Gość: doti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 14:06 Tak będzie miała na imie moja córeczka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Magdalenka 10.08.08, 17:15 Magdalena to jedno z najładniejszych imion żeńskich - dla mnie oczywiście zdrobnienia też niemal wszystkie są ładne Odpowiedz Link Zgłoś
julie1789 Re: Magdalenka 10.08.08, 17:20 Sliczne imię Magdalenka, Madzia, Magdusia i mnóstwo innych zdrobnień A pełna forma też super. Mam 5-letnią kuzynke o tym imieniu i sprawdza się ono świetnie Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Magdalenka 11.08.08, 16:00 Gratuluję ci wyboru! IMO też jest śliczne, ale ja nie jestem obiektywna... moja młodsza córeczka je nosi Odpowiedz Link Zgłoś
magda1104 Re: Magdalenka 11.08.08, 16:16 Tak - gratuluję i popieram. Moja córeczka też ma tak na imię i teraz mam problem, bo drugiego tak pięknego imienia już nie ma... Poza tym wszystkie magdy jakiw znam (z jednym wyjątkiem) to świetne dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Magdalenka 18.08.08, 17:21 Ze zdrobnień polecam ci: Madziuszka Madzieńka Madzik Madziulek Madziołek wszystkie się u nas sprawdzają Odpowiedz Link Zgłoś
nextmama Re: Magdalenka 18.08.08, 18:33 bardzo ładnie i chyba dość oryginalnie teraz) mi się akurat kojarzy niezbyt dobrze z konkretnymi Magdami, znałam ich za duzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dida Re: Magdalenka IP: *.cust.tele2.de 18.08.08, 22:50 zdecydowanie jedno z ladniejszych imion - ja sama jestem Magdalena. oficjalnej wersji nie lubie zdrobnienia: Madzia Madziunia Magda Magdusia Magdunia itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Magdalenka 19.08.08, 10:39 nextmama napisała: > bardzo ładnie i chyba dość oryginalnie teraz) > Raczej nie, wbrew pozorom rodzi się całkiem sporo Magd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajączella Re: Magdalenka IP: *.krak.tke.pl 19.08.08, 13:55 Sama mam tak na imię.Z moim 4letnim synkiem do przedszkola chodzi dwie Magdalenki. Ze zdrobnień najbardziej lubię to używane przez moją Babcię: Magdalka Magdunia Odpowiedz Link Zgłoś
lukka Re: Magdalenka 20.08.08, 14:57 też rozważamy to imię dla naszej córki która się urodzi za miesiąc. Mamy już córkę Anię, do dziś uważamy że wybralismy jej najładniejsze imię Odpowiedz Link Zgłoś