Gość: bebuszka IP: 195.43.48.* 13.03.08, 14:22 od dzisiaj wiem ze On,to moje typy tylko waham sie co do kolejnosci, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anetad25 Re: które bardziej - Borys czy Marcel??? 13.03.08, 14:31 zalezy od nazwiska choc mnie bardziej podoba sie Marcel Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: które bardziej - Borys czy Marcel??? 13.03.08, 15:05 jeśli Marcel a nie Marceli to wolę Borysa Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: które bardziej - Borys czy Marcel??? 13.03.08, 16:16 Podpisuję się przed przedmówczynią Marcela bym sobie odpuściła, to typowo francuska forma (w odróżnieniu od Marcelego), a dla francuskiego ucha ma w tej chwili mniej więcej takie brzmienie, jak dla polskiego Czesław. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: które bardziej - Borys czy Marcel??? 14.03.08, 15:51 a mi się Marcel podoba i to jego bym wybrala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebuszka Re: które bardziej - Borys czy Marcel??? IP: *.manc.adsl.virgin.net 14.03.08, 21:08 dziekuję za podpowiedzi, czyli przegłosowane Marcel Borys Solar Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: które bardziej - Borys czy Marcel??? 14.03.08, 21:12 Pragnę tylko zwrócić uwagę, że mój głos był na Marcelego, nie na Marcela. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Re: które bardziej - Borys czy Marcel??? 14.03.08, 21:37 Marceli (nie Marcel) ewentualnie Borys Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: które bardziej - Borys czy Marcel??? 14.03.08, 23:11 jesli Solar to Twoje nazwisko zdecydowanie odradzam Borysa. Borys Solar troszkę syczy . Zostałabym przy Marcelu Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: które bardziej - Borys czy Marcel??? 14.03.08, 23:12 Tylko że Marcel Solar brzmi jak dwa zestawione ze soba dwusylabowe wyrazy, które nie są imionami. Marceli Solar jest zdecydowanie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: które bardziej - Borys czy Marcel??? 14.03.08, 23:13 Zresztą spróbujcie wypowiedzieć "Marcel Solar" - język wam się nie plącze? bo mi owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebuszka Re: które bardziej - Borys czy Marcel??? IP: *.manc.adsl.virgin.net 15.03.08, 13:04 hm, jakos wczesniej o Marcelim nie myślałam, a faktycznie zdecydowanie lepiej brzmi. Tylko mam mały problemik - mąż walczy o to jedno "i" jak lew.. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: które bardziej - Borys czy Marcel??? 15.03.08, 13:20 przekonaj albo na rozum albo jakimś innym sposobem np. każ mu to wymówić w stanie lekkiego upojenia alkoholowego albo na trzeźwo ale bardzo bardzo szybko Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: które bardziej - Borys czy Marcel??? 15.03.08, 19:01 Żadne... Borys kojarzy mi się z Jelcynem, a Marceli ze szpakiem, który dziwi się światu... Odpowiedz Link Zgłoś
bajdusia Marcel-ślicznie! 27.03.08, 12:09 Mój synuś, który już niedługo przyjdzie na świat właśnie tak się będzie nazywał. Mi osobiście bardzo się podoba właśnie Marcel a nie Marceli. Nie sądzę też by Marcel Solar było ciężko wymówić. Mi to nie sprawia kłopotu.Marcel -to mały wojownik, imie pochodzenia łacińskiego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś