Gość: Gosia IP: *.telkonet.pl 21.10.08, 17:50 Czy to dobre imię dla chłopca , nie chciałabym aby się kiedyś z niego smiali rówiesnicy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Imię Stefan 21.10.08, 18:05 Bardzo dobre. A Stefek to świetne zdrobnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: Imię Stefan 21.10.08, 19:24 Imię ładne i z tradycjami. A śmiać mogą się dzieci z każdego, nawet najbardziej pospolitego i neutralnego imienia (Anka-skakanka, Ewka-marchewka itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
gobisha Re: Imię Stefan 22.10.08, 15:45 mi sie bardzo to imie podoba. Ciezko przewidziec, czy w przyszlosci ktos sie bedzie z tego imienia wysmiewal czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka1978 Re: Imię Stefan 21.10.08, 20:48 oczywiście, że fajne, choć bardzo rzadkie. właśnie takie imię nosi mój 15-miesięczny synek. wszystkim w rodzinie się podoba. znajomi też się przyzwyczaili. dla dzieci nie ma żadnej różnicy między Stefanem a jakimś tam Kubusiem. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka1978 Re: Imię Stefan 21.10.08, 20:50 a i jeszcze jedno. imię Stefan jest zasadniczo międzynarodowe, wymawialne bez problemów we wszystkich (chyba) językach,co moim zdaniem ma znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Imię Stefan 22.10.08, 00:38 Ja dorosłam do tego imienia ,a Stefana ,którego znam to jest super facet. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 [...] 22.10.08, 09:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: Imię Stefan 22.10.08, 12:08 ładne, tradycyjne imię, choć obiektywna nie będę, bo mój mąż ma tak na imię - Stephane wprawdzie, ale w Polsce jest nazwany Stefkiem lub Stefciem. Sprawia mi przyjemność, że ktoś myśli o nadaniu takiego imienia maluchowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolmadakia Re: Imię Stefan IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.08, 14:10 Moja koleżanka nadała tak synowi na cześc swego taty,który niedługo wcześniej zmarł,nie doczekawszy wnuka.To było 22 lata temu.Z tego co wiem nazywany był Stefankiem i żadnych imienników wśród rówieśników nie posiada. Piękne imię.Aha! a ona ma na imię Gosia) Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Imię Stefan 22.10.08, 14:38 No niestety - mi osobiscie nie pasuje . Stefan kojarzy mi sie z takim starawym "safanduła" (nie wiem czemu - moze jakies zblizone brzmienie tych dwoch słow ?) Aha - zadnego S. nie znam zeby sprawdzic jak jest faktycznie Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Imię Stefan 22.10.08, 14:46 Nie widze w tym imieniu nic zabawnego. Znam malego (8 lat) i duzego ( 30 lat) Stefana - nikt sie z nich nie smieje. Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Fantastyczne! 22.10.08, 23:06 Było wśród moich trzech typów dla chłopaka, niestety mąż odrzucił... Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Imię Stefan 22.10.08, 23:21 Imię jak imię, nie widzę w nim nic śmiesznego. Moim zdaniem zdecydowanie ładne i jak najbardziej do nadania. Odpowiedz Link Zgłoś
pijawka_lekarska Re: Imię Stefan 23.10.08, 16:22 Bardzo mi się podoba imię Stefan, zarówno u dziecka, jak i u dorosłego Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Imię Stefan 24.10.08, 11:50 Bardzo mi się podoba. Troszkę bardziej wersja żeńska - Stefania, ale Stefek też jest super Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imię Stefan 21.03.09, 20:00 das.krokodil napisała: > Bardzo mi się podoba. Troszkę bardziej wersja żeńska - Stefania, ale > Stefek też jest super Mnie Stefania się marzy, ale Oblubiony twierdzi, że to imię nie ma ładnych zdrobnień Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię Stefan 25.10.08, 15:33 Moim zdaniem świetne - znajomi tak nazwali synka jakies 3 lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_luba Re: Imię Stefan 24.03.09, 17:25 Podoba mi sie; Stefan, Stefanek. Bardzo fajny wybor Odpowiedz Link Zgłoś