madzia_slonko 04.04.08, 15:32 Aż dziw,że takie imię można spotkać w Polsce!Dziś wertując kontakty znajomych napotkałam właśnie Yasemin, dziewczynkę około lat 11.Pochodzi z Polski i ma typowo Polskie nazwisko...Co Wy na to?Jak postrzegacie to imię?I ile było nadań w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakas_kobietka Re: Yasemin 04.04.08, 16:35 wg. mnie brzmi pięknie, ale jaka jest pol. forma? tylko nie jak tandetne "brajan", "dżesika" itd, tylko jak brzmi prawdziwa polska forma... jasmina? Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: Yasemin 04.04.08, 17:37 To turecka wersja imienia Jasmina Bardzo mi się to imię podoba i nawet się nad nim zastanawiałam ale uznałam,że jednak nieco zbyt egzotyczne A nawiasem mówiąć to prawdopodobnie latem przybędzie w naszej rodzinie pewna mała Yasemin-siostrzenica mojego męża Odpowiedz Link Zgłoś
moniczkalovemax Re: Yasemin 04.04.08, 17:40 Nie wiem jak udało sie rodzicom tej dziewczynki zarejestrowac takie imie, u nas było tak ze babka z urzedu pol godz. zastanawiala sie czy zarejestrowac dziecku drugie imie Achilles, dzwonila wychodzila , pytala, wkoncu znalazla w spisie imion i zarejestrowała Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Yasemin 04.04.08, 20:46 moniczkalovemax napisała: u nas > było tak ze babka z urzedu pol godz. zastanawiala sie czy zarejestrowac dzieck > u drugie imie Achilles, dzwonila wychodzila , pytala, wkoncu znalazla w spisie > imion i zarejestrowała Szokująca jest ta niewiedza urzędników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Yasemin IP: *.as15444.net 04.04.08, 17:58 A gdzie wertowalas te kontakty? Bo dziewczynka mogla sobie przerobic imie, zeby fajniej brzmialo w internecie. A moze ma zagraniczna mame i polskiego tate, stad polskie nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Re: Yasemin 04.04.08, 19:27 Gość portalu: asia napisał(a): > A gdzie wertowalas te kontakty? Na naszej-klasie oczywiście Bo dziewczynka mogla sobie przerobic > imie, zeby fajniej brzmialo w internecie. W to raczej wątpię > A moze ma zagraniczna mame i polskiego tate, stad polskie nazwisko. To już bardziej prawdopodobne ale nie mam pojęcia niestety Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Yasemin 05.04.08, 10:45 Wolę Jaśminę. Nie rozumiem, po co w Polsce nadawać pretensjonalne, zachodnie imiona? Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: Yasemin 05.04.08, 13:09 Donmari ale to nie jest "zachodnie" imię Raczej wschodnie Pisałam już,że to turecka wersja Jasminy.Dlatego pewnie masz wrażenie,że to imię zachodnie bo może je słyszałaś w Niemczech? Może rodzice tej dziewczynki tez je tam usłyszeli,może ona tam się urodziła.Zapewne imię im się spododało i nadali. Ale wiecie co,to by był dopiero numer-to myśmy je odrzucili jako zbyt egzotyczne w Polsce a jacyś Polacy je nadali swojej córce-dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi66 Re: Yasemin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.08, 23:44 Yasemin to bardzo popularne imię w krajach arabskich , coś w stylu jak u nas Wiktoria,Julka itp. mój mąż jest syryjczykiem i w jego rodzinie jest 5 Yasemin , myśle że to sezonowe imię . Odpowiedz Link Zgłoś