ashton 25.02.09, 09:09 Dawniej częste było nadawanie imion z kalendarza. W myśl tej zasady robimy sobie taki właśnie kalendarz,w którym codziennie odnotowujemy DWA imiona - męskie i żeńskie, które nadalibyśmy, gdyby był przymus nadawania właśnie imion z kalendarza. Nawet jeśli nie będzie danego dnia imienia, które zachwycałoby nas, to z konieczności wybieramy jedno podchodzące najbardziej, zamiast szukać fajnych w okolicy. pl.wikipedia.org/wiki/25_lutego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Zabawa - 25 lutego 25.02.09, 09:35 Nie mogę... Z męskich i Wiktor, i Modest w ostatnich 3 dniach były, no ale dobra, ponownie Modest. Żeńskich imion jak dla mnie w tym zestawieniu nie ma. Ostatecznie Herena i modliłabym się, żeby miała wadę wymowy z niewymawianiem 'r', to urzędowo zmienilibyśmy potem na Helenę. Zatem Modest i Herena. Odpowiedz Link Zgłoś
lumja Re: Zabawa - 25 lutego 25.02.09, 10:27 żeńskie beznadziejne, ostatecznie Herena a z meskich Konstancjusz oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
arisse.arisse Re: Zabawa - 25 lutego 25.02.09, 15:08 Konstancjusz - ok Tolislawa - ojej Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Zabawa - 25 lutego 25.02.09, 20:52 Herena i Wiktor - oba mi się nie podobają Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zabawa - 25 lutego 25.02.09, 21:19 Tyle imion kusi, że nie wiadomo, co wybrać ;-] Ale dobrze: Tolisława i Tolisław = Tola i Tolek (rodzi się albo dziewczynka, albo chłopczyk, a nie bliźniaki). Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: Zabawa - 25 lutego 25.02.09, 22:52 Just i Herena MAtko, skąd oni takie imiona biorą, większości nie znałam, albo w trochę innej wersji Odpowiedz Link Zgłoś