timiki 23.07.08, 22:32 Witam, W najbliższych dniach przyjdzie na świat nasz drugi synek. Starszy ma na imię Tymoteusz i ma 4 latka.Niestety nie możemy się zdecydować jakie imię nadamy maluszkowi. Bardzo prosimy o pomoc bo czas nagli)) Mamy kilka propozycji, napiszcie co o nich sądzicie: Miłosz, Witosz - znalezione na tym forum, bardzo mało znane, ale może ktoś wie kiedy Witosz obchodzi imieniny, Mikołaj, Mieszko - jakie są zdrobnienia do tego imienia? Może ktoś ma inne pomysły pasujące do brata Tymoteusza? Pozdrawiamy wszystkich użytkowników forum. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: imię dla brata Tymoteusza 23.07.08, 22:37 Witosza bym odradzała, to już jest zdrobnienie od Witosława. Miłosz - nie przepadam, też wolę Miłosława Mikołaj - ok, ale bardzo popularne Mieszko - też jest już formą zdrobniałą (od Miecisława). A co powiecie na takie imiona, jak: Błażej Jędrzej Wawrzyniec? Pozdrawiam, g. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julie1789 Re: imię dla brata Tymoteusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 23:25 Tymoteusz to świetne imię Z Twoich propozycji: Witosz - NIE - brzmi jak nazwisko, nie jak imię Mieszko - ostatnio zaczyna mi się podobać Miłosz - mam jakieś nieokreślone "ale" Mikołaj - super, moje ulubione ostatnio. Może i popularne, ale bez przesady, chłopiec nie musi być jedynym na tysiąc. Inne: Bartosz Cyprian Cyryl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: imię dla brata Tymoteusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 23:48 Może, zamiast Witosza: Wit, Witold, Witomysł, Witosław? Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: imię dla brata Tymoteusza 24.07.08, 00:32 Witosz brzmi mi nienajlepiej. Z trójki Miłosz, Mikołaj, Mieszko stawiałabym na Mieszka, bo dwa pozostałe mi się po prostu nie podobają. Proponuję: Aleksander Bartłomiej Cyprian Fabian Maurycy Miłosław Kajetan Korneliusz (Kornel) Sebastian Przemysław Wincenty Odpowiedz Link Zgłoś
goralica Re: imię dla brata Tymoteusza 24.07.08, 08:57 z wymienionych przez Ciebie podoba mi sie Mikołaj a ja bym dodała Kajetana Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: imię dla brata Tymoteusza 24.07.08, 10:14 Z wymienionych przez Ciebie spodobał mi się Miłosz. Do Tymoteusza natomiast od razu przyszedł mi na myśl Jeremiasz - ale nie wiem czy nie jest zbyt podobny? Moźe Jeremi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti_de Tymek i Jeremek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 10:46 Ja też bym była za Jeremim ... Sama mam już synka Jeremiego a we wrześniu urodzi się Tymek...ale raczej Tymon...więc będzie Tymek i Jeremek. Odpowiedz Link Zgłoś
timiki Re: Tymek i Jeremek 24.07.08, 22:23 Bardzo dziękujemy za odzew i pomoc. Podobają nam się proponowane imiona typu Jędrzej, Jeremiasz, Jonasz, jednak mamy nazwisko zaczynające się na J więc trochę nam to nie pasuje. Skłaniamy sie ku Miłoszowi, rozważając Aleksandra. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Tymek i Jeremek 24.07.08, 22:37 A może Miron zamiast Miłosza? Jeremi też mi pasował. Odpowiedz Link Zgłoś