justii23 17.08.09, 13:49 bracia o imionach Simon i Szymon, co myślicie brak wyobraźni rodziców, czy po prostu brak pomysłu na imię dla syna swoja drogą tak się zastanawiałam jak 3 chłopczyk mógł by mieć na imię ;] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jut-ra Re: Simon i Szymon - przesada ? 17.08.09, 13:52 justii23 napisała: > bracia o imionach Simon i Szymon, co myślicie brak wyobraźni rodziców, czy po > prostu brak pomysłu na imię dla syna Jedno i drugie. Albo po prostu zapamiętali wielbiciele tego imienia Tak czy inaczej - przegięli. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Simon i Szymon - przesada ? 17.08.09, 13:55 Ojej, to już chyba jest przesada Simcio i Szymcio, świetnie, nie ma co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaupa Re: Simon i Szymon - przesada ? IP: *.demon.co.uk 17.08.09, 14:43 swoja drogą tak się zastanawiałam jak 3 > chłopczyk mógł by mieć na imię ;] Pewnie Symeon... Odpowiedz Link Zgłoś
bogini_nocy1 Re: Simon i Szymon - przesada ? 17.08.09, 16:43 Gość portalu: mmaupa napisał(a): > swoja drogą tak się zastanawiałam jak 3 > > chłopczyk mógł by mieć na imię ;] > > Pewnie Symeon... ale gdyby był czwarty chłopczyk, to już chyba pomysły by się skończyły... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Simon i Szymon - przesada ? 17.08.09, 23:03 Jest jeszcze do wyboru Siemion. Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: Simon i Szymon - przesada ? 17.08.09, 15:50 Dobre można i tak, Piotr i Peter, Paweł i Paul...heheh Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Simon i Szymon - przesada ? 17.08.09, 17:01 A ja zalamywalam rece nad siostrami Katarzyna i Karina . Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Simon i Szymon - przesada ? 17.08.09, 18:41 Przesada i to gruba. Dla trzeciego Symeon. Odpowiedz Link Zgłoś
jut-ra Re: Simon i Szymon - przesada ? 17.08.09, 18:59 Trzeci jak trzeci, ale ciekawe, jak by dali córeczce? Coś takiego jak SIMONA istnieje? Znajomi znajomych mają córeczkę o takim imieniu (mieszkają w Niemczech). Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Simon i Szymon - przesada ? 17.08.09, 19:30 Zestaw imion dla braci koszmarny. Simona jak najbardziej istnieje, nosiła to imię zmarła niedawno profesor Simona Kossak. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Simon i Szymon - przesada ? 18.08.09, 23:08 mal_art napisał: > Simona jak najbardziej istnieje, nosiła to imię zmarła niedawno profesor Simona > Kossak. W przyrodzie istnieje, ale w polszczyźnie jest słabo naturalna. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Simon i Szymon - przesada ? 18.08.09, 08:36 Ale czy Ksymena (Szimena, Xymena) ma cos wspolnego z Simona? Corka Szymona WYdry ma na imie Simona - dla drugiej corki proponuje Szymone : Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Simon i Szymon - przesada ? 18.08.09, 23:06 Simona to coś w rodzaju Nikoli. Po polsku jest Szymona i Ksymena. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Simon i Szymon - przesada ? 22.08.09, 19:04 jeszcze Symeon, będą mieli ćwiczenie na dykcję Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Simon i Szymon - przesada ? 22.08.09, 21:04 Nawet nie komentuję wyboru, to autentyk? Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: Simon i Szymon - przesada ? 24.08.09, 01:01 Masakra, to autentyczny przypadek??? Odpowiedz Link Zgłoś