Dodaj do ulubionych

Głupi ci ludzie...

28.11.13, 14:08
Moi dalsi sąsiedzi.
Mają synka jedynego. W tym roku skończył 40 lat - znam go bo to kolega mojego brata z podstawówki. Gość w żaden sposób nieatrakcyjny. Ani towarzysko, ani z urody. Typ faceta który po trzydziestce mieszka z rodzicami i ma na ścianie w swoim pokoju plakat z Rambo (albo Rocky - nie wiem nie rozróżniam) a pod sufitem na żyłce wiszą sklejane modele samolotów. Prowo jazdy zdał za 18 razem w czasach gdy tylko naprawdę niekumaci nie zdawali od razu. Generalnie dramat i przyciężkawy w rozmowie.
Pare lat temu (chyba z 5) poznał dziewczynę wziął ślub teraz w drodze ich drugie dziecko.
Facet chyba szczęśliwy, przynajmniej na takiego wygląda. Mieszkają z jego rodzicami -nie ma szans by było ich stać na cokolwiek własnego bo ona nie pracuje a on zarabia średnio - tak się domyślam biorąc pod uwagę gdzie pracuje.

Ale rodzice nieszczęśliwi. Bo dziewczyna nie taka, bo nic nie miała, bo ze wsi. Odzywają się do niej nawet przy obcych w sposób skandaliczny. Facet jako ciepłe kluchy oczywiście słowa nie powie. Dziewczyna na ostatnich nerwach (jeszcze w ciąży) nie bardzo ma gdzie pójść choć myślę że jak ją doprowadzą do ostateczności to wroci na tą wieś.

I tak sobie myslę - ci rodzice (a konkretnie matka) powinni ziemię po której ta dziewczyna chodzi całować z wdzięczności że ktoś zechciał ich zdziwaczałego synka. Dzięki niej mają wnuki bo inaczej szans raczej by nie było.
Powinni ją w ramki oprawić a nie wyżywać się na niej. Bo jak wróci na ta wieś to wnuki będą widywać od święta przy odrobinie szczęścia a synek odpłynie do reszty.
I tak sobie myślę - zamiast zadbać o minimalnie dobre kontakty dla dobra syna i w dalszej perspektywie dla siebie sprawiają tylko problemy. Ech.
Obserwuj wątek
    • mx3_sp Re: Głupi ci ludzie... 28.11.13, 14:12
      jak na dalekiego sąsiada doskonale orientujesz się w ich sytuacji.
      • beataj1 Re: Głupi ci ludzie... 28.11.13, 14:17
        Jak napisałam. Jego znam bo to kolega ze szkoły brata. Wiec wiem jaki to człowiek bo go poznałam przez brata. I raz tez u niego byłam z bratem - stąd też wiem o tym nieszczęsnym Rambo. I jak znalazł kobietę to ze zdziwienia wyjść nie mogłam że znalazł chętną. Choć dziewczyna sympatyczna nie powiem - zamieniłyśmy pare słów przy jakieś tam okazji.
        Co do zachowania samej teściowej - jak napisałam odzywa się tak nawet przy obcych.
        • totorotot Re: Głupi ci ludzie... 28.11.13, 14:40
          To może niech ci obcy ludzie zwrócą uwagę teściowej?
          • aqua48 Re: Głupi ci ludzie... 28.11.13, 14:59
            Sądzę, że to co na forum mogłabyś tym teściom powiedzieć wprost. Czasami takie spojrzenie kogoś z boku otrzeźwia.
            • zuzi.1 Re: Głupi ci ludzie... 28.11.13, 23:25
              Ci teściowie są toksyczni i dlatego tak się zachowują, a syna wychowali na maminsynka. Biedna dziewczyna z dwójką dzieci w zaburzonym domu... crying
          • jola-kotka Re: Głupi ci ludzie... 28.11.13, 14:59
            On jest brzydki itd.dla ciebie dla rodziców taki nie jest,pewnie sądzą że synek to siódmy cud świata. Dlatego chcieliby dla niego conajmniej jole-kotkewink. A w rzeczywistości Jola okazała by się be bo zawsze się coś znajdzie do czego można się przyczepić. Przecież nikt tak nie zadba o ten cud mamusi jak ona sama. Takim ludziom nic ani nikt tego nie przetłumaczy. Oni będą już zawsze tak się zachowywać.
        • mama303 Re: Głupi ci ludzie... 28.11.13, 23:43
          jak tylko pare słów zamieniłas z ta dziewczyną to skąd wiesz czy rodzice nie mają troche racji?
    • aguar Re: Głupi ci ludzie... 28.11.13, 15:43
      Smutne.
      W sumie jakbyś im tak to wygarnęła to Tobie to nie zaszkodzi, ale czy komuś pomoże?
    • peggy_su Re: Głupi ci ludzie... 28.11.13, 16:02
      Jakby ci rodzice byli normalni to i synek byłby normalny.
      • gazeta_mi_placi Re: Głupi ci ludzie... 28.11.13, 16:09
        Niekoniecznie, znam dorosłe dzieci pokręconych rodziców (coś jak Rosa albo i gorzej) i na trójkę rodzeństwa dwójka jest w pełni normalna, założyła normalne ciepłe rodziny, jedna tylko coś nie halo pod kopułą, ale tylko jedna.
        Nie ma przełożenia, że dzieci to zawsze jak rodzice, niestety bywa różnie i w dwie strony.
        • peggy_su Re: Głupi ci ludzie... 28.11.13, 16:17
          Ale to w drugą stronę działa. Dziecko toksycznych rodziców ma szansę "być normalnym".
          Natomiast jeśli z dzieckiem coś nie halo, nie radzi sobie w relacjach itd. to prawie na pewno ma to po rodzicach.
          • ma_dre Re: Głupi ci ludzie... 28.11.13, 16:58
            bzdura
            • peggy_su Re: Głupi ci ludzie... 28.11.13, 17:16
              bo?
              • z_lasu Re: Głupi ci ludzie... 28.11.13, 18:05
                Bo istnieje coś takiego jak mutacje genetyczne i choroby, do których skłonność jest dziedziczna, a nie sama choroba.
                • peggy_su Re: Głupi ci ludzie... 29.11.13, 00:10
                  Ale nie mówię o chorobach, tylko o takim nieogarnięciu, że pan nieogarnięty życiowo, nie potrafi satysfakcjonującego związku stworzyć, rodzicom się przeciwstawić.
              • ma_dre Re: Głupi ci ludzie... 28.11.13, 22:51
                a co ci bede tlumaczyc, jak juz wykazalas poziom wiedzy i inteligencji to mysle ze wiele ci sie tu wytlumaczyc nie da. No ale o wplywie szeroko rozumianego srodowiska na organizmy zywe slyszalas? A o biochemii? A o tym ze zaburzenia w typie "cos nie halo" by operowac pojeciami ktore rozumiesz, moga brac sie wlasnie z zaburzonej rownowagi biochemicznej mozgu?
        • nenia1 Re: Głupi ci ludzie... 28.11.13, 17:07
          gazeta_mi_placi napisała:

> Niekoniecznie, znam dorosłe dzieci pokręconych rodziców (coś jak Rosa albo i go
          > rzej) i na trójkę rodzeństwa dwójka jest w pełni normalna, założyła normalne ci
          > epłe rodziny, jedna tylko coś nie halo pod kopułą, ale tylko jedna.

A to dowód na nic. To jedno dziecko mogło być zupełnie inaczej traktowane przez rodziców niż rodzeństwo, nie raz i nie dwa zdarzają się przypadki faworyzowania jednych dzieci kosztem drugich albo robienie z jednej osoby "kozła ofiarnego" całej rodziny.
          • gazeta_mi_placi Re: Głupi ci ludzie... 28.11.13, 17:10
            Było mniej więcej tak samo, a nawet ciut lepiej przez jednego z rodziców.
        • rosapulchra-0 Re: Głupi ci ludzie... 29.11.13, 01:00
          Od Rosy to ty się odstosunkuj, gazeciarzu suspicious
          O ile wiesz, co to znaczy stosunek uncertain
    • jagienka75 Re: Głupi ci ludzie... 28.11.13, 16:24
      > I tak sobie myslę - ci rodzice (a konkretnie matka) powinni ziemię po której ta
      > dziewczyna chodzi całować z wdzięczności że ktoś zechciał ich zdziwaczałego sy
      > nka. Dzięki niej mają wnuki bo inaczej szans raczej by nie było.
      > Powinni ją w ramki oprawić a nie wyżywać się na niej. Bo jak wróci na ta wieś t
      > o wnuki będą widywać od święta przy odrobinie szczęścia a synek odpłynie do res
      > zty.

i nikt im tego nie powiedział prosto w oczy? bo w pierwszej kolejności powinna to zrobić żona ich syna a w drugiej wszyscy ci, którzy znają tą chorą rodzinkę.
      nie rozumiem, czemu te kobiety są takie "głupie" i cackają się z nic nie wartymi chłopami/teściami i wszystkimi dookoła, którzy na ich szacunek nie zasługują.
      warto? przecież ta biedna kobieta ma już zmarnowane życie , bo chłop debil a teściowie jeszcze więksi debile.
    • anielka5 Re: Głupi ci ludzie... 28.11.13, 17:31
      Strasznie tendencyjna jesteś w tym swoim osądzie. Nie dla każdego szczęście to dzieci, wnuki, synowa, sielska anielska rodzinna atmosfera. Może chcieli dla syna kariery ekscentrycznego naukowca, samotnika? Tacy oni dla niej niedobrzy, tak jej źle, on taki niemota a drugi dzidziuś w drodze.
      • anorektycznazdzira Re: Głupi ci ludzie... 28.11.13, 20:00
        > on taki niemota a drugi dzidziuś w drodze.
        No do tego to akurat doktorata nie trzeba
        • anielka5 Re: Głupi ci ludzie... 28.11.13, 20:18
          No tak, ale dziewczę też chyba niezbyt rozgarnięte i nie taka z niej znowu gwiazda skoro w takiej sytuacji i z takim nieatrakcyjnym facetaem jeszcze strzela sobie dzidziusia. Chyba brania za bardzo wsród tych z wyższej półki nie miała.
    • anorektycznazdzira Re: Głupi ci ludzie... 28.11.13, 19:57
      No głupi.
      Ale tak ogólnie to big_grinbig_grin
    • rosapulchra-0 Re: Głupi ci ludzie... 29.11.13, 00:57
      Szkoda, że nas uświadamiasz w tym temacie, a nie tych sąsiadów, czy ich synka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka