kasmenka 18.08.08, 20:59 Moj syn Szymon - 8 lat będzie miał siostrzyczkę - mam nadzieje że siostrzyczke Z lat wczesnej młodości zakochałam sie w "Idzie sierpniowej" Ale Iga też ma swój urok. Mam totalny metlik w głowie czy wybrać: Ida Iga Tośka - Antonina Pola - Apolonia Liwia Pomożecie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majarzeszow Re: Ida czy Iga - siostra Szymona 18.08.08, 21:01 ja oczywiscie proponuję Idę - mam coreczke o tym imieniu ! otoczenie milo reaguje na Idusię. tez setki razy czytalam Idę sierpniowa, ktora oczywiscie mojej coreczce zaprezentuje w odpowiednim czasie. kiedys Ida miala być Idalią, a wczesniej Antosią. Odpowiedz Link Zgłoś
sing11 Re: Ida czy Iga - siostra Szymona 18.08.08, 21:32 Iga, choć Ida też ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rillia Re: Ida czy Iga - siostra Szymona 18.08.08, 22:18 Do tej pory sądziłam, że Ida. Ale poznałam małą 4 letnią Igę i tak mnie zauroczyła... Igę proponuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oola Re: Ida czy Iga - siostra Szymona IP: *.socal.res.rr.com 19.08.08, 07:33 Szymon i Tosia sa super! ale Iga tez bardzo mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka1976 Re: Ida czy Iga - siostra Szymona IP: 80.50.56.* 19.08.08, 09:01 Z tych 2 imion to: Ida - a jeszcze lepiej Idalka! Pięknie też Tosia od Antonii (moja córka Antonia Elektra). Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Ida czy Iga - siostra Szymona 19.08.08, 10:19 Wybrałabym Idę, Apolonię lub Antoninę. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ida czy Iga - siostra Szymona 19.08.08, 16:06 abiela napisała: > Wybrałabym Idę, Apolonię lub Antoninę. Ja także - czyli którąś z propozycji z wykluczeniem Igi. Odpowiedz Link Zgłoś
kasmenka Re: Ida 19.08.08, 18:22 Dzięki wielkie Wiedziałam że IDA brzmi fajnie. Zależy mi na miłym, niewymyslnym imieniem. A więc jak bedzie córcia to Ida. nad imieniem dla synka jeszcze nie myslę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Apolonia :) IP: *.toya.net.pl 21.08.08, 19:01 Apolonia ładnie, ale znaczenie ma nie fajne - patronka bólu i to bólu zębów Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Apolonia :) 21.08.08, 20:29 Ale "patronka czegoś" to nie jest przecież znaczenie imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Apolonia :) IP: *.aster.pl 29.10.08, 14:52 patronka dentystów, wzywana przeciw bolom zębów... nie ma czegoś takiego jak patron od bólu czegośtam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ava Re: Ida czy Iga - siostra Szymona IP: 195.94.195.* 19.08.08, 19:57 Zdecydowanie Iga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciężarówka Re: Ida czy Iga - siostra Szymona IP: *.echostar.pl 22.08.08, 21:21 Ida! Jeżeli moje maleństwo okaże się kobietką to prawdopodobnie będzie Idusią (ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła. Imię Iga dla mnie jest jakieś zimne i niezbyt miłe, Ida wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodo82 Re: Ida czy Iga - siostra Szymona 29.10.08, 17:04 Tak naprawde z podanych podobaja mi sie Apolonia i Antonina z lekka przewaga Toski. A jesli macie wybierac miedzy Ida a Iga, to wolalabym Ide. Chociaz i to bez entuzjazmu. Liwia odpada w mojej ocenie. Nie dosc, ze brzmienie jakies nie takie, to jeszcze beda ja wiecznie mylic z superpopularna Oliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimi Re: Ida czy Iga - siostra Szymona IP: *.mas.airbites.pl 29.10.08, 23:15 Iga albo Liwia chociaż raczej Liwia albo Iga Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: zdecydowanie Ida :) nt 30.10.08, 09:34 Widzę, że decyzja właściwie już została podjęta, ale jeszcze się dopiszę - głos na Idę. Ida i Szymon fajnie współgrają, Ida sierpniowa - świetne skojarzenie, poza tym jeszcze Emil z Lonnebergi miał siostrzyczkę Idę (ten "Emil! do drewutni" z książki Astrid Lindgren). Odpowiedz Link Zgłoś
xixx Re: zdecydowanie Ida :) nt 30.10.08, 09:59 Wszystkie imiona podane przez Ciebie poza Liwią są bardzo w moim typie. Najbardziej Pola (nie Apolonia), druga Tośka i trzecia Ida. Iga jakoś nie, jedna literka czasem wiele zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Ida czy Iga - siostra Szymona IP: 212.180.168.* 01.11.08, 08:19 Jako mama Idalii tez glosuje na Idusie.Na forum byla kiedys mama Szymka i Idalki Odpowiedz Link Zgłoś