ileczka76 22.09.08, 13:55 no, dobra- wiem już, że Lenka będzie miała brata - dziś okazało się, że będzie chłopak... i tu pojawia się problem, bo dla dziewczynki miałam wybranych aż 12 ślicznych imion, a nie mam zupełnie pomysłu na imię dla syna... pomóżcie proszę - nic mi się nie podoba. mam kompletną pustkę w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: brat Leny?? 22.09.08, 14:24 Nie wszystkie należą do moich ulubionych, ale myślę, ze będą pasować: Nikodem Maksym Maksymilian Oskar Mikołaj Marceli (nie Marcel) Eryk Gabriel Olaf Iwo Jeremi Ksawery Borys Julian Kajetan Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: brat Leny?? 22.09.08, 14:40 Pierwszy nasunął mi się Igor ale proponuję Kajetana, Klemensa, Wiktora, Fryderyka. Odpowiedz Link Zgłoś
ileczka76 Re: brat Leny?? 22.09.08, 15:13 z tych wszystkich jedynie Julian jako tako.... ale tez bez rewelacji.. Kajetan też nienajgorszy, ale tylko jako zdrobnienie Kajtek. cholera, będzie problem(( Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: brat Leny?? 22.09.08, 15:56 A co powiesz na Leonarda lub Leopolda? Leopolda można zdrabniać do Poldka. Odpowiedz Link Zgłoś
ileczka76 Re: brat Leny?? 22.09.08, 16:09 prawdę mówiąc obydwa odpadają... już wolę Leona- o, całkiem fajne imię Lena i Leon- nie "za blisko"?? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: brat Leny?? 22.09.08, 16:18 Wszystko zależy jak będziesz zdrabniać. Dlatego proponowałam Leopolda - możesz go wołać "Leon", ale możesz też "Poldek" albo jeszcze inaczej. Natomiast jeśli będziesz różnie zdrabniać Leona i Lenę, to czemu nie, tak też można. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka.3 Re: brat Leny?? 22.09.08, 20:40 Moze: Milan Ignacy Aleksander Dominik Aleksy Magnus Krystian Emil Korneliusz Jan Odpowiedz Link Zgłoś
ileczka76 Re: brat Leny?? 22.09.08, 21:10 nie mam jednego faworyta, ale dopuszczam takie: - Leon - Emil - Milan - Filip - to chyba najlepsze, ale teraz chyba bardzo popularne?? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: brat Leny?? 22.09.08, 21:47 Jestem za Leonem, Emilem lub Filipem. Czy przejmować się popularnością Filipa? W Warszawie był o 1/3 popularniejszy od Leny. Imię to otrzymało 1,06 proc. dzieci, podczas gdy Len było 0,68 proc. Danych z innych miast nie mam. Ocena należy do Ciebie Mnie się najbardziej podoba z tych czterech imion Emil, tym bardziej że znałam b. fajnych Emilów. Odpowiedz Link Zgłoś