieważ to rankin nie na najbrzydsze imie tylko na imiona które sie komus nie podobaja...nie to łądne co łade tylko to co sie komu podoba- nie to brzydkie co brzydkie tylko to co sie komu nie podoba. >Mimo wszystko niektórym > (nie mnie akurat) sprawia przykrość, że imię jest krytykowane narazie nikt tak oprócz Ciebie nie napisał...i nikt tu imion nie skrytykował...powiedził jedynie ze mu sie nie podoba... Twoje posty sa dokładnie tym samym co odpowiedz na ten post- odpowiedzia na zadane pytanie... > Cieszę się, że poświęciłaś tyle czasu aby odkopać moje posty w celu > ich przytoczenia. jakas minutke mi to zajeło ale ciesze sie ze Ci to sprawiło przyjemniosc ze owe posty odnalazłam... >Wiem doskonale, że rozmawiamy tu o imionach a nie > o kiełbasie, ale po co zakładasz wątek celowo krzywdzący niektórych? a w życiu nie mama zamiaru nikogo krzywdzic zwłaszcza celowo...imie mojego dziecka tez sie znalazlo na tej liście i jakos pokrzywdzona sie nie czuje z tego powodu bo to nie lista najbrzydszych imion tylko zapytanie o gusta forumowiczek nie tylko te pozytywne,. co do sensowności wątku...a jaki jest sens watku "jak wam sie podoba imieX??" ???? zapene sens każdego z tych wątków jest taki sam lub zbliżony... dziekuje za wytłumaczenie mi zasad ortografii naprawde nie wiedzilam jak to sie pisze i dlaczego..... drugie dno watku poszeżył moja wiedze ortograficzna...chyba jednak warto było go rozpoczac... a co do zagladania tu to ja nie mam nic przeciwko tylko nie chce zebys sie poczuła skrzywdzona celowo...czysta troska przeze mnie przemawaia...ale jak powiedzials decyzja należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aquamaryna Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 11:22 Nadia, Idalia, Smanta, Sandra, Jessica, Nikola, Elwira...sporo tego by sie nazbierało... Zenon, Tomił,Mściwój, Zbigniew, Bogumił, Bogusław, Bronisław,Wiesław... i ten na maksa wymyślone typu "lute" imiona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mihh Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking IP: *.gdynia.mm.pl 11.02.08, 20:53 Matylda Marianna stanisława Ryszarda Ewelina Agnieszka Idalia helena Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking 15.02.08, 13:43 Już piszę, co mnie niefajnie nastawiło do tego wątku - słowo "ranking" w tytule. Jasne, że każda ma jakieś imiona, których nie lubi, ok. Ale robić ranking z tego? Żeby komuś sprawić przykrość, że np. jego imię, synka imię jest w czołówce? Odpowiedz Link Zgłoś
justicja Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking 07.03.08, 14:25 Hania, Julka, Amelia, teraz każda dziewczynka ma tak na imię... Nie podobają mi się te imiona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julie1789 Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 19:59 W sumie więcej imion mi się nie podoba, niż podoba, więc wymienię tylko te popularniejsze obecnie: -Nikola -Patrycja -Martyna -Olga -Daria -Marlena -Emilia -Sandra -Sara -Adrianna -Michalina -Weronika -imiona baaaardzo tradycyjne (Bronisława, Władysława, Zdzisława itd.) -imiona, przy których trudno stwierdzić, czy to imię, czy coś innego (Tarsylia, Kordula itd.) -imiona sztucznie spolszczone (Dźesika itd) -Damian -Daniel -Patryk -wszelkie baaardzo tradycyjne (Bronisław, Józef, Władysław itd.) -Kosma -Szczęsny -Mieszko -Bruno -Olivier -Mariusz -sztucznie spolszczone -Alan -wszelkie "oryginały", które często pojawiają się na forum jako ciekawostki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilia Potera Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 22:09 Najgorsze są Julki, Amelki i inne popieruchy z seriali...nazwali w na dobre i na złe Amelka to poszła fala po kraju... same julki i amelki w przedszkolach. dzesiki,andzeliki,nikolki,nikolasy,sasze,natasze-ludzie... gdziez partiotyzm... Polskie imie dać jak MACIEJ (macko z bogdanca)czy Emilia !!-niby litwinka ale bohater !! Wódz powstanców Emilia Plater !!! Odpowiedz Link Zgłoś
aula27 Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking 07.03.08, 22:26 Ja nie przepadam za żeńskimi imionami typu: Stanisława, Władysława, Zdzisława, Czesława, Edwarda. A z męskich imion zakończonych na -iusz, czyli Dariusz, Mariusz, Arkadiusz. Pewnie dlatego, ze nie znam żadnego fajnego mężczyny o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 22:51 Najgorsze imię na całym świecie to SYLWIA. Gorszego nigdy nie znajdę i nie znalazłam... Nie lubię też imion typu Czesława itp., imion staromodnych oraz zbyt nowoczesnych np. Dżesika, Brajan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norme Re: imiona które Wam sie niepodobają-ranking IP: *.pools.arcor-ip.net 08.03.08, 11:20 Nie podobaja mi sie imiona: WIKTORIA i PATRYCJA Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś