aedo 13.06.08, 15:04 Właśnie usłyszałam w radio, że synek Artura Boruca ma na imię Aleks. Jak Wam się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matylda1001 Re: Aleks 13.06.08, 15:08 Znam jednego malucha o tym imieniu ale on jest Alex a podoba sie średnio. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Aleks 13.06.08, 21:43 Okropnie mi się nie podoba Już lepsza Wiktoria - córka Jerzego Dudka. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Aleks 14.06.08, 12:51 wezcie pod uwagę , że Artur Boruc jest bramkarzem na codzien grającym w Szkocji - i przez najbliższych kilka dłuuuuugich lat w polskiej lidze grać nie będzie. OBY !! Zyczę mu tego z całego serca tak na marginesie Prawdopodobnie wybrał imię uniwersalne - bo niewiadomo w jakim kraju mały będzie dorastał. A nawet jeśli będzie to Polska to w tej chwili większość mam zdrabnia tak Aleksandra właśnie , a Aleksander jest obecnie dosyć popularny. Nie oceniam czy mi się podoba czy nie , ale nie rozumiem waszego oburzenia Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Aleks 14.06.08, 21:21 Widze ze Aleksander (tudziez Aleks) zrobil sie potwornie popularny, musze pomyslec nad jakims innym imieniem Akurat z moich propozycji mojemu chlopakowi tylko Aleks przypadl do gustu ;] Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Aleks 15.06.08, 14:09 shilla01 napisała: Prawdopodobnie wybrał imię uniwersalne - bo > niewiadomo w jakim kraju mały będzie dorastał. Nigdy nic w życiu nie wiadomo... A Aleksander jest imieniem co najmniej równie uniwersalnym. Nawet w pisowni przez "ks". A nawet jeśli będzie > to Polska to w tej chwili większość mam zdrabnia tak Aleksandra > właśnie , Tak? Nie zaobserwowałam tego zjawiska. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Aleks 15.06.08, 21:02 Dziecko o ile mi wiadomo urodziło się w Polsce, oboje rodzice - Polacy... Są inne, mniej skrótowe imiona uniwersalne, poprawne i po polsku, i po angielsku. A mi niestety Aleks kojarzy się dość dresiarsko - niech nikt tego nie bierze do siebie, ale po prostu takich małych Aleksów widuję na ulicy... W wózeczkach pchanych przez mamusie-solaressy z papierosem w dłoni lub tatusiów dla odmiany z puszką piwa. Współczuję tym dzieciom... Więc nie pasuje mi imię z takimi skojarzeniami do Boruca, którego uważam za całkiem inteligentnego zawodnika. Nie oburza, tylko nie podoba się i nie pasuje. Czym się niby mam oburzać, każdy nadaje takie imię, jak lubi, niech dzieciaczek rośnie zdrowo i życzę mu wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
mars01 Re: Aleks 16.06.08, 10:03 Już wcześniej zadałam pytanie czy to imię się podoba. Odzew był mały i raczej na nie. Nie bardzo rozumiem tych zbulwersowanych kobitek, które to nakłaniają do nazwania jednak Aleksander albo Aleksy. Aleksanda mogą poźniej wszyscy nazywać Olkiem (nie podoba mi się), a Aleksy to jak ten święty. Tym bardziej dziwi mnie obruszenie tym imieniem jeśli w kalendarzu polskim imię Aleks (nie Aleksy ani Aleksander) normalnie od dawien dawna figuruje. Nie było jedynie takie popularne. Jedni wolą staropolskie imiona inni bardziej nowoczesne i TAKICH TEŻ TRZABA ZROZUMIEĆ. Przecież to nie Kevin ani nie Jessica!!!!!!!!!!!obruszona brakiem tolerancji Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Aleks 16.06.08, 10:17 A to jak ktoś napisze, że mu się jakieś imię nie podoba, to to od razu jest brak tolerancji? A ja myślałam, że jeśli ktoś zadaje pytanie "jak wam się podoba imię Aleks/Genowefa/Kornelia" oczekuje na szczere odpowiedzi, w tym i takie, że "nie podoba mi się bo..." Nie podoba mi się Aleks, bo uważam za go skrót od Aleksandra - jest równie uprawnioną odpowiedzią, jak "to piękne i wyjątkowe imię". Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Aleks 16.06.08, 14:44 mars01 napisała: > Tym bardziej dziwi mnie obruszenie tym > imieniem jeśli w kalendarzu polskim imię Aleks (nie Aleksy ani > Aleksander) normalnie od dawien dawna figuruje. Nie było jedynie > takie popularne. W którym kalendarzu? Odpowiedz Link Zgłoś
mars01 Re: Aleks 18.06.08, 13:59 abiela napisała: > mars01 napisała: > > > > Tym bardziej dziwi mnie obruszenie tym > > imieniem jeśli w kalendarzu polskim imię Aleks (nie Aleksy ani > > Aleksander) normalnie od dawien dawna figuruje. Nie było jedynie > > takie popularne. > > W którym kalendarzu? > Dziwne pytanie!!! Jak to w jakim kalendarzu? A jaki mamy kalendarz w Polsce!!!!Gregoriańskim ))) Matko jaka nagonka!!! a co jak ci podam to sprawdzisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Aleks 19.06.08, 00:30 Kalendarz wydać każdy może, jeden lepiej, drugi gorzej. Zaręczam Ci, ze mogłabym wydać kalendarz, w którym byłyby imiona takie, jak "Łóżko", "Ściana", "Kanał" i "Ładowarka". Z datami imienin! Stąd pytanie Abieli jest całkowicie zasadne. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Aleks 16.06.08, 14:43 mal_art napisał: > Więc nie pasuje mi imię z takimi skojarzeniami do Boruca, którego uważam za > całkiem inteligentnego zawodnika. A czytałaś wywiad z nim w "Męskiej Końcówce" w WO? Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Aleks 16.06.08, 15:56 A nie, nie czytałam, a kiedy był??? Ostatnio w soboty rzucam się na dodatek turystyka; wysokie obcasy, jak je dorwie, dziamga Isia, albo zamienia w arcydzieło plastyczne Agnieszka i niewiele z nich zostaje... Boruca za inteligentnego mam po obejrzeniu paru wywiadów w telewizji, z reguły umie ułożyć kilka zdań bez błędów gramatycznych (co wśród piłkarzy jest dość rzadkie!), no i o piłce mówi całkiem sensownie, co nie znaczy, że w innych kwestiach się z nim zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Aleks 16.06.08, 19:06 mal_art napisał: > A nie, nie czytałam, a kiedy był??? Ostatnio w soboty rzucam się na dodatek > turystyka; wysokie obcasy, jak je dorwie, dziamga Isia, albo zamienia w > arcydzieło plastyczne Agnieszka i niewiele z nich zostaje... > Boruca za inteligentnego mam po obejrzeniu paru wywiadów w telewizji, z reguły > umie ułożyć kilka zdań bez błędów gramatycznych (co wśród piłkarzy jest dość > rzadkie!), no i o piłce mówi całkiem sensownie, co nie znaczy, że w innych > kwestiach się z nim zgadzam Musiał być jakoś po Wielkanocy, bo właśnie dostałam sporo wydań z PL. Powinien być online, jak nie to poszukam w stercie gazet. Co do gramatyki nie wiem, bo mogli poprawić, ale treść ... łooooo matko. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Aleks 17.06.08, 09:12 Nie czytałam tego wywiadu, poszukam. Ale jak w tv zaczepia go dziennikarz na żywo, np. po meczu - z reguły jest w stanie w miarę kompetentnie i bez błędów gramatycznych odpowiedzieć, samodzielnie, bo wszak podczas transmisji nikt mu korekty nie robi oczywiście wypowiada się wtedy o tym, na czym się zna - to jest o piłce, nie wiem o czym opowiadał w obcasach. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Aleks 23.06.08, 14:10 mal_art napisał: > Nie czytałam tego wywiadu, poszukam. Ale jak w tv zaczepia go dziennikarz na > żywo, np. po meczu - z reguły jest w stanie w miarę kompetentnie i bez błędów > gramatycznych odpowiedzieć, samodzielnie, bo wszak podczas transmisji nikt mu > korekty nie robi oczywiście wypowiada się wtedy o tym, na czym się zna - to > jest o piłce, nie wiem o czym opowiadał w obcasach. No o piłce chyba najmniejOt a tu wywiad: kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53668,5233952.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka_22 Re: Aleks IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.08, 14:54 Jego synek (jak podaje oficjalna strona Artura - z ciekawości musiałam zajrzeć ) nazywa się Alex Gabriel Boruc. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Aleks 16.06.08, 19:31 No właśnie...Tak myślałam, że przez x Pewnie chcieli międzynarodowo, ale mi nie podoba się. Odpowiedz Link Zgłoś