emnilda.wolna Re: dziś na placu zabaw- imiona 21.05.23, 11:11 Laura, 3 Michał, początek podstawówki Równie ładnie, co nieoryginalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: dziś na placu zabaw- imiona 21.05.23, 11:11 Laura 3 lata, nie 3 sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: dziś na placu zabaw- imiona 24.05.23, 22:59 Nie wiem czy się liczy, bo nie plac zabaw, a boisko szkolne, ale... Oprócz Julek, Zuź, Antosiów, Kacperków - Anielka, Gabrynia (tak właśnie wołana, nie Gaba czy inny upiorek!), Donata (wołana Donia) i Tobiasz. Wiem, z ciekawych przewaga dziewczęcych, co poradzić... Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: dziś na placu zabaw- imiona 25.05.23, 01:39 Oo, Gabrynia brzmi całkiem całkiem Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: dziś na placu zabaw- imiona 04.06.23, 20:30 Gdyby można mieć "pewność", że będzie zdrabniana do "Gabrynia" a nie Gaba - to Gabriela byłaby u mnie w kategorii "do rozważenia nadania". Niestety, takiej gwarancji nie ma, a ponieważ skrót Gaba uważam za po prostu brzydki - więc nie mogłabym nadać. Tak, jestem w tej grupie, która uważa, że jeśli nie lubi się któregoś z dość oczywistych, naturalnych zdrobnień imienia - nie należy go nadawać. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: dziś na placu zabaw- imiona 27.05.23, 09:32 Mam w rodzinie i Anielkę, i Gabrysię, Donatę kiedyś znałam, a Tobiasza nie, więc dla mnie panowie górą. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: dziś na placu zabaw- imiona 25.05.23, 19:59 Dzisiaj w parku - około 3 letnia Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: dziś na placu zabaw- imiona 27.05.23, 09:28 Aluś - jak się później okazało, Alanek Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: dziś na placu zabaw- imiona 29.05.23, 19:53 Adaś, 2 lata, sądząc z wyglądu o korzeniach przynajmniej częściowo na Dalekim Wschodzie (polska niania, więc nie wiem, czy to nie jakieś spolszczenie) Adaś, wczesna podstawówka Antoś, 2 lata Bruno, 4 lata Laura, podstawówka Nina, podstawówka Róża, 2 lata Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: dziś na placu zabaw- imiona 29.05.23, 21:45 Ania z Oliwią - poniżej 10 lat na siłowni Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziś na placu zabaw- imiona 04.06.23, 01:25 niii napisała: > Ania z Oliwią - poniżej 10 lat na siłowni Cóż za dotkliwa kara! Nie chciałabym tam spędzić nawet miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: dziś na placu zabaw- imiona 04.06.23, 15:57 Te dzieciaki niestety ćwiczą na siłowni napowietrznej, bo prawdopodobnie tak każą im rodzice, żeby wyglądały idealnie. Możliwe, że wysłali dziewczyny za karę, bo podjadają, czy siedzą z nosem w telefonie Ania trafia się rzadko obecnie, wstawiłam tylko to, co usłyszałam. Spektakularnym zjawiskiem była za to 3-4 letnia Gosia na placu zabaw dla maluchów Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziś na placu zabaw- imiona 04.06.23, 20:09 niii napisała: > Ania trafia się rzadko obecnie, wstawiłam tylko to, co usłyszałam. Czy ktoś ci zablokował dostęp do domeny gov.pl i naprawdę nie jesteś w stanie sprawdzić tych bzdur, zanim klikniesz "wyślij"? Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: dziś na placu zabaw- imiona 05.06.23, 21:49 To nie są bzdury, mówię teraz w przełożeniu lokalnym i właśnie tak tu wypada Anie zdecydowanie są rzadkie w tej okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziś na placu zabaw- imiona 08.06.23, 15:02 Bzdury. Forum jest ogólnopolskie i jeśli piszesz o swoim podwórku, to winnaś to wyraźnie zaznaczać. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: dziś na placu zabaw- imiona 08.06.23, 15:29 To nie jest moje podwórko, jestem tu tymczasowo. Poza tym, Anie obecnie są o wiele rzadsze obecnie niż przykładowe Zuzie, Martyny, Leny, czy Julki w ich wieku Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziś na placu zabaw- imiona 08.06.23, 19:44 niii napisała: > To nie jest moje podwórko, jestem tu tymczasowo. Wszystko jedno, czyje podwórko. Ważne, że nie wypowiadasz prawidłowości dla całej Polski. Poza tym, Anie obecnie są o wi > ele rzadsze obecnie niż przykładowe Zuzie, Martyny, Leny, czy Julki w ich wieku > I kolejna bzdura. Martyna jest obecnie ponaddwukrotnie rzadziej nadawana, niż Anna. A sama Anna jest na 24 miejscu wśród nadań imion żeńskich, czyli wysoko. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: dziś na placu zabaw- imiona 09.06.23, 19:31 Mówimy o dziewczynach poniżej 10 lat, a wtedy Martyny były jeszcze częste Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziś na placu zabaw- imiona 09.06.23, 21:49 Nie. Martyna już wtedy wychodziła z mody i była rzadziej nadawana niż Anna. Nadal wprowadzasz ludzi w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: dziś na placu zabaw- imiona 09.06.23, 23:19 Nie chodzi o to, czy Martyna 'wychodziła z mody' nadal jest częstym imieniem pośród sporej liczby dziewczyn w wieku 10-14 lat, a na spacerze nie tak dawno widziałam małą Martynę ( nie przepadam za tym imieniem i prezentuję obiektywne zdarzenia). Oliwia podobno jest ' ciotkowata' i gasnąca, a ilość ostatnich nadań w 2023 temu wyraźnie przeczy, jak i Nikoli. Obydwa imiona wciąż są chętnie wybierane pomimo tego, że są stare. A wiem, bo śledzę imiona w szpitalach. Nie pisałam o ogóle Ann, bo wtedy to popularne imię, a o małych Aniach, urodzonych przed 2020, które nie są tak liczne na tle innych rówieśniczek, choćby w 2018 było to niepowszechnie nadawane w Polsce imię. Kogo wprowadzam w błąd, cytując uśrednienia? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziś na placu zabaw- imiona 09.06.23, 23:41 niii napisała: > Nie chodzi o to, czy Martyna 'wychodziła z mody' nadal jest częstym imieniem p [...] > Nie pisałam o ogóle Ann, bo wtedy to popularne imię, a o małych Aniach, urodzo > nych przed 2020, które nie są tak liczne na tle innych rówieśniczek, choćby w 2 > 018 było to niepowszechnie nadawane w Polsce imię. I nadal byłaś zbyt leniwa, żeby sprawdzić? To zajmuje mniej czasu niż pisanie kilometrowych, samopochwalnych postów z kontynuacją trollingu rodem zza wschodniej granicy (na odcinku w okolicach Braniewa). W 2018 Anna była 21 pod względem liczby nadań imieniem żeńskim. To oznacza popularność. Martyna była na 28. > Kogo wprowadzam w błąd, Tego, kto ci uwierzy, np. w to: "Poza tym, Anie obecnie są o wiele rzadsze obecnie niż przykładowe Zuzie, Martyny, Leny, czy Julki w ich wieku". Ani w aktualnym roczniku to nieprawda, ani w roczniku, na który się powołujesz, tj. 10 lat temu. Martyna była w tym czasie rzadziej nadawana niż Anna. Odpowiedz Link Zgłoś
niii [...] 10.06.23, 17:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziś na placu zabaw- imiona 10.06.23, 18:09 niii napisała: > Nie pisałam z głowy, tylko z ogólnodostępnych obserwacji przed rokiem 2020, za > mieszczonych w sieci Po pierwsze, podaj link do tych informacji. Po drugie, nie ma powodu, żeby korzystać z obserwacji, skoro są twarde, oficjalne dane. Korzystając z niezweryfikowanych źródeł wprowadzasz ludzi w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: dziś na placu zabaw- imiona 10.06.23, 19:02 Rozumiem i ok. Nie jestem osobą, której zależy, by wykazać swoje racje w statystykach, i nie jestem amatorką Martyny. Podaję wyłącznie prawdziwe informacje, jeśli coś zauważę na osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziś na placu zabaw- imiona 10.06.23, 19:20 Podajesz przeważnie nieprawdziwe informacje, w tym zmyślone cytaty. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: dziś na placu zabaw- imiona 11.06.23, 01:15 Nie. To Ty tak uważasz. Nie odpowiadam za Twoje odrębne asocjacje i wrażenia. Czyj cytat niby zmyśliłam? Możesz samodzielnie wyszukać w sieci. A kiedy podaję wyraźnie, że do 2020 imię Anna było o wiele rzadziej wybierane, opieram się na realnym komentarzu w Internecie, dotyczył 2018 roku. Dziwne, że akurat sama znam dużo Martyn w wieku 30, 25 14 i około 10 lat. Nawet zwyciężczyni ostatniego voice kids to Martyna (14 lat), w poprzedniej edycji też było ich kilka, w podobnym wieku. Z nieba nagle lecą? Nie mam intencji do przekłamywania. Doceniam to, co robisz, i nie mam ochoty na kłótnie, bo szkodzą przyszłym wizytom na tym forum i też to rozumiesz Miłej niedzieli i dzięki za poszukiwania ostatnich imion Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziś na placu zabaw- imiona 02.07.23, 23:47 niii napisała: > Nie. To Ty tak uważasz. Nie odpowiadam za Twoje odrębne asocjacje i wrażenia. C > zyj cytat niby zmyśliłam? Możesz samodzielnie wyszukać w sieci. Nie mogę, bo wszystkie są zmyślone. Podałaś wiele rzekomych cytatów, żaden nie okazał się prawdziwy. Proszona o podanie źródeł cytatów również nigdy ich nie podałaś, a jedynie przestałaś się odzywać w tych watkach albo zaczynałaś wygłaszać swoje polityczne wywody, tak jakby one kogokolwiek interesowały na tym forum. > A kiedy podaję wyraźnie, że do 2020 imię Anna było o wiele rzadziej wybierane, > opieram się na realnym komentarzu w Internecie, dotyczył 2018 roku. Dziwne, ż > e akurat sama znam dużo Martyn w wieku 30, 25 14 i około 10 lat. > Nawet zwyciężczyni ostatniego voice kids to Martyna (14 lat), w poprzedniej ed > ycji też było ich kilka, w podobnym wieku. Z nieba nagle lecą? Chyba nie rozumiesz, czym jest podsumowanie danych z PESEL-u i że ma to o niebo większą wagę od twoich impresji i jednostkowych wrażeń, traktowanych pars pro toto. > Nie mam intencji do przekłamywania. Być może robisz to całkowicie nieintencjonalnie, co w niczym nie polepsza sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
niii [...] 03.07.23, 02:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: dziś na placu zabaw- imiona 03.07.23, 06:37 Ale przyswój: to czy popierasz/nie popierasz LGBT, Żydów, prawicę, lewicę, imigrantów, wojnę, dopisz cokolwiek poza imionami NIKOGO na tym forum, z Gaudencją włącznie, nie interesuje. Spontanicznie to może się coś czasem wyrwać, a ty womitujesz polityką w większości wątków. Po wtóre ani razu nie podałaś źródeł swoich cytatów. Nie wkleiłaś linka. Skoro nie umiesz wkleić linka rodzi się podejrzenie (nie tylko w Gaudencji) że ów niby-cytat po prostu zmyśliłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziś na placu zabaw- imiona 03.07.23, 20:09 Otóż to. A co do rzekomych cytatów z wypowiedzi forumowych mam całkowitą pewność, że zostały zmyślone. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: dziś na placu zabaw- imiona 04.07.23, 09:53 Nie zmyśliłam niczego i nie miałabym w tym żadnego interesu. A może Twoja wiedza została zmyślona, jeśli nie kojarzysz uznanych dzieł i piszesz rzeczy bez pokrycia o Indiach. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziś na placu zabaw- imiona 04.07.23, 14:00 niii napisała: > Nie zmyśliłam niczego Wszystkie podane kiedykolwiek na forum rzekome cytaty wierutnie zmyśliłaś. Nie podałaś ani jednego źródła. Wszystko, co weryfikowałam, jest nieprawdą. Prosiłam cię w tamtych wątkach o podanie źródeł, ale zamiast to zrobić, wypisywałaś całe elukubracje na temat dręczących cię poglądów politycznych, które nikogo nie interesują, bo nie jest to forum na ten temat, a też i nie są szczególnie ciekawe. Jeśli jednak znalazłaś źródła, to odnajdź tamte wątki i wklej źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
niii [...] 08.07.23, 09:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
niii [...] 04.07.23, 12:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
niii [...] 04.07.23, 12:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: dziś na placu zabaw- imiona 31.05.23, 08:07 Abdul (polskojęzyczny, mama nie) Bruno x2 Amelka Laura Marta Marysia Misia Jeden z Brunonów i Misia to rodzeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
sferoplast Re: dziś na placu zabaw- imiona 03.06.23, 22:52 Na pierwszej komunii kuzynki: Bruno, Tymon, Roland, Paskal, Władysław, Wojciech, Michał, Laura x2, Pola, Ofelia, Adam, Małgorzata, Leon Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: dziś na placu zabaw- imiona 03.06.23, 23:40 Bardzo szeroki przekrój imion Roland, Ofelia - rzadsze ale naprawdę przyjemne Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: dziś na placu zabaw- imiona 05.06.23, 21:50 Co prawda nie na placu zabaw, a w autobusie - 3 albo 4 letnia Sara. Odpowiedz Link Zgłoś
sferoplast Re: dziś na placu zabaw- imiona 08.06.23, 15:53 Przedszkolaki, ok. 3 l. - Kaja, Sara, Jędrzej, Miron, Konstanty. Opiekunka zwracała się do wszystkich pełnymi imionami ("Jędrzeju, weź za rękę Konstantego"). Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: dziś na placu zabaw- imiona 08.06.23, 16:18 Sarę, Jędrzeja i Mirona uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: dziś na placu zabaw- imiona 08.06.23, 19:14 Ostatnio napotkałam męskie trio - Tymek (nie znam pełnej wersji), Ignacy i Ksawery. Imiona od najstarszego, chłopcy na oko 2-5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziś na placu zabaw- imiona 02.07.23, 23:48 decadent46 napisała: > Aurelka - ok. 5-6 lat; dodam, że to trzecia Aurelka w tym przedziale wiekowym, > którą spotkałam w ciągu ostatniego roku. I to wszystkie spotkane w tym samym mi > ejscu (osiedlowy Lidl). Czy ja o czymś nie wiem?... Aurelia powoli i konsekwentnie pnie się do góry jakieimie.pl/imie/aurelia > Ezdrasz - nastolatek Wywarł na mnie naprawdę ogromne wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: dziś na placu zabaw- imiona 04.07.23, 17:08 Co prawda nie z placu zabaw, a z basenu- bracia Tytus 🤩 i Ignacy. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: dziś na placu zabaw- imiona 07.07.23, 23:13 W tym samym basenie - Witold 😃 i dziewczynka, do której tata zwracał się Kaliniu- pewnie Kalina. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: dziś na placu zabaw- imiona 04.07.23, 20:30 Ostatnio nad wodą: Amelka Diana Hania x2 Julka x4 Kornelia Klara Laura x3 Maja Rozalia Antek x2 Dominik Feliks Julek x2 Kuba x4 Michał Mateusz Marcel x3 Olaf Wojtek Rodzeństwa: Blanka i Kamila Ania i Weronika Emilia, Natalia i Julia+chłopiec, którego imię nie padło Bartek, Adam i Jeremiasz Dawid i Tymek Adrian i Oskar+Zosia Dorian i Ksawery Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: dziś na placu zabaw- imiona 07.07.23, 22:42 Tymon, Igor, Eldar (z Ukrainy), Antek, Bartek, Jarek, Laura, rodzeństwo: Wojtek, Tosia i Ludwik. Poza 8 letnim Jarkiem i malutkim Ludwikiem, nic ciekawego. Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: dziś na placu zabaw- imiona 11.07.23, 10:14 Tymon, Igor, Maja, Antek, Rodzeństwa: Kornel i Sandra, Wojtek i Tosia, Maja i Jarek, Gabrysia i Malinka Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: dziś na placu zabaw- imiona 11.07.23, 12:53 Maja i Jarek to dość zaskakujące zestawienie, Kornel i Sandra zresztą też. Wojtek i Tosia super. Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: dziś na placu zabaw- imiona 11.07.23, 13:43 Wojtek i Tosia mają jeszcze małego braciszka Ludwika. Bardzo mi się podoba taki zestaw. Kornel i Sandra mają starszą siostrę Martynę. Najmłodszy Kornel nijak tam nie pasuje, ale widoczne gust rodziców ewoluował i to w dobrą stronę. A ośmioletni Jarek jest faktycznie zaskakujący. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: dziś na placu zabaw- imiona 17.07.23, 18:17 Przekrojowy i zaskakujący wybór imion w zestawach Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: dziś na placu zabaw- imiona 17.07.23, 22:18 Mnie najbardziej zaskoczyła Malinka. O ile to Malina. Bo rodzice mogli tak zdrabniać Malwinę, Milenę, albo nazywać Malinką choćby Zosię czy Zuzię. Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: dziś na placu zabaw- imiona 17.07.23, 06:31 Rodzeństwa: Adam i Paweł, Boguś i Przemek, Julka, Zuzia i Jarek (to już trzeci Jarek poniżej 10 lat, na jakiego ostatnio się natknęłam) Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: dziś na placu zabaw- imiona 17.07.23, 08:29 Ciekawe, widać też trend nadawania imion polskich i ogólnie z lat 80/90 obok neoretro. Fajne urozmaicenia. Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: dziś na placu zabaw- imiona 18.07.23, 19:28 Marcelina, Antek, Julia, Oliwier. Rodzeństwa: Kaja i Kornelia, Ludwiś i Tosia, Antek i Julka. Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: dziś na placu zabaw- imiona 21.07.23, 14:05 Kilkuletni Andrzej, do którego ojciec zwracał się tylko pełna formą np. Zobacz Andrzeju, Andrzeju podejdź itp. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: dziś na placu zabaw- imiona 22.07.23, 22:05 Julek Zuzia *2 Rodzeństwo: Hela i Liliana Stefan (przedszkole) i Mela (2 lata) Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: dziś na placu zabaw- imiona 22.07.23, 23:08 Stefan i Mela - ale super! Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: dziś na placu zabaw- imiona 22.07.23, 23:29 karoleena napisała: > Stefan i Mela - ale super! Tak myślałam, że ktoś tak skomentuje - bo sama miałam ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: dziś na placu zabaw- imiona 26.07.23, 14:31 sferoplast napisała: > Mela to Melania? Na placu zabaw trudno stwierdzić. Nie miałam okazji porozmawiać z rodzicami, ale po Stefanie sądzę, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: dziś na placu zabaw- imiona 26.07.23, 14:33 Choć właściwie równie dobrze może być Amelia itp. Ale podejrzewam jakąś normalną pełną formę. Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: dziś na placu zabaw- imiona 26.07.23, 15:05 Znam Melę, będąca Amelią, ale do Stefana bardzo pasuje Melania. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: dziś na placu zabaw- imiona 26.07.23, 16:23 Mela mi jakoś niezbyt... Melania, od której może być skrótem śliczna. Ale Mela... Stefana bardzo lubię! Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: dziś na placu zabaw- imiona 25.07.23, 23:21 Dzisiaj w alejce - Lina, około 5 lat Odpowiedz Link Zgłoś
sferoplast Re: dziś na placu zabaw- imiona 26.07.23, 13:45 W kawiarni - Helena (~3 l.), Maja (~2 l.), Stefan (<1r.). Dosyć zachowawczo. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: dziś na placu zabaw- imiona 26.07.23, 16:29 Nikander lat circa 4. Bronił, ojciec kilkakrotnie zwracał mu uwagę "Niko, uspokój się.", "Niko, nie szalej", a w końcu stracił cierpliwość i zagroził "Nikander, bo jak wstanę...!". Nadać bym nie nadała, ale u kogoś mi się podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: dziś na placu zabaw- imiona 26.07.23, 16:29 Bronił, nie bronił. Głupi telefon! Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: dziś na placu zabaw- imiona 27.07.23, 21:27 Dość ekscentrycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziś na placu zabaw- imiona 06.08.23, 13:11 Świetne! Bardzo lubię to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: dziś na placu zabaw- imiona 06.08.23, 13:31 Mam refleksję, że szkoda Nikandra, żeby go zdrabniać do "Niko", jak Nikodema. Ja bym nie zdrabniała/skracała. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: dziś na placu zabaw- imiona 17.08.23, 17:22 Popieram, Nikander świetnie brzmi w pełnej wersji Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: dziś na placu zabaw- imiona 27.07.23, 21:28 Kajtek Olek Rozalka (zwana przez tatę i inne dzieci Rozą) Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: dziś na placu zabaw- imiona 28.07.23, 12:35 Poza Antkami i Juliami, rodzeństwo: bliźniaki Blanka i Błażej i brat Szymon oraz malutkie siostrzyczki Rózia i Hela🥰 Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: dziś na placu zabaw- imiona 28.07.23, 13:46 Ciekawy zestaw, wyróżnia się Błażej i jest idealnie skomponowany z Blanką Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: dziś na placu zabaw- imiona 29.07.23, 20:59 Znam jeszcze jedno, już prawie dorosłe, rodzenstwo o takich imionach. Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: dziś na placu zabaw- imiona 29.07.23, 20:53 Wandzia 2 lata i jej brat Henio 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: dziś na placu zabaw- imiona 29.07.23, 21:15 Fajnie. Cieszy mnie powrót Wandy. Odpowiedz Link Zgłoś