tabakierka2 13.01.09, 14:16 które Wam się podobają Mogą być imiona dzieci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna266 Re: ranking imion 13.01.09, 14:19 Aleksander,Gabrysia,Bartosz,Zuzia,Darek,Joanna.wszystkie w codziennym uzyciu Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: ranking imion 13.01.09, 14:20 ale chyba nie są to imiona Twoich dzieci? All?? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: ranking imion 13.01.09, 14:21 2 ostatnie nie.ale tez mi sie podbają Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: hellious 13.01.09, 14:24 Wlasnie nie koniecznie Kiedys tez tak myslalam, ale jest przeciez Marek Jurek hehe. Poznalam kiedys starszego, na oko 80-cio letniego pana, ktory tak wlasnie ma na imie Spodobalo mi sie bardzo, niespotykane Odpowiedz Link Zgłoś
mamapodziomka Re: hellious 13.01.09, 16:52 Na pewno jest dosc czesto nadawane w pln Niemczech. Mnie tez sie Kilian bardzo podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
osmanthus Kilian /Killian 14.01.09, 07:06 Imie pochodzenia irlandzkiego. Wariant gaelickiego imienia Ciilian. Koncowka -an oznacza zdrobnienie imienia. W j. gaelickim, oryginalne slowo moglo oznaczac wojne/konflikt (ceallach) lub kosciol (ceall) Uzywane takze we Francji (osobiscie znam jednego 15-letniego Killiana). W Niemczech imie jest popularne dzieki sw Kilianowi (VII wiek), ktory ewangelizowal Frankonie i zmarl jako meczennik w Wurtzburgu Inny swiety tym imieniu ewangelizowal ponoc Flandrie ale jakos malo sie o nim pamieta. fr.wikipedia.org/wiki/Kilian Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 :) 14.01.09, 07:35 mi się podobają imiona Amelka, Maja ( dość popularne wśród emam) Łucja, Anastazja Franek, Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
mama-osama Re: ranking imion 13.01.09, 14:20 Patryk (mój syn), Wojtek, Paweł Marianna (córka), Hania, Milenka, Bogusia Kazde imię jest ładne jak się ładnie mówi (wkurza mnie jak ktos na moją córe woła Maryśka albo Mania ale Marysia, Maryjka, Marianka to juz ślicznie) Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Nakoa Wolf Manakauapo Namakaeha Momoa. 13.01.09, 14:25 Mea, jak ty cos wymyslisz, to mucha nie siada Odpowiedz Link Zgłoś
mearuless Re: Nakoa Wolf Manakauapo Namakaeha Momoa. 13.01.09, 14:30 to nie ja tak jedna pani dala swemu synowi hehehe wiem z pewnego zrodla....tz z pudelka Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Nakoa Wolf Manakauapo Namakaeha Momoa. 13.01.09, 14:32 Ciekawe jak by w polskim bloku mieszkala, jak wolala by dzieciaka z podworka przez okno ( wiem, wqrzajace, ale spotykane w co drugim oknie) Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: helious 13.01.09, 15:00 to gdzie ty mieszkasz??w moich okolicach NIDGY nie slyszalam wolania dzieciaka z okna! Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: helious 13.01.09, 15:02 W zwyklym bloku z plyty, na osiedlu, gdzie takich blokow jest z 50. Ale ty Lilka zapewne na elitarnym, strzezonym osiedlu, wiec nie dotycza cie takie problemy Odpowiedz Link Zgłoś
mearuless mnie mamusia wolala z okna:) 13.01.09, 17:25 i moje kumpelki z trzepaka tez a my stojac pod oknem, dlugo polemizowalysmy czy wrocimy i blagalysmy o 5 minut alez to bylo dawno my wszystkie juz dzieciate, mezate ach lezka sie w oku kreci za dziecinstwem, za mlodoscia.... Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: helious- na strzezonym- nigdy! 18.01.09, 19:32 pudlo! grodzic sie nie zamierzam! Odpowiedz Link Zgłoś
oldrena1 Re: Nakoa Wolf Manakauapo Namakaeha Momoa. 13.01.09, 17:04 hellious napisała: > Ciekawe jak by w polskim bloku mieszkala, jak wolala by dzieciaka z podworka przez okno Normalnie. "Miiisieeeeek!!! Ooooooobiaaaaad!" Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: ranking imion 13.01.09, 14:23 Marta, Nina, Nadia, Adelka Marcel, Michał, Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: ranking imion 13.01.09, 14:25 Maja, Magda (nie Magdalena!), Nadia, Mikołaj, Mateusz, Sebastian. (Maja i Sebastian to moje dzieci). Odpowiedz Link Zgłoś
pati9.78 Re: ranking imion 13.01.09, 14:28 Miło czytać, ze podoba wam się imię Nadia, mnie również i jeszcze Michał. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: ranking imion 13.01.09, 14:30 A podoba sie komus ime Halszka? Mialam kolezanke o takim imieniu i przeklinala rodzicow strasznie. Mnie sie srednio podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: ranking imion 13.01.09, 14:30 hellious napisała: > A podoba sie komus ime Halszka? Mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
ania19a Re: ranking imion 13.01.09, 14:35 Marysia, Nikola, Zosia, Agata, Aneta, Milena, Anka Igor, Rafał, Marcel, Piotr, Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: ranking imion 13.01.09, 14:42 Gusta sie zmieniaja, teraz juz zupelnie inaczej nazwalabym swoje dzieci niz tych iles tam lat temu chociaz Ich imiona wciaz lubie Teraz podoba mi sie Gertruda, Reglinda, Ingeborga, Ernestyna, Vaclav lub Vatzlav, Orest lub Orestes, Izaak, Aaron, Abraham, Vincent, Trevor. Zaznaczam, ze nie mieszkam w Polsce wiec nie musze sie ograniczac polskim kalendarzem Osobiscie nie jestem w stanie strawic imion popularnych, w pewnym momencie ciezko jest sie zachwycic kolejna Julka, Zuzka, Oliwka czy inna Majeczka, o ktorej narodzinach "donosi" szczesliwa rodzina z Polski. Z chlopcami jest teraz jakos lepiej ale byl okres totalnej dominacji Mateuszy - serdecznie znielubilam to imie na dlugo Moje negatywne uczucia zachowuje, oczywiscie, wylacznie dla siebie lub pozwalam sobie dac im wyraz na forum - szczesliwym rodzicom posylam gratulacje i prezent dla niemowlecia Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: halszka to jakos bieliźniano brzmi... 13.01.09, 14:43 hehe, nigdy mi sie to tak nie kojarzylo, ale fakt, do halki ma niedaleko Mi sie jakos zawsze kojarzy z rosyjskimi babami, co na tarze bieliznae nad rzeka piora Nie pytajcie mnie dlaczego Kolezance nie powiedzialam o moim dziwnym skojarzeniu Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: halszka to jakos bieliźniano brzmi... 13.01.09, 14:44 hellious napisała: Mi > sie jakos zawsze kojarzy z rosyjskimi babami, co na tarze bieliznae nad rzeka p > iora A mi z czeskimi ) Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: halszka to jakos bieliźniano brzmi... 13.01.09, 14:56 Czeszki tez moga byc Odpowiedz Link Zgłoś
kichigai_ushi Re: ranking imion 13.01.09, 14:32 Tymon (syna), Liliana, Lidia, Kosma, Ewan. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Kosma 13.01.09, 14:33 Przepraszam, jesli kogos uraze, ale dla mnie to imie to jakas pomylka... Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Kosma 13.01.09, 14:38 u córki w przedszkolu był Kosma do tego miał takie nazwisko, ze nigdy nie wiedziałam które imię które nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: ranking imion 13.01.09, 14:33 Adam,Krzysiek,Grzesiek,Piotrek Ida,Kasia,Asia,Agnieszka,Hania Odpowiedz Link Zgłoś
mearuless konstancja 13.01.09, 14:35 piekne moim zdaniem, moja mlodsza ma tak na 2-gie syn mial byc winicjusz albo petroniusz ale nie wyszedl.wyszla ewa Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: konstancja 13.01.09, 14:36 Jak Petroniusz nie wyszedl, trzeba bylo dac Petronela Odpowiedz Link Zgłoś
mearuless no nie wpadlam na to:) 13.01.09, 14:37 ale u sienkiewicza byla jakas petronela Odpowiedz Link Zgłoś
pati9.78 Re: no nie wpadlam na to:) 13.01.09, 14:42 Na mnie dziadek mówił Petronela, choć mam troszkę inaczej na imię. (patrz nick) Odpowiedz Link Zgłoś
pyzunia2007 Re: ranking imion 13.01.09, 14:55 Michał(mój syn) Marcel,Antek,Martyna Marcelina,Amelia,Aurelia,Lena , Paulo Coelho Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka3012 Re: ranking imion 13.01.09, 15:10 Nadia- tak jak moja kochana coreczka Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: lilka3012 ja poczatkowo nie na temat 13.01.09, 15:16 o widze, ze ktos nowy o podobnym nicku. jakby ktos sie ciebie czepial to znaczy, ze pomylil mnie z toba. na temat- mam syna ale imienia nie ujawniam. staropolskie i baaardzo rzadkie. nie pretensjonalne jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia79-dwa Re: lilka3012 ja poczatkowo nie na temat 13.01.09, 15:24 Maria (córka),Antonina, Pola i Ola (ale od Olgi nie Aleksandry) Kacper, Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Re: ranking imion 13.01.09, 15:55 Mnie sie podobaja stare imiona Tomasz,Tadeusz,Adam,Stanislaw,Franciszek Zofia,Gabriela. Imiona moich dzieci wybierane byly droga kompromisu wiec nie moge powiedziec,ze jestem nimi zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: ranking imion 13.01.09, 16:09 Z męskimi mi łatwiej: Tomasz, Krzysztof, Andrzej, Grzegorz, Aleksy. Z żeńskich... Urszula, Julia, Natalia, Antonina. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma1970 Re: ranking imion 13.01.09, 16:24 W naszej rodzinie dziadkowie i babcie zawsze ostro protestowali przeciwko wybranym przez nas imionom dla dzieci. Dla mojej babci imię Róża to imię przedwojennych służących... Franek to parobek itp. W przypadku ostatniego syna zaprotestowali ostro. Józef to dla nich obciach, woleliby jakieś nowoczesne imię. W takim razie nazywaliśmy dziecko w brzuchu Elvis. Nawet tak ma na imię pod zdjęciem z Gazety Wyborczej. Pan fotograf nawet okiem nie mrugnął, spytał tylko "Przez v, czy przez w?". Ale ja rozumiem ich protesty. Co będzie jak moje synowe nazwą moje wnuki - Anankin albo Dżesika? Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: ranking imion 13.01.09, 16:29 Imiona ewangelistów. Mam jednego Dla dziewczyn: Zosia, Lidka. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka20074 Re: ranking imion 13.01.09, 16:37 Michał,Piotr,Michalina,Anna-prawie cała moja familia (oprócz Michała) Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: ranking imion 13.01.09, 16:39 Proste imiona bez udziwnień rodem z telenoweli. Odpowiedz Link Zgłoś
2122joan Re: ranking imion 13.01.09, 16:47 Gabriel,Christian,Daniel to moich misiow imionka a te ktore poprostu ot tak lubie to Izabela,Alina,Tristan,Diana i troszke Paulina . Odpowiedz Link Zgłoś
malenka_e650 Re: ranking imion 16.01.09, 20:29 pisze się 28 MARCA!!!! a nie 28 marzec (marzec jest trzeci) Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: ranking imion 13.01.09, 16:53 Izabela, Liliana, Aleksandra - to z żeńskich Maksymilian, Remigiusz, Dominik - z męskich Odpowiedz Link Zgłoś
lastjestem Re: ranking imion 13.01.09, 17:22 Liliana-moja córka Nadia-przyszła córka Fabian-przyszły syn) Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: ranking imion 13.01.09, 17:24 Ale ci zazdroszcze tej Liliany Moze kiedys bede miala swoja Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: ranking imion 13.01.09, 17:32 Imiona które mi się podobają i są wśród znajomych,rodziny: Aleksandra,Weronika,Dawid,Szymon,Kamil,Daniel,Łukasz. U nas dzieciaki to maja po dwa imiona.Maciej-Aleksander,Dominik-Tomasz i Justyna-Monika. Odpowiedz Link Zgłoś
alyeska Re: Ludolfina 13.01.09, 18:21 Michalina, Helena, Tobiasz, Alexander i Benjamin Odpowiedz Link Zgłoś
sloooneczko Re: ranking imion 13.01.09, 18:22 z żeńskich: własneOlga, Lena, Joanna ( córka Olga Joanna) z męskich: Michał, Mariusz (mąż), Adam Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: ranking imion 13.01.09, 20:20 Dużo imion mi się podoba. Oczywiście Klara i Staś , poza tym Alinka, Helenka, Anielka, Rozalka, Julian, Tadzio, Ignaś, Antoś i takie tam w tym stylu. Mogłabym jeszcze długo wymieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: ranking imion 13.01.09, 20:22 hehe, dziadek mojego malza ponoc strasznie sie upieral, zeby dali mu na imie Roman... I wdzieczny jest matce, ze sie nie zgodzila Grzegorz sto razy ladniejsze. Chyba nie bylo Romana wymienionego? Czyzby sie nikomu nie podobal ? Odpowiedz Link Zgłoś
oli.nek Re: ranking imion 13.01.09, 21:22 Liliana, Oliwia, Oktawia, Olimpia. nie mam męskich typów. i straaaaaaaaaaaasznie nie lubię staropolskich imion. Odpowiedz Link Zgłoś
ca.melia Re: ranking imion 13.01.09, 21:44 Anna, Alicja, Maria, Marianna, Michalina(moje dziecię),Ola,Basia, Tosia Adam, Krzyś,Jaś, Staś Czyli jestem tradycjonalistką, bo przerazają mnie Alany, Olwiery, Inez, Dżeski w połączeniu z polskimi nazwiskami.. Odpowiedz Link Zgłoś
malenka_e650 Re: ranking imion 16.01.09, 20:36 podobają mi się te, które wymieniłaś naprawdę ładne, dobrze brzmiące, a te wymienione przez kozę, niby z podobnego nurtu, ale wydają mi się kompletnie infantylne i takie "za gąskami" tudzież innym inwentarzem Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.sunshine Re: ranking imion 13.01.09, 21:51 Jagoda(córka), Oliwia, Martyna Mikołaj, Filip, Jakub Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: ranking imion 13.01.09, 21:51 Moje jest ładne, dziewczęce i dźwięczne, zawsze je lubiłam. I nawet nazwałabym tak córkę. Ale wom ni powim, jakie Podoba mi się Magdalena, Klaudyna, Hanna. Z męskich Piotr, Tomasz, Marcin. Odpowiedz Link Zgłoś
amoreska Re: ranking imion 13.01.09, 21:55 CytatAle wom ni powim, jakie Szkoda...Ale w czasami mam wrażenie, że Morgen to Twoje drugie imię... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: ranking imion 13.01.09, 21:59 Hahah ja tez odnoszę takie wrażenie, szczególnie po tym, jak ostatnio chciałam się podpisać na fakturze per "morgen" zamiast własnym nazwiskiem - chyba muszę iść na jakiś odwyk emamowy czy coś Odpowiedz Link Zgłoś
desdemona987 Re: ranking imion 13.01.09, 22:30 Dziewczynki: Marianna, Magdalena, Olga, Natalia, Anna Chłopcy: Miłosz, Michał, Daniel, Adam, Beniamin, Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: ranking imion 13.01.09, 23:07 A co mi się może podobać, jak nie imiona moich dzieci? Patryk, Igor i Olga Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: ranking imion 13.01.09, 23:28 Maria, Marianna (moja mama) Konstancja (moja babcia, wolali na nia Kocia -uroczo to brzmialo w polaczeniu z jej uroda), Jagoda. Meskie: Jan (po dziadkach) W ciazy podobalo mi sie jeszcze imie Roch, ale teraz stwierdzilam, ze jednak zbyt udziwnione. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: ranking imion 14.01.09, 00:31 Moje dzieci to Alicja, Nikodem i Wiktor. A podoba mi się Jagoda i Salomea z męskich Kornel i Ivo.Niestety nie przeszły przez rodzinne sita Odpowiedz Link Zgłoś
kawusia111 Re: ranking imion 14.01.09, 06:30 Zosia, Amelia, Marcelina, Martyna, Jakub, Tomasz, Patryk - to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś