Gość: Tawananna* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 22:01 W "You can dance" jest właśnie osiemnastolatka o nietypowym imieniu: Władzia. W pełnym zestawie: Władzia Zygmunt. Co o tym sądzicie? Dla mnie Władzia zawsze była bardzo "niemłodym" imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kkatarynka Re: Władysława 05.03.08, 23:08 Nie podobaja mi takie" meskie" imiona. Wladystawy, Stanislawy itd odrzucaja mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Władysława 06.03.08, 09:07 Cóż- zgadzam się z przedmówcą, nie podoba mi się to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Władysława 05.03.08, 23:37 Wszystkie osoby o tym imieniu, które znałam, albo już nie żyją, albo są w bardzo podeszłym wieku. Dwie całe życie funkcjonowały jako Władzie, jedna jest Władusią. I ta ostatnia forma zdrobnienia wydaje mi się jeszcze najbardziej zjadliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Władysława 14.03.08, 11:51 minerwamcg napisała: > Dwie całe życie funkcjonowały jako Władzie, jedna jest > Władusią. Miałem ciocię Władzię (1932-1997), rodzice o niej (do nas) i do niej mówili Władzia właśnie, ale między sobą i do niej Władka. Takiej też formy używa, wspominając o swojej żonie, podmiot liryczny "Ballady z trupem": Więc zaraz pytam Żonę mą, Władkę, Czy nie wie, czyj to Jest trup, przypadkiem. Włos jej się zjeżył, Serce jej "łup!" - I Władka leży Też u mych stóp, ach, strach, strach, rany Boskie, rany Boskie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Władysława IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 08:07 Nie podoba mi sie , szczegolnie z nazwiskiem , brzmi strasznie męsko, wręcz az za męsko. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Władysława 06.03.08, 08:46 mnie nie razi, nie wiem czemu ale z nazwiskiem się niestety skleja. Odpowiedz Link Zgłoś
kalyna7 Re: Władysława 06.03.08, 11:24 Znałam jedną Włądzię - niestety nie żyje Odnoszę jednak wrażenie, że dla dziecka imię to będzie nieco krzywdzące, zwłaszcza w zestawie z nazwiskiem Sądzę, że lepszym rozwiązaniem byłoby dobranie innego imienia, bardziej "pospolitego" (Maria? Magdalena?), by z nazwiskiem się ładnie komponowało. Pozdrawiam. Kalina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Władysława IP: *.chello.pl 07.03.08, 10:41 Obstawiam, że jest jedyną Władzią w swoim roczniku. A z nazwiskiem brzmi to fatalnie... Odpowiedz Link Zgłoś