pluskotka 19.03.08, 12:16 Aktorka urodziła dziewczynkę i dała jej imiona Nahla Ariela. Pierwsze kojarzy mi się z bajką Król Lew. Drugie z Małą Syrenką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donmari Re: Córka Halle Berry 19.03.08, 12:26 U gwiazd to różne odchyły występują...podoba mi się drugie imię, które w Polsce do normalnych raczej by nie należzało, niestety...wiadomo, skojarzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Córka Halle Berry 19.03.08, 12:56 hm, wolałabym chyba odwrotnie te imiona, ale podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka Re: Córka Halle Berry 19.03.08, 15:08 rzekomo Nahla znaczy to po arabsku "honeybee" czyli pszczeli miód Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka o prosze 19.03.08, 15:25 a inny serwis podaje co innego “Nahla is the Arabic word for ‘drink of water,’ “Ariela is related to the Hebrew Ariel, which means ‘lion of god.’ “Nahla is one of those names that is occasionally found among people of African or Arabic descent, but isn’t commonly used in any particular culture.” Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam honeybee 20.03.08, 10:21 na odwrót. pszczoła miodna. czyli po polsku mówiąc, pszczoła. Odpowiedz Link Zgłoś