jagdaq 19.08.08, 22:38 witajcie pod koniec wrzesnia zostane mam chlopca.i wlasnie mama problem zimieniem dla niego mam typy jak widzicie ale nie wiem na ktore sie zdecydowac podoba mi sie Julek ale juz Julian nie .... pomozecie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Filip,Igor,Sebastian,Julek....??? ? 19.08.08, 22:39 Juliusz! Juliusz Filip. Odpowiedz Link Zgłoś
julie1789 Re: Filip,Igor,Sebastian,Julek....??? ? 19.08.08, 22:49 Filip zdecydowanie! Igor też jest OK. Imię Sebastian od zawsze mi się NIE podoba Julek (Julian/Juliusz) - moim zdaniem to imię jest okropnie niemęskie, może pasować do małego słodkiego chłopca, ale potem... Wyobrażasz sobie 17-letniego Julka? Albo 40-letniego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jayin Re: Filip,Igor,Sebastian,Julek....??? ? IP: 62.69.217.* 19.08.08, 23:01 Pewnie, ze można sobie wyobrazić 40-letniego Julka. O ile się takiego zna Wtedy to normalne skojarzenie. Julek - Julian. Tak. Juliusz - nie bardzo... (Filip - też ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Filip,Igor,Sebastian,Julek....??? ? 19.08.08, 23:03 Julian. Ewentualnie Juliusz. Podoba mi się też Filip. Igor raczej na nie. Sebastian zdecydowanie na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Filip,Igor,Sebastian,Julek....??? ? 19.08.08, 23:35 julie1789 napisała: > Wyobrażasz sobie 17-letniego Julka? Albo 40-letniego? Znam 30-letniego Julka i 60-letniego Julka (obaj są Juliuszami). Brzmi normalnie. Słowacki, gdyby żył, byłby w tej chwili matuzalemem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Filip,Igor,Sebastian,Julek....??? ? 19.08.08, 22:39 A Juliusz? Mnie się najbardziej z tych imion podoba Julek, raczej jako Juliusz, ale Julian też. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Filip,Igor,Sebastian,Julek....??? ? 20.08.08, 08:48 Zdecydowanie Juliusz! A jeśli nie Juliusz to Filip. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Filip,Igor,Sebastian,Julek....??? ? 20.08.08, 09:25 Poza Igorem wszystkie te imiona mi się podobają. Filip jest ostatnio w moim otoczeniu częsty, ale podoba mi się najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Filip,Igor,Sebastian,Julek....??? ? 20.08.08, 09:44 Julian lub Juliusz. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Filip,Igor,Sebastian,Julek....??? ? 20.08.08, 20:29 podobają mi się twoje typy , najmniej przemawia do mnie Sebastian wolę ( uznawane za zdrobnienie funkcjonujące normalnie) imię Bastian. Filip jest świetny, Igor i Julian również - chyba nie pomogłam. chyba stawiałabym na Julian Filip bądź Filip Julian Odpowiedz Link Zgłoś
jagdaq siostra Melania 20.08.08, 22:04 witam dziejue za typy wasze a wlasnie sklaniam sie do Juliana w lasnie mam corke Melania wiec chyba Julek i Mela pasuja do siebie??? jak mysliccie?? Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: siostra Melania 20.08.08, 22:17 Melania i Julian? Uważam, że pasują wyśmienicie! Wracając do tego, że podoba Ci się Julek a Julian mniej- zauważ, że na co dzień będzie używane zdrobnienie, chyba nie będziecie zwracać się do synka drogi Julianie Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: siostra Melania 20.08.08, 22:42 Jeśli masz córkę Melanię, to dla brata pasuje tylko Julian Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: siostra Melania 20.08.08, 23:20 Juliusz ,to piekne dystyngowane imię,Julian tez jest świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Filip,Igor,Sebastian,Julek....??? ? 21.08.08, 17:16 Julek od Juliana, od Juliusza nie - nie podoba mi się Juliusz. jeśli z pozostałych trzech miałabym wybrać, wybrałabym chyba Igora... Odpowiedz Link Zgłoś
jagdaq Re: Filip,Igor,Sebastian,Julek....??? ? 21.08.08, 22:36 JUlek i Mela chyba tak wybiore tego julka tylko jeszcze maz musi sie zgodzic..hahah a to bedzie problem bo on chce Mikolaja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Re: Filip,Igor,Sebastian,Julek....??? ? 21.08.08, 22:39 Żadne, ale najlepszy Igor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axi Re: Filip,Igor,Sebastian,Julek....??? ? IP: 82.177.26.* 22.08.08, 13:39 Igor, reszta nie za bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
jagdaq Re: Filip,Igor,Sebastian,Julek....??? ? 22.08.08, 13:52 Igor???JUlek??? i ten Mikolaj??? juz sama nie wiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Filip,Igor,Sebastian,Julek....??? ? 27.08.08, 11:01 Zdecydowanie Julek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Filip,Igor,Sebastian,Julek....??? ? IP: *.brnt.adsl.virgin.net 27.08.08, 16:18 Zdecydowanie Filip Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Filip,Igor,Sebastian,Julek....??? ? 27.08.08, 23:45 z Twoich pomysłow tyko Julian - a więc Julek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska sebastian! bezapelacyjnie! IP: *.xdsl.centertel.pl 28.08.08, 01:03 moje ulubione imie meskie moj synek tez takie nosi Sebastian Tymon Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Filip,Igor,Sebastian,Julek....??? ? 28.08.08, 08:32 Popieram Julka bardzo gorąco. Spróbuj przeforsować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Filip,Igor,Sebastian,Julek....??? ? IP: *.ghnet.pl 31.08.08, 09:17 Sebastian, bardzo ładne imię Odpowiedz Link Zgłoś
zoc-hna Re: Filip,Igor,Sebastian,Julek....??? ? 31.08.08, 14:03 Julek - odpada. Wybrałabym Sebastiana. Odpowiedz Link Zgłoś
jasta78 Re: Filip,Igor,Sebastian,Julek....??? ? 31.08.08, 22:52 Mój synek to Julek - w sensie Julian. Juliusz także mi się podoba. Jest to dla mnie super imię. Zazwyczaj do swojego synka mówię Julek, ale czasem, żeby było poważniej zwracam sie do niego "Julianie..." Mam wielką nadzieję, ze imię Julian nie stanie sie tak popularne jak Julia. Ale nawet i jak sie stanie to i tak będę zadowolona z imienia Julian, tym bardziej, że mój synek na początku miał inaczej na imię i do dzisiaj dziękuję losowi, że przypadkiem odkryłam "Juliana". Poza tym wg mnie Filip - fajne, Igor - trochę twarde, ale podoba mi się, w sumie syn nie zawsze będzie dzieckiem, no i Sebastian w ogóle mi sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Filip,Igor,Sebastian,Julek....??? ? 31.08.08, 23:29 Filip i Sebastian super! Reszta-nie. Odpowiedz Link Zgłoś