24witch 18.07.08, 15:41 tak jak wiekszosc tak i ja mam problm z imieniem dla mojego synka;moze macie jakies propozycje; Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: problem z imieniem 18.07.08, 15:48 A jakie imiona Ci się podobają? W ciemno proponuję Konstantego i Jeremiego. Odpowiedz Link Zgłoś
24witch Re: problem z imieniem 18.07.08, 21:00 chcialabym dla mojego malucha cos z nowszych imion nie staropolskich( nie lubie imion w stylu stas, tadzio, franek itp)naprawde mam dylemat wiec jezeli ktos ma jakies propozycje to czekam Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: problem z imieniem 18.07.08, 21:15 Filip, Wiktor, Hubert, Rafał, Artur. Podoba Ci się coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 24witch Re: problem z imieniem IP: *.40.165.135.sub.mbb.three.co.uk 18.07.08, 21:43 no moze byc hubert ale to tak w ostatecznosciwiem ze jestem meczaca, ale nie chce zeby w przyszlosci moje dziecko nie mialo do mnie pretensji o imie; jest jeszcze cos mieszkam w anglii, wiec chcialabym by z imieniem nie bylo problemu w polsce ani w anglii Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: problem z imieniem 18.07.08, 21:45 Albert, Adam, Leon, Erik, Emil, Bruno, Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: problem z imieniem 18.07.08, 21:56 Leon Kornel Miron Daniel Konrad Kilian Kasjan Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: problem z imieniem 18.07.08, 22:25 Moje propozycje: Antoni, zdrabniany w domu do Antosia, a w szkole do Tony'ego. Jonatan, Dawid lub inne biblijne - z reguły są do siebie podobne w pisowni i wymowie. Artur. Rudolf. Piotr. Filip. Z którymś trafiłam? Odpowiedz Link Zgłoś
24witch Re: problem z imieniem 19.07.08, 01:10 antoniego mam juz w rodzinie piotr to ojciec mojego malucha, filip zle mi sie kojarzyrudolf czerwononosy jak na razie tylko artur jest bez zbednych emocji; tak poza tym to dzieki wam wszystkim za pomysly Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: problem z imieniem 19.07.08, 01:27 Wobec tego mam stałą serię imion z pierwszej setki imion nadanych w zeszłym roku w UK - niekoniecznie podobają mi się, ale wszystkie piszą się tak samo w obu krajach: Daniel Samuel Adam Edward Aaron Leon Aidan Joel Zachary Robert Sebastian Gabriel już był. A teraz jeszcze z pierwszej trzechsetki w USA (o ile są inne, niż w UK): Jordan Adrian Julian Tristan Alan Damian Edgar Edwin Abraham Roman Ruben Fabian Emanuel Czy znalazłaś coś dla siebie? Odpowiedz Link Zgłoś