Gość: niezdezydowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 20:00 Nasz synek będzie mieć na imię Tomasz. I właściwie byliśmy zdecydowani tylko na jedno imię, ale ze względów praktycznych chciałabym nadać mu drugi. Dlatego właśnie pytanie i piękna prośba )) Tomasz i ... ????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Tomasz i ??? 11.03.08, 20:09 Tomasz Włodzimierz Tomasz Aleksy Tomasz Mirosław Tomasz Bartłomiej Tomasz Cezary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezdecydowana Re: Tomasz i ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 20:58 dzięki ) Podoba mi sie Tomsz Miroslaw. Zastanawiam sie tylko, czy imię Mirosław nie jest przestarzałe?? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Tomasz i ??? 11.03.08, 22:19 jest piękne i wcale mi się nie wydaje przestarzałe. zresztą, jako drugie to chyba nie ma "przestarzałość" aż takiego znaczenia u mojego drugiego synka Mirosław jest na liście na pierwsze imię Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tomasz i ??? 11.03.08, 23:53 Mnie się nie wydaje przestarzałe, ale możesz je zawsze nieco zmodyfikować i dać np. Tomasz Miłosław albo Tomasz Mirogniew. Odpowiedz Link Zgłoś
kkatarynka Re: Tomasz i ??? 11.03.08, 20:27 a jakie wzgledy praktyczne przemawiaja za drugim imieniem? Ja uwazam ze jest zupelnie niepraktyczne i tylko wydluza wypelnianie rubryk w roznych urzedach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezdecydowana Re: Tomasz i ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 20:56 Już wyjasniam) Mamy dość popularne u nas nazwisko i mój mąż, który ma bardzo popularne w jego rocznikach imie, ma wieczne problemy. Za każdym razem musi podawać PESEL, miejsce zamieszkania, imiona rodziców, numer buta itp. Ja mam lepiej, bo oprócz pierwszego średnio popularnego, rodzice dali mi drugie. I jestem niepowtarzalna Przynajmniej jak na moje skromne potrzeby. Imię Tomasz jest bardzo popularne, więc chcąć oszczędzic dziecku problemow wolimy dać drugie. W przypadku pierwszego synka to samo zasugerowała nam pani w USC. Odpowiedz Link Zgłoś
kkatarynka Re: Tomasz i ??? 11.03.08, 20:59 Masz racje )) "Jan Kowalski" rzeczywsiscie jest niepowtarzalny i lepiej dac drugie imie niz podawac numer buta za kazdym razem )) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Tomasz i ??? 11.03.08, 20:30 Tomasz Konstanty Tomasz Witold Tomasz Maksymilian Tomasz Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Tomasz i ??? 11.03.08, 20:38 Tomasz Adam Tomasz KOnstanty Tomasz Andrzej Tomasz Igor Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Tomasz i ??? 12.03.08, 12:45 Tomasz Robert Tomasz Nikodem Tomasz Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wika Re: Tomasz i ??? IP: 82.160.33.* 12.03.08, 13:52 mój mąż chce nadać drugie imię po dziadku. Czasem nadaje się drugie imię po ojcu... Odpowiedz Link Zgłoś