Gość: danka IP: 62.233.163.* 13.05.08, 11:17 Czy w polsce nadaje się to imie chłopcom? Jak sie je odmienia i zdrabnia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donmari Re: a imię Kaj? 13.05.08, 13:33 Nadaje się, nadaje. Syn Marka Kamińskiego ma tak na imię Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: a imię Kaj? 13.05.08, 13:36 Jak dla mnie to skrot od Kajetana. Kaj Kaminski? Jakos za krotko, moze on jednak Kajetan jest? Odpowiedz Link Zgłoś
lib Re: a imię Kaj? 13.05.08, 14:37 Obawiam się, że jest gorzej: syn Kamińskiego ma na imię Kay. Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: a imię Kaj? 13.05.08, 14:49 Pomijajac Kaminskiego, Kaj jest fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: a imię Kaj? 13.05.08, 20:17 Zdrabnia sie podobnie jak Kajjetan,. czyli najporosciej Kajtek, Kajko, Kaju, Kajo, Kajek. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_do_bicia Re: a imię Kaj? 13.05.08, 22:43 "quo vadis domine" czyly po polsku : "kaj idziesz chopie?!" za duzo kontaktow z hanysami mialam zeby mi sie nie kojarzylo Ale obiektywnie - imie ładne. (brzmi mi podobnie do kamila) Odpowiedz Link Zgłoś
magasia Re: a imię Kaj? 14.05.08, 11:00 A mnie się kojarzy z Kajem bratem Gerdy z Królowej Śniegu Andersena. Imię ładne i bajkowe, jednak mało męskie i zbyt udziwnione. Nie ryzykowałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: a imię Kaj? 14.05.08, 11:27 Kaj i Gerda nie byli rodzeństwem (to tak dla porządku). Mam to samo skojarzenie, zresztą podejrzewam, że mógł się nim kierować i pan Kamiński, wszak imię bohatera baśni o Królowej Śniegu idealnie pasuje do polarnika, zdobywcy biegunów itd (a pewnie jak każdy mężczyzna pan Kamiński ma nadzieję, że syn pójdzie w jego ślady). Ale ja bym chyba poszukała czegoś dłuższego i zdrabniała do Kaja, bo to mi tak dziecinnie-chłopięco brzmi, nie widzę dorosłego Kaja (a Kajetana tak). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: a imię Kaj? IP: *.lublin.mm.pl 14.05.08, 11:48 Tak sobie. A może Kain? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a imię Kaj? 14.05.08, 18:52 Moim zdaniem nie ma przeszkód, żeby nadać to imię. Poznałam keidys małego Kaja (ok. 10 lat). Odpowiedz Link Zgłoś