magdmaz 16.05.08, 08:52 ...urodzic jeszcze dwoje dzieci Mogą być bliźniaki ewentualnie, bo latka lecą... Będą się nazywały Ignaś i Ida. Co Wy na to? A może lepiej Klara i Felek? Albo Marianna i Jędrek? Ania i Antek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: danka Re: A ja planuję... IP: 62.233.163.* 16.05.08, 10:02 klara i felek jest super ignas i ida też wszystkie zestawienia imion mi sie podobaja, ale jako imiona solo nie przepadam za Anią i Marianną Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus świetne zestawy! 16.05.08, 18:26 podobają mi się zwłaszcza felicjan i klara jędrzej i marianna Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: A ja planuję... 17.05.08, 08:45 Hm. Jędrzej mi trochę słabo pasuje do nazwiska, Ignacy o niebo lepiej, a - niestety - mój ulubiony Franciszek wcale, więc odpada. Co do Marianny - od "zawsze" moja ulubiona, ale jakaś tam Maria pozostawiła po sobie złe wrażenie w rodzinie i nie jestem jeszcze przekonana, czy przejdzie. No i jako dodatek do dwóch Michalin??? Ciekawe, co rodzina (ojciec dziecka) na Klarę? Natomiast maja córka zdecydowanie nie zgadza się na żadne ładne imię (dla dziewczynki), bo to skandal, żeby było ładniejsze niż jej własne. Zaproponowała Aurelię i może nawet byłabym skłonna. A poza tym ona się kategorycznie nie zgadza na żadne więcej dzieci!!!! Bo nosiłyby nazwisko, którego ona nosić nie może. Przy okazji okazało się, dlaczego córka nie akceptuje do końca Michaliny. Jest dla niej za miękkie. Woli krótkie, konkretne. Zaproponowałam, żeby wybrała sobie pseudonim artystyczny i... UWAGA!!! Od wczoraj posiadam w domu IRMĘ BOREGARD. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: A ja planuję... 17.05.08, 10:13 Irma Boregard - jak z dramatu Ibsena)) Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: A ja planuję... 17.05.08, 10:22 Prawda???? No właśnie ciekawa byłam komentarzy, bo miałam dokładnie to samo odczucie. Jakoś to tam świadczy o charakterze i osobowości nosicielki, ale wolę tego jeszcze nie analizować. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: A ja planuję... 17.05.08, 12:51 Ja bym proponowała Irmgardę Nie widzę najmniejszej sprzeczności między imieniem Michalina a silnym charakterem Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: A ja planuję... 17.05.08, 14:39 Ja też nie widzę Chodzi o to, co sie konkretnie podoba mojej córce - przepytałam ją dokładnie, wyszło nam, ze lubi imiona dwusylabowe, niekoniecznie bardzo twarde, ale bez tych -sia i -cia i -nia. Wyszło nam: Maura Emma Irma Kaja Rika (od czego mógłby być taki skrót? może od Eryki?) Ida I nie znosi tej końcówki -ina. Irma - tak, Irmina - nie. I dlatego zastanawiam się, jak skracać Michalinę, żeby była dla niej lepsza (widocznie wyrosła z Michasi). Może MIKA? MILA? Pogadam z nią jeszcze, ale jakbyście coś w "jej guście" zaproponowały, to by było fajnie. Na razie staram się nazywać ją Irmą Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: A ja planuję... 17.05.08, 14:53 Rika jest zdrobnieniem od wszystkich imion zakończonych na -ryka, od Eryki poczynajac, przez Ulrykę i Fryderykę, na Romaryce kończąc. Inka może? Michna? (ale to pewnie dla niej za miękkie); Michałka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.A. Re: A ja planuję... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.08, 21:25 tak z ciekawości jak ma na imię twoja córeczka ,jeśli można zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.A. Re: A ja planuję... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.08, 21:04 Śliczne imię ,też bardzo mi się podoba,chciałam tak dać mojej drugiej córeczce,ale u męża w rodzinie są już dwie i jest kilku Michałówi mąż się nie zgodził ,ale za to wywalczyłam Aurelię. Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: A ja planuję... 17.05.08, 15:23 Podoba mi się zestaw Klara i Ignacy - bardzo Idę też lubię Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: A ja planuję... 18.05.08, 07:08 No i nie mam już Irmy Boregard, od wczoraj mam w domu Emmę Niewiemjeszczejaką. Co do bliźniaków - chyba Ignacy i Marianna, ale może inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: A ja planuję... 18.05.08, 12:07 Zmienia się to jak w kalejdoskopie A moze Emnildę córce zaproponuj? Takie ładne, historyczne imię germańskie. Wysłałam Ci mejla na priva. Odpowiedz Link Zgłoś
rychezaa Re: A ja planuję... 19.05.08, 09:18 Klara i Felicjan są IMO świetni. :o) Jędrzej i Marianna też ładnie brzmią. Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: A ja planuję... 19.05.08, 09:45 Wolę Feliksa od Felicjana. Może być? Do Klary pasuje chyba nawet lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: A ja planuję... 21.05.08, 12:46 Uprzejmie donoszę, że obecnie moja córka nazywa się FRYDERYKA, natomiast bardzo prosi, zeby zwracać sie do niej "Rikki" To tak jakby jeszcze ktoś był ciekaw. I nie omieszkam donieść o kolejnych zmianach. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: A ja planuję... 22.05.08, 13:11 ja bym polaczyla Ignasia z Klarą- Ida mi nie podchodzi, ladnie Antos i Ania, Marianna z Felkiem odpada na calej lini, Jędrek z Klara równiż mi pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz NO WIĘC 02.06.08, 10:30 W wyniku sobotniego odstresowywania się na urodzinach koleżanki wracaliśmy sobie do domu piechotką w piekną, majowo/czerwcową noc i przeprowadzaliśmy poważne rozmowy. W efekcie okazało się, ze mój Chuop całe życie marzył o Zygmuncie (nie udało mu się zrealizować, więc ma Konrada). Ten Zygmunt to tak sobie, szczerze powiem, ja już chyba wolałabym Zbigniewa lub Zdzisława (mojemu Chuopu jest Zenon - tyż piknie, ale Zenobi byłoby ładniej IMO, i tak się zastanawiam czy chociaż na Zygfryda go nie namawiać? Nie, chyba Zygfryd nie lepszy. No i marzenie życia to duża rzecz. A co Wy sądzicie o Zygmuncie? Natomiast w kwestii córki mam wolną rękę, będziemy szaleć! Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: NO WIĘC 02.06.08, 15:55 Mnie się Zygmuś podoba. Niech Chuop se zrealizuje marzenie! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: NO WIĘC 02.06.08, 22:58 Zyzio rewelacyjny jest. Na drugie jeszcze koniecznie Szczęsny byc powinien, jak Feliński. Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: NO WIĘC 03.06.08, 09:57 GAUDENCJO! Zyziem uratowałaś Zygmunta! Zyzio mi pasi jak najbardziej, od dziś jestem za! Drugiego imienia raczej nie będzie, wydaje mi się, bo z całej naszej czwórki tylko jedno dzieciąteczko ma dwa imiona. Plus ja tez mam jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: NO WIĘC 03.06.08, 14:18 Bardzo fajny jest Zygmunt. Kombinacja ze Szczęsnym świetna! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: NO WIĘC 03.06.08, 18:18 magdmaz napisała: > GAUDENCJO! Zyziem uratowałaś Zygmunta! Zyzio mi pasi jak najbardziej, od dziś > jestem za! Zyziem był przez całe życie jeden z moich prawujków, Zygmunt właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mader1 Re: NO WIĘC 08.10.08, 08:19 Mąż ma świetny gust Zygmunt Szczęsny to świetne połączenie, wiem coś o tym Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Ignacy i Iga :) 06.06.08, 19:41 Ignacy chwilowo odpada, bo zgodziłam się na Zygmunta - no chyba że będzie tych chłopaków dwóch. Za to dziewuszka... Mam nadzieję nastraszyć rodzinę Felicją ale tak nie dam, za bardzo mi się ze skoda kojarzy. Klara jest nieśmiertelna, ciekawe, czy się przestraszą. Natomiast coraz bardziej rośnie we mnie Józefina - no jak Zyzio, to czemu nie Ziuta, no nie?????? Odpowiedz Link Zgłoś
donmari NO WIĘC 06.06.08, 22:15 u mnie za 10 lat Dionizja Aleksander lub Nikodem(bardziej to drugie) Emilia lub Laura (tu ktoś będzie musiał mi pomóc w podjęciu decyzji) Odpowiedz Link Zgłoś