zoe7 27.11.08, 09:28 pasuje do nazwiska na ...ski? Ktoś tak ma? A jak podoba się Wam parka: Bruno i Bianka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoe7 Re: Czy Bruno... 27.11.08, 10:02 nawet z nazwiskiem na -ski? A moż emas zjakis pomysł na zdrobnienie (akceptowalne) od Bruna. Czytałam Twój wątek o Tytusie bo ja po prostu mówię, ze sie nie zdrabnia i już, ale może jakis pomysł mi sie spodoba? Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Czy Bruno... 27.11.08, 10:17 Bruno np. Kowalski - moim zdaniem pasuje b. dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Czy Bruno... 27.11.08, 20:16 Nawet z nazwiskiem na -ski, zresztą co za "nawet"! Pasuje i już! A co do zdrobnień, dla mnie akurat przy tym imieniu nie są one potrzebne. Nie zdrabniałabym wcale - podoba mi się jak jest, a myślę, że ma w sobie więcej ciepła niż Tytus Odpowiedz Link Zgłoś
ingutka Re: Czy Bruno... 27.11.08, 11:31 pasuje. U nas tak jest, mam wrażenie, że duza część nazwisk w Polsce kończy się -ski. A zdrobnień od imienia jest cała masa, to zależy od fantazji i pomysłowości np. Brunio, Brunek, Brusiek, Bruś. A para imion ładnie dobrana. Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: Czy Bruno... 27.11.08, 19:16 Bruno, slicznie i bardzo meskie imie i imie mojego ukochanego poety Jasienskiego - ja? wrednygalapagos.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Czy Bruno... 27.11.08, 20:36 Bruno pasuje do nazwiska na -ski, propozycji zdrobnień było już bardzo dużo (wyszukiwarka!), a w parze Bruno i Bianka Biankę zamieniłabym na Blankę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Czy Bruno... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.08, 18:56 Wszytsko pasuje, ale mi też bardziej brzmi Blanka. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Czy Bruno... 27.04.09, 10:13 gaudencja napisała: a w parze Bruno i Bianka Biankę > zamieniłabym na Blankę. A ja na Bibianę/Bibiannę zdrabnianą do Bianki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Czy Bruno... 30.04.09, 21:03 Nie ma takiej pewnosci, choć istnieje zagrożenie. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Czy Bruno... 30.04.09, 21:15 vvipp napisała: > Bibianna i tak zawsze Bibką będzie. Znam trzy (tzn. dwie Bibianny i jedną Bibianę), które są Biankami, nie Bibkami. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Ktoś tak oczywiście ma. 27.11.08, 20:38 www.goldenline.pl/bruno-kruszelnicki Odpowiedz Link Zgłoś