monikar3 29.12.03, 15:57 Narazie mówimy na naszego małego Mikuś ale jak będzie trochę starszy to pewnie trzeba będzie zmienić. Jakie znacie zdrobnienia tego imienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itsola Re: Mikołaj - jak zdrabniać? 29.12.03, 18:06 Czesc ! ja mysle,ze jest to piekne imie bez zdrabniania,a szczegolnie gdy Mikus bedzie straszy.Ale jak juz chcecie to moze MIKA ?Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Mikołaj - jak zdrabniać? 30.12.03, 11:15 Miki, Mikuś, Mikołajek, Kola MAdzia Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Mikołaj - jak zdrabniać? 30.12.03, 13:50 Kola, Mikoła, Miko, no i nieśmiertelny Misiek Mikołaj sam w sobie też jest niezły Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Mikołaj - jak zdrabniać? 30.12.03, 14:49 Dla mnie imię samo w sobie jest ładne , bez zdrabniania. Może wystarczy po prostu - "Mikołajku!". Odpowiedz Link Zgłoś
marcsi Re: Mikołaj - jak zdrabniać? 30.12.03, 17:38 Najładniejsze w pełnym brzmieniu, moim zdaniem jedyne zdrobnienie to Mikołajek. M Odpowiedz Link Zgłoś
jo_asia Miki 07.01.04, 12:14 mój stryjeczny brat ma na imię Mikołaj wszyscy mówią do niego albo pełnym imieniem, albo Miki Odpowiedz Link Zgłoś
grazynarosa Re: Mikołaj - jak zdrabniać? 16.01.04, 20:32 Wogole nie zdrabniac ! Wg mnie to imie nie nadaje sie do zdrobnienia. Pozdrawiam....mama Mikołaja. Odpowiedz Link Zgłoś
drachma97 Re: Mikołaj - jak zdrabniać? 23.01.04, 01:00 nasz Mikołaj ma już 10 lat, w domu jest Mikołaj albo Mikołajek, unikaliśmy jak ognia zdrobnień typu Miki (Miki to jest Myszka) , pani w szkole zwraca się per: Mikołaju (co mi się bardzo podoba), a koledzy to już siła wyższa: Miko lub Miki - skóra mi cierpnie, ale co ja tu mogę... Bardzo polecam pełne brzmienie, w końcu dziadkowie, ciocie itd. też się przyzwyczaili... a jak się okazało, była to dobra zaprawa przed kolejnym synkiem o imieniu jeszcze rzadszym i trudniejszym do zdrabniania. Odpowiedz Link Zgłoś