abiela 01.03.09, 00:58 Dawniej częste było nadawanie imion z kalendarza. W myśl tej zasady robimy sobie taki właśnie kalendarz,w którym codziennie odnotowujemy DWA imiona - męskie i żeńskie, które nadalibyśmy, gdyby był przymus nadawania właśnie imion z kalendarza. Nawet jeśli nie będzie danego dnia imienia, które zachwycałoby nas, to z konieczności wybieramy jedno podchodzące najbardziej, zamiast szukać fajnych w okolicy. pl.wikipedia.org/wiki/1_marca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Zabawa 1 marca 01.03.09, 01:18 Antonina i Budzisław. Z męskim nie było łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Zabawa 1 marca 01.03.09, 10:11 no i co ja biedna mam zrobić Feliks Potocki był już w historii (i to czarny charakter), na Dawida małżon w życiu się nie zgodzi... dobrze chociaż, że z kobiecym imieniem nie mam wątpliwości Leon, Antonina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Zabawa 1 marca IP: *.as.kn.pl 01.03.09, 14:23 Leona Antonina i Dawid Herakles. Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: Zabawa 1 marca 01.03.09, 21:39 Antoni i... żadne z dzisiejszych imion żeńskich raczej nie jest porywające, ale niech będzie: Leona Kiedyś podobało mi się Antonina, ale już mi się znudziło. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Zabawa 1 marca 01.03.09, 21:50 laulalama napisała: > żadne Jeśli chcesz brać udział w zabawie to MUSISZ wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cysia.b Re: Zabawa 1 marca IP: 213.76.155.* 02.03.09, 09:22 Antonina i Antoni Odpowiedz Link Zgłoś